İnegöl’ü ileriye götürmek için mücadele edeceğiz

29 Kasım 2018 Perşembe 16:22
İnegöl’ü ileriye götürmek için mücadele edeceğiz

Muhtarlara yönelik düzenlenen buluşmada konuşan Belediye Başkanı Alper Taban, önümüzde yerel seçimler olduğuna dikkat çekerek; “Önümüzde seçimler var devam eden veya yeni muhtarlar, Başkanlar olur fark etmez ama önemli olan İnegöl’ün vakit kaybetmeden kalkınmasıdır” dedi.

banner380

19 Ekim tarihinde kutlanan Muhtarlar Günü’nde İnegöl Muhtarlar Derneği Başkanı Resul Kayman’ın resmi törenler sırasında rahatsızlanması nedeniyle ertelenen muhtarlar günü yemeği, bugün gerçekleştirildi. İnegöl Belediyesi tarafından düzenlenen yemeğe; Kaymakam Şükrü Görücü, Belediye Başkanı Alper Taban, Başkan Vekili Turgay Yel, Başkan Yardımcıları Adil Kansu, Gülhan Şahin ve Eşref Yiğit, Jandarma Komutanı Binbaşı Ferruh Maden, Emniyet Müdürü Ramiz Erçetin, Muhtarlar Derneği Başkanı Resul Kayman ve 116 mahalle muhtarı katıldı.

MUHTARLARIN İSTEKLERİNİ İLETTİ
Yemekle başlayan toplantıda, yemeğin ardından İnegöl Muhtarlar Derneği Başkanı Resul Kayman kısa bir konuşma yaptı. Kayman, “Bu ortamın oluşmasını sağlayan ve muhtarlarımıza gösterdikleri ilgi alakadan dolayı Kaymakamımıza ve Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Burada muhtarlarımızdan gelen şikayet ve istekleri de iletmek istiyorum. Mahallelerimizde hizmet yaparken uygunsuz durumları ilgili kurumlara aktardığımızda, gelen kişiler şikayetin muhtardan geldiğini belirtiyor. Bu da bizleri zor durumda bırakıyor. Bu konuda daha duyarlı davranılmasını istiyorum” dedi.

İNEGÖL’DE UYUM İÇERİSİNDE ÇALIŞIYORUZ
Ardından Jandarma Komutanı Binbaşı Ferruh Maden ile Emniyet Müdürü Ramiz Erçetin kısa birer selamlama konuşması gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Alper Taban da muhtarlara hitaben yaptığı konuşmada 19 Ekim Muhtarlar Gününü yeniden kutlayarak; “İnegöl’de hepimiz uyum içerisinde çalışıyoruz. Başta Muhtarlar Derneği Başkanımız olmak üzere, yönetimi, mahallelerinizde sizler ve oluşturmuş olduğumuz sistemle sizlerin bizlerle olan irtibatını güçlendirmeye çalıştık. Biliyorsunuz Kırsal Kalkınma Müdürlüğümüz var, yine Başkan Yardımcımız Eşref Yiğit özellikle kırsal mahallelerimizle yakından ilgileniyor, merkez mahallelerimizde Gülhan Hanım aracılığıyla irtibatları sağlıyoruz. Bu kıymetli Başkanımız Alinur Aktaş döneminde de böyleydi. Bugün de yine aynı şekilde daha neler yapabiliriz, verdiğimiz sözlerin üzerine ilaveler, eksik işleri nasıl tamamlarız gibi sürekli çalışıyoruz” dedi.

