banner359

İnegöllü öğrenciler üniversite istiyor

Uludağ Üniversitesi İnegöl İşletme Fakültesi öğrencileri, ilçeye üniversite ile birlikte güzel bir kampus yapılmasını istiyor.Türkiye’nin farklı illerinden ve dünyanın çeşitli ülkelerinden yüksek puanla İnegöl İşletme Fakültesi’ni...

14 Aralık 2016 Çarşamba 11:36
İnegöllü öğrenciler üniversite istiyor
Uludağ Üniversitesi İnegöl İşletme Fakültesi öğrencileri, ilçeye üniversite ile birlikte güzel bir kampus yapılmasını istiyor.
Türkiye’nin farklı illerinden ve dünyanın çeşitli ülkelerinden yüksek puanla İnegöl İşletme Fakültesi’ni kazanan öğrenciler, kampusun fiziki durumunu görünce hayal kırıklığına uğruyor. Kampustan çok fabrika binasını andıran yerleşkenin en azından giriş bölümünün düzenlenmesini isteyen öğrenciler, bazı arkadaşlarının okulu bırakıp gittiklerini söyledi.
Elverişsiz fiziki şartlara rağmen İşletme Fakültesi’nde öğrenci sayısı 500’ün üzerine çıktı. Yüksekokul ve İşletme Fakültesi ile birlikte 3 binin üzerinde öğrencinin eğitim aldığı kampusun yetersizliği öğrencilerin şevkini kırıyor.
İşletme Fakültesi Öğrenci Konseyi Başkanı Mustafa Sancar, “Üniversiteye gelirken hayallerimiz vardı. Çimli bir kampus, sosyal faaliyetler alanları bekliyorduk. Bunları göremedik. Yerleşke Diş Hastanesi yüzünden gözükmüyordu. Şimdi Diş Hastanesi taşındı, o bina boşaldı. Bu alanların kampusa kazandırılmasını, çevrenin yeşillendirilmesini istiyoruz. Tütün depolarının yıkılıp kampusa dahil edilmesi lazım. Okulumuz ile KYK Yurdu arasına bağlantı yolu yapılsın. Kız arkadaşlarımız okul çıkışında uzun yol yürüyüp yurtlarına gidiyor. Bunun daha kısa hale getirilmesini istiyoruz. Bu yerleşkede 3 binin üzerinde öğrenci var. Bahçede sadece 9 tane öğrencilerin oturabileceği bank var. Yerel yöneticilerimizden çevrenin düzenlenmesini istiyoruz” dedi.
İnegöl’e üniversite kazandırılmasını isteyen Mustafa Sancar, “Uludağ Üniversitesi’ne bağlıyız. Sanırım üniversite konusu var. Konu muallakta olunca okulumuz destek almıyor. Üniversite sebebiyle her şey askıya alınıyor. Yeni bir üniversite olursa daha iyi olur. Yeni üniversiteyi başka bir yere yapmak istiyorlar. Burası öğrencilerin alışmış olduğu bir mekan. Sadece çevre düzenlemesi ve çeşitli çalışmalarla güzelleştirilebilir. Yetkililerden destek bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<