İnşaatlar Denetimden Geçti

20 Ekim 2018 Cumartesi 18:57
İnşaatlar Denetimden Geçti


İnegöl’deki çeşitli meslek gruplarını denetimden geçiren İnegöl Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekipler, son olarak ilçemizde yapımı devam eden inşaatları mercek altına aldı.

15-19 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilen denetimlerde şehrin muhtelif yerlerinde yapımı devam eden inşaat aşamasındaki yerler denetlendi. Yapılan denetimlerde inşaat sorumlularına gerekli uyarı ve ikazlar yapılırken, kurallara uymayanlara ise mevzuat gereği yasal işlem uygulandı.

DENETİMLERDE GEREKLİ UYARI VE İKAZLAR YAPILIYOR
İnegöl Belediyesine bağlı Zabıta Müdürlüğü ekipleri dönem dönem halkının sağlığını korumak ve gıda üzerine üretim-satış yapan işyerlerinin hijyen kuralları başta olmak üzere uyması gereken kurallara uygunluğunu sağlamak adına farklı iş kollarına yönelik olarak denetimlerini sürdürürken, son olarak şehrin muhtelif yerlerinde yapımı devam eden inşaat aşamasındaki yerleri denetimden geçirdi.

Zabıta Müdürlüğü ekipleri uyulması gereken kurallar başta olmak üzere görülen belli başlı aksaklıkların giderilmesi için yapımı devam eden inşaatları denetimden geçirdi. Denetimlerde inşaat sorumlularına uymaları gereken hususlarda ekipler tarafından gerekli uyarı ve ikazlar da yapıldı.

DENETİMLERDE DİKKAT EDİLEN HUSUSLAR
Denetimler kapsamında öncelikle inşaatların yapı ruhsatı ile inşaat bilgilerini içeren tabelanın olup olmadığı, faaliyet alanı içerisinde gerekli güvenlik önemlerinin alınıp alınmadığı ile çevreye rahatsızlık verip vermedikleri, inşaat malzemelerini gelişigüzel yola, kaldırıma veya kamusal alana bırakıp bırakmadıkları hususlarına bakıldı. Ayrıca şehrin görsel açıdan olumsuzluk oluşturabilecek görüntülerin önüne geçmek adına da gerekli uyarı ve ikazlar yapıldı. Yapılan tüm uyarılara rağmen kurallara uymadığı tespit edilen inşat sorumlularına ceza-i müeyyide ile karşılaşacakları kendilerine bizatihi ekipler tarafından iletildi.

banner380

“DENETİMLER KARARLILIKLA DEVAM EDECEK”
Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından gerçekleştirilen denetimler hakkında açıklama yapan Belediye Başkanı Alper Taban, “İnegöl Belediyesi olarak halkımızın günlük yaşamını rahat ve güzel bir şekilde devam etmesi için uğraş veriyoruz. Bu kapsamda çeşitli sektörlere yönelik denetimlerimize aralıksız devam ediyoruz. Bu denetlemelerdeki amacımız; vatandaşlarımızın yaşamını kolaylaştırmak. Şunu da belirtmek isterim ki Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan denetimler aniden ve zamansız yapılıyor. İlçemizde yaşayan vatandaşlarımızın bu şehirde yaşamaktan mutluluk duymaları ve halkımızın gönül rahatlığı ile yaşamlarını sürdürmeleri noktasında bu tür denetimlerin sürekli yapıldığını ve bundan sonra da aynı kararlılıkla bu denetimlerin devam edeceğini buradan özellikle belirtmek istiyorum” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<