İnegöl´ün İhracatı İthalatını İkiye Katladı

28 Ocak 2017 Cumartesi 10:50 2017-01-28 10:53:15
İnegöl´ün İhracatı İthalatını İkiye Katladı

 İnegöl Gümrük Müdürü Turan Taşçı ve gümrük personeli, Dünya Gümrük Günü nedeniyle Kaymakam Ali Akça ve Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban´ı makamlarına ziyaret etti.

banner380
Ziyaretlerin ilkini Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban´a gerçekleştiren İnegöl Gümrük Müdürü Turan Taşçı, Taban´a çiçek ve çini hediye etti. İnegöl Gümrük Müdürlüğü olarak Şubat 2012 yılından beri İnegöl´de ihracat-ithalat işlemlerini gerçekleştirdiklerini ifade eden Taşçı, “Müdürlüğümüzün 2016 yılı ihracat ve ithalat değerleri geçmiş yıllara oranla aynı seviyede devam etmiştir. Bizi sevindiren nokta ise, diğer birçok büyük hacimli Gümrük Müdürlüklerinde dahi olmayan ihracat değerlerinin ithalatın iki katına karşılık gelmesi, yani ihracat fazlası bir noktadayız. Birçok gümrükte ithalat fazlalığı varken, az seviyede Gümrük Müdürlüklerinde olabilecek bir süreci burada yaşıyoruz. Ekonominin bu kadar canlı olduğu bu şehirde İnegöl Gümrük Müdürlüğü olarak bu potansiyeli göz önünde bulundurarak cansiperane şekilde çalışmaya devam ediyoruz” dedi.

Ziyaretten dolayı teşekkür ederek konuşmasına başlayan Alper Taban ise, “İnegöl Gümrük Müdürlüğü personelinin bu nazik ziyaretini Belediye Başkanımız sayın Alinur Aktaş kabul edecekti ama kendileri İstanbul´da 185 mobilyacımızın katılım gösterdiği İstanbul Mobilya Fuarı (İMOB) ve Oylat Kaplıcalarımızın ve Dostum merkezli alternatif turizm olanaklarının tanıtılacağı Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMİTT) fuarlarında bulunuyor. Bu yüzden bugün burada bulunamayan İnegöl Belediye Başkanımızın selamlarını özellikle tüm İnegöl Gümrük Müdürlüğü çalışanlarına iletmek istiyorum” dedi.

İNEGÖL EKONOMİNİN ÇOK CANLI VE GÜÇLÜ OLDUĞU BİR ŞEHİR

“Bugün Dünya Gümrük Günü vesilesi ile bir araya gelmiş bulunmaktayız” diyen Taban, “Gümrük Müdürlüğünün ülke ekonomisi için önemi zaten ortada. Özellikle İnegöl için önem ve ehemmiyetini konuşacak olursak, bu oluşumun şehrimizin ekonomik parametreleri için çok önemli ve değerli olduğunu söyleyebiliriz. Neden önemli dersek, İnegöl´ümüz sanayi ve ticaretin hızlı yaşandığı ve hareketliliğin fazlaca hissedildiği, ekonominin çok canlı ve güçlü olduğu bir şehir. Hal böyle olunca da ürettiğiniz ürünleri bir yerlere gönderebilmeniz ve satabilmek için öncesinde özellikle yurt dışı ayağında gümrük faaliyetleri önem kazanıyor. Şehrimizde geçmişte bu tür elde edilen ürün ve hizmetleri yurt dışına gönderebilmek için şehrimizde bir gümrük müdürlüğü yoktu. 2012 yılından itibaren İnegöl´de Gümrük Müdürlüğümüz faaliyetlerine başladı. Ve şuan da tüm sanayicimiz ve ticari hayatın içinde yer alan kişi ve kuruluşlar Gümrük Müdürlüğümüzden rahatlıkla istifade ederek iş ve işlemleri noktasında bu kolaylığı ve rahatlığı yaşamış oluyorlar. Tabi bu kolaylıkta çarkların daha hızla dönmesini sağlıyor. Rakamsal bazdaki sayılar her geçen gün yukarıya doğru ivme kazanıyor. Tabi son dönemlerde ülke sathında yaşanan sıkıntılar ve olumsuzluklar bu sayıların bir nebze de olsa düşmesine sebep olabilir ama sayın müdürümüz de ifade ettiği gibi İnegöl´ün ihracatının ithalatından fazla olması. Bu durumda hem ülke ekonomisine hem de diğer şehirlere örnek bir durumdur. Temennimiz o dur ki yapılan yatırımlar la ihracat oranlarımızın daha da artması. Dünya Gümrük Günü vesilesiyle başta sayın Müdürümüzün şahsında tüm müdürlük çalışanlarının gününü tebrik ediyor, hayırlı olmasını diliyor, İnegöl´ümüzün ekonomisine vermiş oldukları katkılardan dolayı da teşekkürlerimi sunuyorum” şeklinde konuştu.

203 MİLYON DOLARLIK DIŞ TİCARET HACMİMİZ VAR

Günün ikinci ziyareti ise, Kaymakam Ali Akça´ya yapıldı. Ziyarette konuşan Müdür Taşçı, “1953 yılından bu yana 64 yıldır 26 Ocak, Dünya Gümrük Günü olarak kutlanıyor. İnegöl Gümrük Müdürlüğü olarak hizmet vermeye devam ediyoruz. Bu yıl ki ihracat rakamlarımız geçen yıl ki rakamlara yakın bir şekilde seyrediyor. 134 milyon dolar ihracat, 68 milyon dolar ithalat olmak üzere toplam 203 milyon dolarlık dış ticaret hacmimiz var. Üç tane muayene memuru, dört gümrük memuru, 6 gümrük muhafaza memuru ve bir şoför ile birlikte 15 kişiyiz. İnegöl Gümrük Müdürlüğü olarak Yenişehir´de yapılan uçak hizmetlerine de mobil hizmet veriyoruz. 2013 yılının Mart ayından bu yana bu hizmeti veriyoruz” dedi.

DEVLETİN DIŞARIYA AÇILAN KAPISI KONUMUNDASINIZ

Kaymakam Ali Akça ise, “26 Ocak 1953 tarihinden itibaren Dünya Gümrük Günü olarak kutlanıyor. Uzun süreden beri kutlanan bir teşkilatın mensuplarısınız. Devlet tanımında üç unsurdan bahsedilir. İnsan, toprak ve egemenlik unsuru. Devlet olabilmek için bu üç unsuru bünyesinde barındıran yapı kastedilir. Ve siz Gümrük Teşkilatı mensupları olarak devletin dışarıya açılan kapısı ve penceresi konumundasınız. Gerçekten çok ciddi bir vazifeyi ifa ediyorsunuz. Yaptığınız işin vergi, güvenlik, emniyet, ekonomik ve ticari yönü var. Gümrük Müdürlüğü çalışanlarının Dünya Gümrük Gününü kutluyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından ziyaret anısına Taşçı ile personeli, Kaymakam Ali Akça´ya çiçek ile çini takdim etti. 

Son Güncelleme: 28.01.2017 10:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<