banner359

İnesmek’ten Filografi Sergisi

08 Mart 2016 Salı 10:26 2016-03-08 10:33:55
İnesmek’ten Filografi Sergisi

 2015-2016 eğitim yılı İNESMEK El Sanatları ara sergisi izlenime açıldı.40 eserden oluşan Filografi sergisi beğeni ile incelendi.

Sergi açılışına Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Burhanettin Özdemir, İNESMEK öğretmenleri ile kursiyerler katıldı.

Sergi açılışı öncesi konuşan Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, “Hem İNESMEK ve hem de Halk Eğitim Merkezimizin bünyesinde çeşitli yerlerde ilçe halkımızın önem verdiği, katıldığı kursların sergileri açılıyor. Serginin hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, tüm kadınların Dünya Kadınlar Gününü kutlayarak “2011 yılında iki kurs merkezi ile eğitim vermeye başlayan İNESMEK, bugün 11 farklı merkezde İnegöl halkına ücretsiz eğitim veriyor. İnegöl merkezde yer alan kurslarımızın yanı sıra Huzur Mahallesi, Alanyurt Belediye Ek Hizmet Binası, Yunus Emre Mahallesi, Cerrah Mahallesi, Tahtaköprü Mahallesi, Kurşunlu Mahallesi, Yenice Mahallesi, Akhisar Mahallesinde de kurs merkezi açarak İNESMEK´i halkımızın ayağına götürdük.  Eğitim vermek üzere 14 branşla yola başlayan İnegöl Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kurslarımız, İnegöl halkının talepleri doğrultusunda branş sayısını 38´e yükselterek hizmet vermeye devam ediyor. İnesmek´te bugüne kadar 5 yıllık süreçte ön kayıt olarak 16 bin 653 başvuru kabul edilmiş 11462 vatandaşımız da kurslara başlayarak çeşitli branşlarda eğitim almışlardır. 2015-2016 eğitim-öğretim döneminde bünyesinde bulunan 29 usta öğretici ile 38 farklı branşta, 90 grupla 1848 kursiyere hizmet veren İNESMEK yoluna emin adımlar ile devam ediyor. 2015-2016 Eğitim Yılı İNESMEK El Sanatları ara sergisi, Nurcan Bozkurt Uzçevik hocamızın 2 gruptan oluşan 40 kursiyerle 88 saatlik filografi kursumuzdan 20 parça ürünün yer aldığı, yine 2 gruptan oluşan 40 kursiyerle 280 saatlik 3 boyutlu şekillendirme kursumuzdan Rölyef ve Quilling çalışmalarının yer aldığı 20 parça eser olmak üzere toplamda 40 parça eserden oluşmaktadır. İNESMEK; halkımızın saklı kalmış hünerlerini gün yüzüne çıkartmaya devam ediyor. Bu şekilde kursiyerlerimiz dönem dönem hem ara sergilerle hem de bireysel sergilerle eserlerini bizlerle paylaşıyor. İnegöl Belediyesi olarak, İNESMEK olarak kursiyerlerimizin bu başarısı bizleri ziyadesiyle gururlandırıyor. Kurslarımız sadece sanatsal eğitimler vermiyor tabi ki. Şu ana kadar yüzlerce kursiyerimiz İNESMEK kurslarından aldığı eğitimle iş hayatına atıldı. Bunların içerisinde özellikle bayanlarımız büyük bir çoğunluğu oluşturmaktadır. İnegöllü bayan hemşerimiz kurslarımızda aldıkları eğitim sayesinde iş hayatına atılmakta hatta bazıları kendi işini kurmakta ve bu sayede aile bütçesine katkı sağlamaktadır” dedi.

DİZİLERİ ELEŞTİRDİ

Türkiye´de yayın yapan kanalların sayısının arttığını ifade eden Aktaş, “Adam artık hangi birini seyredeceğini şaşırıyor. Televizyonlardaki herhangi bir diziyi tercih etmeyip, kendinizi geliştirmek adına bu kursları tercih ediyorsunuz. Diziler arasında yararlı olan dizilerde var. Bizimde sponsor olduğumuz Diriliş dizisi var, tarihimizi anlatıyor. Ama öyle rezil diziler var ki; dünyanın hiçbir yerinde öyle bir hayat yok zaten. O dizilerden çocuklarımızın olumsuz etkilendiğini de görüyoruz. Lütfen bir şeyler üretmenin faydalı ve mutlu olmanın hesabını yapın. İNESMEK´in de ana gayesi bu” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından kurdele kesilerek açılışı yapılan sergi gezilerek incelendi.

Son Güncelleme: 08.03.2016 10:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<