banner359

İnegölspor tesislerinin temeli atıldı

03 Şubat 2017 Cuma 16:44 2017-02-03 16:53:37
İnegölspor tesislerinin temeli atıldı

 Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından projelendirilen İnegölspor tesislerinin temel atma töreni  saat 15.00’da alanın bulunduğu Baykoca Mahallesi’nde gerçekleştirildi. Düzenlenen törene Kaymakam Ali Akça, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti İlçe Başkanı Adem Demirel, İnegölspor Başkanı Timur Erezsarı ve yönetim kurulu üyeleri, siyasi parti temsilcileri, oda ve dernek başkanları, kurum ve kuruluş temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katılım gösterdi.

İLK OLSUN, SON OLMASIN
Törenin açılış konuşmasını yapan İnegölspor Başkanı Timur Erezsarı, “Bugün burada İnegölspor tesislerimizin temel atma törenini yapmak için bir aradayız. Bu özel ve güzel günümüzde yanımızda olanlara teşekkür ediyoruz. İnegöl, nüfus yoğunluğu olarak Bursa’nın en yoğun ilçelerindendir. Şehrimizde sportif faaliyetler oldukça önem yer tutuyor. Sportif faaliyet akla geldiğinde ilk akla gelenler tesis ve tesisleşmedir. Bu tesislerden gençlerimiz, profesyonel oyuncularımız fayda görüyorlar. Şehrimizin ihtiyacı olan bu tesisin gerçekleştirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu proje başlangıç olsun. Sportif faaliyetlerde oldukça önemli bir şehiriz. Bu tesisin olduğu gibi şehrimizde yeni tesislerin de hayata geçmesini temenni ediyoruz” dedi.

MEVCUT TESİSLER İNEGÖL’E YETMİYOR
Programa katılım gösterenlere teşekkür ederek bir konuşma yapan Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, “İnegölspor gerçekten Bursa’nın Bursaspor’dan sonra en büyük markası. Bundan 1,5 sene önce Alanya’da final maçına gitmiş, maalesef penaltılarda 1461 Trabzon’a kaybederek 1. Lig’in kapısından dönmüştük. İnşallah İnegöl birçok şeyi başardığı gibi bunu da başaracak güçte. İnanıyor ve ümit ediyorum ki futbolda altyapının önem kazandığı bir ortamda yapacağımız bu tesis İnegöl spor camiasına uzun yıllar hizmet edecektir. Burası İnegöl Belediyesine ait bir yer, başkanımıza konuyu açtığımızda kesinlikle İnegölspor’un Bursa için çok önemli olduğunu ve projenin aciliyet arz ettiğini belirterek bu güzel ve harika projeyi ortaya çıkardılar. Bundan 30 yıl önce şuanki kullandığımız tesisler o günkü yöneticilerimiz tarafından yapılmıştı ama İnegöl gibi gelişen, büyüyen ve sporda marka olan bir şehre cevap vermiyordu. Başkanımızın Anadolu’da bir ilki başarmış Bursaspor’a ne fedakârlıklar yaptığını biliyoruz. Her başımız sıkıştığında kendisine müracaat ediyoruz, bazen İnegölspor, bazen Belediyespor bazen amatör takımlar bazen tesis yatırımı diyoruz. Yıllardır hayal ettiğimiz kulüp otobüsü de onun destek ve katkılarıyla gerçekleşti, kendilerine teşekkür ediyorum.” 

PRİMLER 2’YE KATLANDI
“Yeni teknik direktörümüz futbol camiasının önemli bir ismi olan Ergün Penbe beni ziyarete gelmişti, Ankara’daki maça bizi davet ettiler. Prim anlamında doping istediklerini söylediler. Timur başkanımızla konuştuk. Ankaragücü primini 2’ye katladık, sizlerden galibiyet istiyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımız sporu çok seviyor, onun hoşgörüsüne dayanarak şunu söylemek istiyorum, siz bu yola devam edin biz de Büyükşehir Belediye Başkanımızla beraber soyunma odasını da ziyaret etmekle birlikte maça geleceğiz.”

