İnegöllü Mobilyacılardan Büyük Destek!

29 Ekim 2015 Perşembe 15:45 2015-10-29 16:47:15
İnegöllü Mobilyacılardan Büyük Destek!
 İnegöl´de mobilya sektöründe faaliyet gösteren işadamları, Türkiye´de üretilecek yerli otomobilden 500 adet alma söz verdiler.

İnegöl Mobilya Sanayicileri Derneğinde, Türkiye İhracatçılar Meclisi Yönetim Kurulu üyesi ve Mobilya Sanayicileri Federasyonu (MOSFED) Başkanı Ahmet Güleç, İnegöl Mobilya Sanayicileri Derneği Başkanı Yavuz Uğurdağ, İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Mobilya Sektör Meclis Başkanı Kenan Kender, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) İnegöl Şubesi Başkanı Halil Malkoç, Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan ile mobilyacıların katılımı ile basın toplantısı düzenlenerek, destek sözü verildi.

Yerli otomobile destek verdiklerini dile getiren TİM Yönetim Kurulu üyesi ve MOSFED Başkanı Ahmet Güleç, “İhracat değeri ve stratejik önemi sebebiyle ülkemiz için önemli olan otomotiv sektörü, büyüme ve istihdam açısından son derece kritiktir. Otomotiv sektörünün 2023 hedeflerine ulaşma konusunda geliştirilmesi ve ülke ekonomisinin sürdürülebilir büyümesi için her kesim tarafından desteklenmesi gerekiyor” dedi.

İnegöl mobilyacıları olarak bu konuda ön ayak olmak istediklerini ve tüm İnegöl sanayicilerinin bir araya gelerek ilk etapta 500 araç alma sözü verdiklerini dile getiren Güleç, “Bir mobilya üretim merkezi olan İnegöl´de bugün kayıtlı 56 bin 367 araç bulunuyor. Bu rakamın 25 bin 117´si ise otomobil. Son yıllarda mobilya üretimi ve pazarlama gücünü ihracata da yansıtan İnegöl, geçtiğimiz yıl Türkiye mobilya ihracatının yüzde 20´sini tek başına gerçekleştirdi. İmalat ve ihracattaki potansiyelini başarıya ulaştıran İnegöl sanayicileri, imalat sanayinin büyüme ve kalkınma için ne kadar önem taşıdığını biliyor. Bu sebeple ülkemizin üretim gücüne büyük katkı sağlayan otomotiv sektörünün gelişmesi için her türlü fedakarlığı yapacağız. Bugün gelinen noktada gerçekten önemli fırsat yakalandı. Bu sebeple ülkemizin otomotiv sektöründe çıkacağı tüm yolların önünde açık olması için İnegöllü sanayiciler olarak gönüllü çalışacağımızın bilinmesini istiyoruz” diye konuştu.

İMOS Başkanı Yavuz Uğurdağ, İTSO Mobilya Sektör Meclis Başkanı Kenan Kender, MÜSİAD İnegöl Şubesi Başkanı Halil Malkoç, Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan ve İnegöl Genç İşadamları Derneği ile bir araya gelerek, yerli otomotive sonsuz destek fikrinin ortaya çıktığını ifade eden MOSFED Başkanı Ahmet Güleç, aynı zamanda ilk siparişte 500 araç alma sözü verilerek desteklerinin somutlaştırıldığını ifade etti.

Son Güncelleme: 29.10.2015 16:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<