İnegöl’ün İlk Bisiklet Yolu Hizmete Girdi

22 Eylül 2020 Salı 16:39
İnegöl’ün İlk Bisiklet Yolu Hizmete Girdi

İnegöl Belediyesi, Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında Pedal Mesafeli bisiklet turu etkinliği düzenledi. Bisiklet turunda Merpa önünden başlayıp sanayi bölgesine devam eden 1 km’lik İnegöl’ün ilk bisiklet yolunun tanıtımı da yapılırken, Belediye Başkanı Alper Taban “İnegöl’ümüzü toplamda 106 kilometrelik bir bisiklet yolu ağına kavuşturacağız” dedi.

İnegöl Belediyesi, Avrupa Hareketlilik Haftasının finalini Pedal Mesafeli Bisiklet Turu ile yaptı. Geçtiğimiz hafta başlayıp her gün ayrı bir etkinlikle süslenen haftanın finalinde, 15.00’da İnegöl Belediyesi önünde ilçe protokolünün de katılımıyla şehir merkezinde kısa mesafeli bisiklet turu gerçekleştirildi.

İLK BİSİKLET YOLUNUN TANITIMI YAPILDI

banner380

Belediye Başkanı Alper Taban ile AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Durmuş’un bulunduğu bisiklet turu grubunda DOSTUM bisiklet takımı da yerini aldı. İnegöl Belediyesi önünden başlayan tur, Ahmet Akyollu Caddesi üzerinden Murat Caddesi ve devamında Baykut Sokak üzerinden Merpa istikametinde devam etti. Merpa önünde İnegöl Belediyesi tarafından şehirde ilk olarak uygulanan bisiklet yolunun tanıtımı da gerçekleştirildi. Burada verilen molada, Merpa’dan sanayi istikametine doğru yapılan 1 km’lik bisiklet yolu ve dinlenme alanlarının tanıtımı gerçekleştirildi.

AMAÇ SAĞLIK İÇİN HAYATIMIZA HAREKET KATMAK

Burada bir açıklama da yapan Belediye Başkanı Alper Taban, “Bugün çok değerli spor severlerimizle bir aradayız. Bildiğiniz gibi Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında hareketli kalmaya ve bu bilincin arttırılmasına yönelik çabalarımızı gördünüz. Bugün de bisikletlerimizle İnegöl Belediyesi önünden hareket ederek kısa bir şehir turu yapıyoruz. Merpa önündeki alanda da turumuza ara verdik. Burada tabi amacımız öncelikli olarak sağlık için yaşamımıza hareket katmaktı. Bununla ilgili tüm Avrupa’da, 60 ayrı ülkede bu hafta içerisinde benzer uygulamalar, etkinlikler gerçekleştiriliyor. Biz de buna dikkat çekmek istedik, bilinci arttırmak istedik” dedi.

106 KM BİSİKLET YOLU YAPILACAK

Bisiklet yolu projesi hakkında da konuşan Başkan Taban, “Buradaki farklılığı siz de hissetmişsinizdir. Yaklaşık 1 kilometrelik alanda bisiklet yolu uygulaması gerçekleştirdik. Kozluca Alt Geçidimizin olduğu yerden 1 kilometrelik hattımız sanayi bölgesine doğru uzanıyor. Bunu şuanda fiili olarak hayata geçirdik. Ancak bundan sonrası için de şehrimizde her bölgede, özellikle ana arterlerde bisiklet ağını çoğaltmak istiyoruz. Bununla ilgili olarak da ilk uygulamayı burada bisiklet etkinliğimizle birlikte gerçekleştirmiş olduk. Bisiklet ağımızla ilgili güzergahlarımızı belirledik. 1’inci derece ve 2’nci derece öncelikli olmak üzere 3 ayrı etapta çalışmalarımızı tamamlayacağız. Toplamda 106 kilometrelik bir bisiklet yolu ağına kavuşturacağız İnegöl’ümüzü. Bununla ilgili biraz zamana ihtiyacımız var. Zaman içerisinde bu yolların çoğaldığını hep birlikte görmüş olacağız” açıklamalarında bulundu.

Açıklama sonrası Orhaniye Mahallesinden Mesudiye Caddesi ve Nuri Doğrul Caddesi istikametinde devam eden tur, yeniden İnegöl Belediyesi önünde sona erdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<