ÖNEMLİ OLAN İNEGÖL’ÜN VAKİT KAYBETMEDEN KALKINMASI
Yapılan buluşmanın iki konu başlığı olduğuna dikkat çeken Başkan Taban; “Bugün aslında iki konu başlığımız var. Birincisi Muhtarlar Gününde yarım kalan bir yemeğimiz vardı hem onu icra etmiş oluyoruz, beraberinde de Kaymakamımız göreve gelir gelmez mahallelerimizi ziyaret etti. Bugün de burada muhtarlarımızla hep birlikte toplanıp istişareler yapalım istedik. Önümüzde seçimler var devam eden veya yeni muhtarlar, Başkanlar olur fark etmez ama önemli olan İnegöl’ün vakit kaybetmeden kalkınmasıdır. Şehrimle ilgili bana sorulduğunda, bu şehirde en çok ne görmek istiyorsunuz dediğinizde; parmakla gösterilen bir şehir arzu ediyorum. İnegöl’ü çok özel bir şehir haline dönüştürmek istiyorum. Bunu başarabilirsek el birliği ile bu sinerjiyi yakalayabilirsek tüm eksiklerimizi gideririz. Eksiklerimizin ne olduğunu gayret iyi biliyoruz. Dirsek teması halindeyiz, sürekli mesai yapıyoruz. Yapılan tüm işlerden haberdarız. Ben inanıyorum ki önümüzdeki 5 yıllık zaman diliminde İnegöl’deki tüm mahallelerimiz çok daha güzel hale gelecek. Bunun gerçekleşeceğini şimdiden görebiliyorum. Burada ilk temas noktası olarak vatandaş size uylaşıyor. Bunun öneminin farkındayız. Vatandaş sizlere sorunlarını iletiyor sizler de ilgili kurumlara bunları iletiyorsunuz. Ben sizlere çalışmalarınızda başarılar ve kolaylıklar diliyorum. El ele vererek pek çok şeyin üzerinden geleceğimizi ifade etmek istiyorum” ifadelerinde bulundu.

İNEGÖL’Ü İLERİYE GÖTÜRMEK İÇİN MÜCADELE EDECEĞİZ
Toplantıda son olarak Kaymakam Şükrü Görücü bir konuşma yaptı. Görücü, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Bugün Belediye Başkanımızın katkılarıyla bir araya geldik. Sizleri mahallelerinizde de ziyaret edip gördük ancak burada hep birlikte bir araya gelelim istedik. Toplantımızın hayırlara vesile olmasını arzu ediyorum. Biz Ekim ayı ortalarında göreve başladık. Göreve başladığımız günden bu yana da özellikle kırsal ağırlıklı olmak üzere 90’ın üzerinde mahallemizi gördük. Mahallelerimizi yerinde gördük çünkü görev yaptığın yeri tanımazsan orada başarılı olma şansın yok. Bu benim anlayışımdır. Belediyemiz, devletimiz çok güzel işler yaptığı gibi eksik yönlerimiz de var. Bu eksiklikleri de birlikte gidermek için belediyemiz, diğer kurum ve kuruluşlarla İnegöl’ü ileriye götürmek için mücadele edeceğiz. Burada vatandaşın ilk müracaat noktası mahalle muhtarları olarak sizlersiniz. Devletle vatandaş arasındaki ilk müracaat muhtarlardır. Bizim her bir mahalleye bir polis ya da jandarma verme imkanımız yok. İşte muhtarların görevi burada başlıyor. Siz müracaat ettiğinizde bir kuruluş sizin taleplerinizi anında cevaplamıyorsa, işte o zaman biz devreye gireriz. Bizim birinci önceliğimiz vatandaşın huzur ve güvenliğinin sağlanmasıdır.”

EN YAŞLI, EN GENÇ VE EN UZUN DÖNEM GÖREVDE OLAN MUHTARLARA PLAKET VERİLDİ
Konuşmaların ardından muhtarlarla soru cevap şeklinde devam eden toplantının sonunda, İnegöl Belediyesi tarafından İnegöl’ün en genç muhtarı olan Karalar Muhtarı Fatih Akar’a, en yaşlı muhtar olan Çitli Mahallesi Muhtarı Mustafa Yılmaz’a ve 35 yıldır muhtarlık görevini sürdürerek şehrimizin en uzun dönem muhtarlık yapan ismi olan Mesudiye Mahallesi Muhtarı İlhan Aydemir’e plaket takdim edildi. Ayrıca tüm muhtarlara İnegöl Belediyesi tarafından hediyeler verildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<