CİDDİ ANLAMDA DEĞERLENECEK BİR BÖLGE
“60 bin öğrencisi olan ve birçok ildeki potansiyelden fazla olan İnegöl için burası bir merkez olacak. Bulunduğumuz mahalle Osmanlı’nın ilk şehidini barındıran Baykoca Mahallesi’dir. Düne kadar taşın toprağın olduğu, verimli tarım arazisinin olmadığı fakat şuan yapılan çalışmalarla 6 bin 500 nüfusa sahip olan güzel bir mahalledeyiz. Eksikler bir bir tamamlanıyor. Tümüyle Yeni İnegöl diye tabir ettiğimiz bu bölge ciddi anlamda değerlenecek. Buradan İnegöl’e ve Türk futboluna yeni sporcular yetişecek. Bu güzel ortamda bizleri bir araya getiren Cenab-ı Allah’a teşekkür ediyorum. Bize destek veren herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

15 MİLYON TL
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, “İnegöl bir spor şehridir. İnegöl’ün sporuna katkı sağlayacak, İnegöl’ün gururu İnegölspor’a kazandırılacak bir tesis… Havaların düzelmesiyle çalışmalarımız hız kazandı. Yılların beklentisiydi. Her türlü tesisi içerisinde barındıran İnegölspor’un önemli bir merkezi olacak. İnegöl’ün kalbi burada atacak. Bu konuya destek veren herkese teşekkür ediyorum. 40 bin metrekare bir alan. 15 milyon TL maliyeti var. İnegöl için ne yapsak az, İnegölspor için ne yapsak az. Şimdiden hayırlı olsun.”

İNEGÖL’ÜN GELİŞİMİ İÇİN EL ELE ÇALIŞACAĞIZ
“Türkiye hızla gelişiyor ve büyüyor. Bir yandan bu güzellikler en güzel şekilde ortaya konulurken bir yandan da düşmanlarımız boş durmuyorlar. En sonda da 15 Temmuz’da bu olayı yaşadık. 40 yılın üzerinde yaptıkları hazırlıkları bu millet 4 saatte bitirdi. Ne mutlu Türk’üm diyene. Bu millet büyük bir millet, boşuna tarih yazmadı. Bu tarihi yazmaya da devam edecek. Hepimize iş düşüyor. Bu konuda çalışacağız. Güçlü, lider, bağımsız bir Türkiye için çalışmaya devam edeceğiz. Dünyanın bizden beklentisi var. Tüm Anadolu’nun da Balkanların da Kafkasların da Afrika’nın da dünyanın tüm mazlumları bizden beklenti içerisinde. Güçlü şehirlerle güçlü Türkiye’yi kuracağız. Kentimiz dünya kendi olma yolunda hızla yürüyor. Bu lafla olmuyor, çalışarak oluyor. Şehrimiz daha önce raylı sistemler denince akla gelmiyordu ama artık dünyada ilk 10’da, otomotivde ilk 10’da havacılıkta dünya gündeminde. Spor kenti olma yolundayız. Bursa’ya kazandırılan tesisler devam ediyor. İnegöl başta altyapı ve üstyapısıyla gelişmeye devam ediyor. Artık Büyükşehir Belediyesi var. Sel olduğunda da kar olduğunda da kardan binalar çöktüğünde de Büyükşehir Belediyesi var. Birlikte MER-PA’yı ayağa kaldırıyoruz. Yangınlar yanıyor, birlikte Beylik Hanı’nı ayağa kaldırıyoruz. Kırsalı-kent merkezi her yönüyle adımlarımızı atıyoruz. Çiftçi ve köylünün desteklenmesi, tarlalara kadar yolların yapılması belediye desteğiyle yapılıyor. Yatırımlarımız sürecek. İnegöl, Büyükşehir’in gücünü hissedecek. Yapacak çok işimiz var. Spor tesislerine önem veriyoruz. Sağlıklı bir gençlik ve sağlıklı bir gelecek diyoruz. İnegöl başta olmak üzere eksik olan tesisleri tamamlayacağız. Sahaların, yüzme havuzlarının tamamlanması Büyükşehir Belediyesi ile olacak. İnegölspor tesislerinin temelini atıyoruz, uzun yılların beklentisiydi, İnegöl Belediyemizin yer tahsisi ile projeyi başlattık. İnegöl’ün bu güzide köşesinde yapılacak güzel bir tesis… Bu tesiste 1 adet sentetik çim futbol sahası, 1 adet doğal çim sahası, soyunma odaları, araç otoparkları, yemekhane, havuz, konaklama binaları, idari binalar bulunuyor. 15 milyon TL civarındaki bu tesisimizi 1 yıl içinde bitirmek istiyoruz. Arkanızda İnegöl Belediyesi, Büyükşehir Belediyesi var. Her zaman yanındayız. İnegöl’ün adını dünyaya duyurmak istiyoruz. İnşallah bu tesislerle çalışmalarınıza güç katacağız” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından temel atma töreni gerçekleştirilerek ikramlarla program sonlandırıldı.

Son Güncelleme: 03.02.2017 16:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<