İnegöllüler Doğaya Akın Etti

30 Mart 2017 Perşembe 09:50 2017-03-30 09:52:20
İnegöllüler Doğaya Akın Etti

 İnegöl Belediyespor ile Doğa Sporları ve Turizm Merkezi (DOSTUM) işbirliğinde gerçekleştirilen doğa yürüyüşünde 220 doğasever, baharın tadını İnegöl´ün doğasıyla buluşarak yaşadı.

banner380
İnegöl Belediyespor ile Doğa Sporları ve Turizm Merkezi (DOSTUM) işbirliğinde gerçekleştirilen doğa yürüyüşünde 220 doğasever, baharın tadını İnegöl´ün doğasıyla buluşarak yaşadı.

İnegöl Belediyespor Dağcılık Branşı ile Doğa Sporları ve Turizm Merkezi (DOSTUM) işbirliğinde 15 günde bir düzenlenen doğa yürüyüşlerinin bir yenisi daha hayata geçirildi. Geçtiğimiz Pazar günü saat 08.00´da Kültür, Sanat ve Gençlik Merkezi önünde kendilerini bekleyen servis araçlarına binerek yola çıkan yaklaşık 220 İnegöllü doğasever, Boğazova Çatak mevkiinde araçlardan inerek görevlilerin uyarılarının ve bilgilendirmelerinin ardından yürüyüşe başladılar.

DOĞA İLE İÇ İÇE

Sıcak havada doğa ile iç içe bir güne adım atan doğaseverler, yaklaşık 1 saatlik yürüyüşün ardından Başalan yaylasına vardılar. Burada verdikleri kısa molanın ardından yeniden yola koyulan doğaseverler, Gazelli köyüne doğru hareket ettiler. Dere boyunda ve harika manzaralar eşliğinde güzel bir yürüyüşe imza atan doğaseverler, orman yolu üzerinde öğle molası vererek hem yemek yediler hem de ihtiyaçlarını gidererek dinlenme fırsatı buldular. Yaklaşık 45 dakikalık bir molanın ardından yeniden yola koyulan doğaseverler, 12 kilometrelik parkurun sonunda Gazelli Mahallesi´ne ulaşarak burada kendilerini bekleyen servis araçlarına binip İnegöl´e dönüş yaptılar.

DAĞCILAR NARLIDERE KAYALARINDA

İnegöl Belediyespor Dağcılık Branşı´ndan yaklaşık 15 dağcı ise, Antrenör Bülent Aktaş liderliğinde Bursa´nın Narlıdere ilçesinde bulunan kaya rotalarında tırmanış eğitimi gerçekleştirdiler. 50 metre yükseklikteki mağaraya tırmanan dağcılar, başarılı bir faaliyeti geride bıraktılar.

220 KİŞİLİK EKİP

Yürüyüş sonunda faaliyet ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Ekip lideri Cemal Kuş, “İnegöl Belediyespor Dağcılık Branşı sporcuları olarak 15 günde bir düzenlemiş olduğumuz doğa yürüyüşlerinin bir yenisini daha başarıyla tamamlamış bulunuyoruz. Yürüyüşümüze katılan 220 kişilik ekibimiz ile keyifli bir parkuru ardımızda bıraktık. Kış koşullarında doğa yürüyüşlerine önemli bir katılım sağlayan İnegöl halkı, yaz mevsiminin gelmesi ile bu katkısını artırarak sürdürüyor. Yıllardır İnegöl parkurlarında yapmış olduğumuz doğa yürüyüşleri neticesinde İnegöl halkının doğa sporlarına olan ilgisinin biraz daha arttığını ve katılımların günden güne fazlalaştığını görmekteyiz. Faaliyetlerimiz sadece doğa yürüyüşleri ile sınırlı olmayıp aynı zamanda İnegöl´de bir Dağcılık Kulübü ve İnegöl Belediyesi´nin yapmış olduğu DOSTUM Doğa Sporları ve Turizm Merkezi birimi ile İnegöllü doğaseverlere ve doğa sporcularına yeni imkânlar sunulmaktadır. Faaliyete katılan doğaseverlere İnegöl Belediyespor Dağcılık Branşı ve DOSTUM bünyesinde yapılan faaliyetleri, verilen eğitimleri ve sunulan imkânları tanıtma fırsatı buluyoruz. Bu kapsamda İnegöl doğa turizminin hem İnegöllü vatandaşlar için hem de dışarıdan gelecek turist vatandaşlar için İnegöl´deki yapılabilecekler listesinde daha fazla seçenek bulabileceklerini, tatil yaparken aynı zamanda doğa sporlarına katılım sağlayarak keyifli ve kaliteli zaman geçirebileceklerini aktarıyoruz. İnegöl Belediyespor kulübü olarak açmış olduğumuz programlarda İnegöl´de dağcılık sporlarını, doğa yürüyüşünü, kaya tırmanışını, kamp yapmayı seven arkadaşlar için eğitimlerimiz sürüyor” dedi.

DAĞCILIK BRANŞINA YENİ BİR SEVİYE

Cemal Kuş, “İnegöl Belediyesi´nin dağcılık branşına yeni bir seviye kazandırarak yapay tırmanış duvarı eğitimlerine start verilmiştir. Şuan için yalnızca İnegöl Belediyespor Dağcılık Branşı lisanslı sporcularının eğitim alabildiği Belediyespor Salonu´nda bulunan yapay tırmanış duvarının ilerleyen dönemlerde başka kulüplerde lisanslı bulunan dağcılara ve aynı zamanda şehir dışındaki farklı kulüplerin de faydalanması için bir program düzenlenecektir” dedi.

OYLAT KAYALIKLARI ÇEKİM GÜCÜ

Kuş, “İnegöl´de dağcılık anlamında çok büyük adımlar atılıyor. Kulüp olarak malzemelerimizin Bursa´daki diğer kulüplerin birçoğundan daha donanımlı bir şekilde bulunduğunu görmekteyiz. Aynı zamanda yanı başımızda bulunan Oylat Kayalıklarında 30´u aşkın tırmanış rotamız yapıldığı andan itibaren Türkiye çapında profesyonel ve milli yarışmalara katılan sporcular için bir çekim gücü oldu. İkiz kayaların önümüzdeki yıllarda dünyada isim yapmış profesyonel sporcuları İnegöl´e çekmesini ve burada çalışmalar gerçekleştirmelerini bekliyoruz. Yapılan eğitim ve çalışmalara gösterilen teveccüh ve sporcularımızda bulunan istekler neticesinde İnegöl´den ilerleyen yıllarda milli seviyeye kadar yükselebilecek sporcu potansiyeli olduğunu gözlemliyoruz” diye konuştu. Kuş, “Doğa sporlarına ve özellikle dağcılık branşına destek vererek bize imkânlar sunan Belediye Başkanımız Alinur Aktaş´a, eğitmenimiz Bülent Aktaş´a ve emeği geçen herkese teşekkürlerimizi sunuyoruz” ifadelerini kullandı. 

Son Güncelleme: 30.03.2017 09:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<