banner359

İnegöl’ün Tarım Şöleni Başlıyor

20 Eylül 2016 Salı 17:51 2016-09-20 17:54:55
İnegöl’ün Tarım Şöleni Başlıyor

 İnegöl Belediyesi’nin MODEF ve beraberindeki tarım sektör temsilcileri işbirliğinde bu yıl 5’incisini gerçekleştireceği İNTARF (İnegöl Tarım Fuarı) 24 Eylül’de kapılarını açacak.

Sanayisi ile olduğu kadar tarım potansiyeli ile de dikkat çeken İnegöl, bu tarımsal dinamiklerini sergileyeceği 5’inci İnegöl Tarım Fuarı için geri sayıma başladı. 24-27 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek olan İnegöl Tarım Fuarı öncesi Belediye Başkanı Alinur Aktaş fuar ortaklarıyla birlikte basın toplantısı düzenledi.

MODEF ve beraberindeki tarım sektör temsilcileri işbirliğinde düzenlenecek olan fuar öncesi MODEF binasında düzenlenen basın toplantısında konuşan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 5. İNTARF’ın 24 Eylül Cumartesi günü saat 14.00’da açılacağını, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’in de açılışa davet edildiğini açıkladı.

İNTARF’I BİRLİKTE BÜYÜTÜYORUZ
Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 24 Eylül Cumartesi günü 5. kez kapılarını açacak olan İNTARF’ın bilgilendirme toplantısı için bir araya geldiklerini hatırlatarak, “Fuarımızın İnegöl’deki çiftçimize ve İnegöl ekonomisine hayırlar getirmesini temenni ediyorum. MODEF İnegöl’de rahmetli Hikmet Şahin döneminde hayata geçirilmiş, bugüne kadar gelişerek gelmiş ve 2015 yılında Belediyenin hissesini devralan İMOS’un katılımıyla İMOS, MODEF ve Mobilyacılar Odası ortaklığında işleyişini sürdüren bir şirkettir. 5 yıldır İnegöl Tarım Fuarı olarak düzenlenen fuarımız da MODEF çatısı altında sevk ve idare ediliyor. Bizim verebileceğimiz destek ve katkıları da vermek durumundayız. Mobilyacılarımız, sanayicilerimiz, ilgili kurumlarımız bir dizi kararlar alacaklardır. Çalışmalar sürüyor. Tarım fuarı yeni doğmuş bir bebekti ama artık çocuk döneminde diyebiliriz. Onu büyütmeye çalışıyoruz, herkesin bir katkısı var. MODEF çatısı altında ve fuar takvimine girmiş bir şekilde bu fuarın lansmanını yapıyoruz” dedi.

BAKAN ÇELİK AÇILIŞA DAVET EDİLDİ
Fuara toplamda 103 firmanın katılacağını kaydeden Başkan Aktaş, “MODEF Fuar binamızda sunumu yapılacak. Otobüs tahsisleri yapıldı ve bazı ziraat odalarının kendi çalışmaları da var. 20 köy muhtarlığımız var. Halkın ziyareti için araçlar tahsis edildi. Firmalara davetiye göndererek üretici ve vatandaşları bir araya getirmeye çalışıyoruz. Ayrıca fuarımıza akademik isimler de konuşmacı olarak davet edildi. Tarımla alakalı yayın yapan 3 televizyon ve 45 radyo ve gazeteye ilanlar verildi. Şehrin dört bir yanına fuar afiş ve pankartları asılarak ilgililere duyurulması noktasında çalışmalar yapıldı. Belediyemiz, ilgili Başkan Yardımcımız, Daire Müdürümüz, MODEF’in, Ziraat Odası’nın, diğer kurum ve kuruluşların hepsinin katkısı var. İlerleyen aşamada bu konu daha kurumsal bir hal alacak. Her sene destek ve katkı artıyor. İnegöl’de tarım sadece ailelerin kışlık geçimlerini sağlayacağı bir kalem değil, aynen mobilyada geldiğimiz noktalar gibi daha geniş kitlelere duyurulması adına önemli bir araç. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanımız ile de görüşme yaparak davetiyemizi ve fuarla ilgili bilgi notlarını ilettik. Gelmek istediğini söyledi. Malum Türkiye’nin gündemi de yoğun. Bakanımızın Urfa Milletvekili olmasından dolayı da o bölgeyle alakalı çalışmaları var. Bir aksilik çıkmazsa katılmak istediklerini bize ilettiler. Birbirinden değerli misafirlerimizin bizimle birlikte olacaklarını biliyoruz. Hayırlı ve uğurlu olsun. İlçe tarımının cirolarının artmasına bir araç olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

DÜN NEREDEYSEK BUGÜN DE ORADAYIZ
Başkan Aktaş, “İnegöl Belediyesi olarak MODEF ile alakalı dün neredeysek bugün de aynı yerdeyiz, yarın da aynı noktada olacağız” mesajını vererek sürdürdüğü konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Yeni fuar alanı ile alakalı şuan projeleri bekliyoruz. Projeler geldikten sonra yap işlet devret ile alakalı çalışmayı gerçekleştireceğiz. Bir taraftan 2017 yılında bu fuar alanının 10 yıllık sözleşmesi doluyor. Bunun ne kadar süre uzatılması ile alakalı konuşmalar gerçekleştirilecek. Bazıları akılları sıra bu işlere ilgisiz kalmışız gibi saplantılar yapmışlarsa asla böyle bir şey söz konusu değil. Mobilya İnegöl için büyük bir zenginlik, istihdam dostu, gelişmeye açık bir sektör. Kanuni çerçevede yapılacak her şeyi yapmaya hazırız.”

Fuar katılımcılarına fuarın icrası esnasında kural ve kaidelere uymaları, İnegöl’ün dışa yansıyacak yüzü olan İNTARF’ın başarıyla yerine getirilmesi konusunda da ricada bulunan Aktaş, “Tarımla alakalı aktivitemizi artıran bir fuar olacak. Güzel bir güç birlikteliği var. Farklı kurum ve kuruluşlar var. Kiminin maddi kiminin manevi katkı ve destekleri var. İNTARF 2016’nın 24-27 Eylül tarihleri arasında açık kalacağını duyuruyoruz. Tüm ilçe halkını davet ediyoruz” dedi.

Son Güncelleme: 20.09.2016 17:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<