banner359

İnkaya 4. Kez Başkan Seçildi

09 Ocak 2018 Salı 15:55
İnkaya 4. Kez Başkan Seçildi

İnegöl´de faaliyet gösteren esnaf oda kongreleri devam ederken, İnegöl Bakkallar Odası seçiminde başkan değişmedi. İnegöl´deki 11 odanın 4 yılda bir yapılan seçimleri geçtiğimiz hafta Berberler odası seçimiyle başlamıştı. Berber odasında başkan değişmezken, dün yapılan Bakkallar Odası seçiminde Hakan İnkaya 4´ncü kez başkanlığa getirildi. 12 yıldan bu yana görev yapan İnkaya, dün yapılan seçimde de kendine rakip çıkmayınca yeniden başkanlık görevine getirildi.

Esnaf Sarayı çok amaçlı salonunda yapılan kongreye Belediye Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Ersan, MHP İlçe Başkanı Hayati Bedir, SP İlçe Başkanı Hasan Eroğlu, BESOB Başkanı Arif Tak, oda başkanları ile Bakkallar Odası üyeleri katıldı.

HER ŞEY ESNAFLAR İÇİN

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan kongreyi BESOB Başkanı Arif Tak yönetti. Faaliyet, denetim ve gelir-gider raporlarının ayrı ayrı okunarak ibra edilmesinin ardından söz verilen  Bakkallar Odası Başkanı Hakan İnkaya, “4 yıllık dönemin sonuna geldik. Allah bundan sonra da iyi işler yapmayı nasip eylesin. Sıkılı yumrukla yöneticilik yapılmaz. Gerginlikler yaşadıysak da barışmasını bildik. Yaptığımız tüm faaliyetler üyelerimizin çıkarları içindi. Arif Başkanımız Bursa´nın şeklini değiştirecek esnaf sitesi yapıyorlar. Kendilerine sürekli desteklerimizi takdim ediyoruz, esnafın çıkarını gözetiyoruz.  Tüm siyasi partilerin burada olması, her renkten insanların burada olması, gelen misafirlerin esnafımıza önem vermesi anlamına geliyor. Kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.

TOPTANCILAR SİTESİ

Yeni bir proje hakkında destek isteyen İnkaya, “İnegöl´ümüz havzasıyla beraber 600 bin kişilik bir nüfusa sahip. İnsanlar gelip İnegöl´den toptan alışveriş yapıyorlar. İnegöl´e artık bir toptancılar sitesi lazım. Bu bizim gücümüzü aşıyor. Siyasilerden ricam, planlamanıza programınıza alabilirseniz 300 bin kişilik İnegöl´ün yanında 300 bin kişilik havza insanını buraya getirir ve İnegöl ekonomisine katkıda bulunursunuz. Odamızın gücü buna yetmiyor ama Arif Başkanımız öncülüğünde sizlerin de gayretinizle planlamaya almak istiyoruz. Hep beraber İnegöl için gayret gösterelim. Bizler Ahi Hz.´nin kurduğu bir teşkilatız. 15 Temmuz gecesinde bir kaos ortamı varken TV´lerde koca işletmeleri kapatanlar bizim bakkal esnafımız sabaha kadar nöbet tuttu. O gece imtihanı geçtik. Bu ülkenin bakkalı, çaycısı, çorbacısı her gece sabaha kadar nöbet tuttular. Bu ülkenin teminatı olan esnaflara çok ucuz hesap yaparak tercihinizi bu yönde kullanmayın. 1 geceydi… O gece farklı bir şey olsaydı hepimiz kaosun içerisindeydik. Etrafımız hep düşmanla dolu. Bize bizden başka dost yok. O gece parası olan bakkaldan malını aldı, rahatladı. Böyle kaoslarda bize mal verilmez, sigara, yağ, şeker verilmez. Ama esnaf o insanların o gece ihtiyaçları olduğu için kapılarını sonuna kadar açtılar. Allah bir daha bize böyle bir gece yaşatmasın. Tek vatanımız var, hepimiz aynı gemideyiz, batarsak hepimiz batarız, çıkarsak hepimiz çıkarız.” İfadelerini kullandı.

BESOB Başkanı Arif Tak ise, “15 Temmuz´da 250 şehidin 57´si bizden çıktı. Esnaf ve sanatkâr, vatanına, milletine, bayrağına sahip çıkan insandır. Türkiye´de faizsiz kredi konuşulamazdı. 2001 yılında faiz oranları yüzde 56´ydı. Şimdi faizsiz kredilerle esnaf ve sanatkârlara destekler veriliyor. Mevcut idare devam etmeli. İstikrar ülkenin her yanında gelişime katkı koyuyor. Cumhurbaşkanımızla lokantalarla ilgili sorunları görüşmüştük ve bu sorunlar aşıldı. Yeni nesle iyi bir gelecek bırakmak için çalışıyoruz. 15 Temmuz´da bıçak sırtı bir durumdaydık, başarılı olduk. Parçalanmayla karşı karşıyaydık. Dünyada dostumu kalmadı ama şimdi hata yaptıklarını anlıyorlar, geri dönüş istiyorlar. Esnaf ve sanatkârlar olarak birlik ve beraberliği sağlayarak devlete, millete, hükümete sahip çıkacağız. Hükümet işinize gelmiyorsa seçimlerde değiştirirsiniz. İşler bozuk diye anlatıyorlar, muhakkak olacaktır. En güzel para kazandığımızda bile ağlaşırdık. 1 yılda 9 bin 828 kişi Bursa´da işyeri açmış. 3 bin 647 kişi işyerini kapatmış. Resmi rakamlar bunu anlatıyor. Eğer insanlar işini bilirse yine parasını kazanırlar ve huzur içinde yaşarlar.” Dedi.

Konuşmaların ardından tek liste gidilen seçimde İnkaya 4. Kez başkanlık koltuğuna oturdu.

Hakan İnkaya başkanlığındaki yönetim kurulu üyeliklerine Hüseyin Kocabey, Ergün İnce, Aydın Ongan, Salih Bilal Aslan, Harun Çalım ve Musa Demir seçilirken, Denetim kurulu üyeliklerine Mümin Parmak, Abdullah Demir ve Gökmen Karabağlı getirildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<