İntarf Kapılarını Açmaya Hazırlanıyor

08 Eylül 2016 Perşembe 17:40 2016-09-08 17:45:55
İntarf Kapılarını Açmaya Hazırlanıyor

 24 – 27 Eylül 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan İnegöl Tarım Fuarı için Modef Fuar Merkezinde sektör temsilcileri ile değerlendirme toplantısı yapıldı.

banner380
Belediye Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit’in başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası, İnegöl Ziraat Odası, İnegöl Muhtarlar Derneği Başkanlığı, Yağlı Tohumlar Kooperatifi, Süt Üreticileri Birliği, Meyve Üreticileri Birliği, Tarım Kredi Kooperatifi Birliği, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği temsilcileri, fuar bünyesinde stant açacak 20 kırsal mahallenin muhtarları ile Modef yetkilileri de katıldı.

FUAR MODEF ÇATISI ALTINDA GERÇEKLEŞTİRİLİYOR
Toplantıda söz alan Belediye Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit; “Bugün kurum ve kuruluşların yetkilileri ile birlikte 24 -27 Eylül 2016 tarihleri arasında gerçekleştireceğimiz İnegöl Tarım Fuarı (İntarf) ile alakalı istişarede bulunmak üzere bugün bir araya geldik. Fuarımızı İnegöl Belediyesi, İnegöl Ticaret ve Sanayi odası, İnegöl İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve İnegöl Ziraat Odası ile birlikte Modef çatısı altında gerçekleştireceğiz.

İNTARF 24 EYLÜL CUMARTESİ KAPILARINI AÇACAK
24 Eylül Cumartesi günü görkemli bir tören ile fuarımızın açılışını gerçekleştireceğiz diyen Yiğit; “Fuarımız 4 gün boyunca sabah saat: 10 da açılacak akşam da saat: 23 de kapanacaktır. Fuar takvimine kayıtlı olması hasebiyle Fuarımıza ilgi ve alakanın üst seviyede olacağını düşünüyoruz. İnegöl Ziraat Odası, farklı il ve ilçelerdeki ziraat odaları ile görüşmeler gerçekleştiriyor. Bununla birlikte otobüslerle ilgili sektör temsilcilerini fuarımıza taşıyacağız ve burada kendilerini sektör temsilcileri ile buluşturacağız. Aynı zamanda İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası ile İlçe Gıda ve Tarım Hayvancılık Müdürlüğümüzün de konu ile alakalı gayret ve destekleri devam ediyor. Nihayetinde her sene üstüne koyarak daha üstte ve daha güzel bir fuar gerçekleştirmek istiyoruz. Bu vesile ile fuar ile alakalı yürütülen çalışmalarda emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

İKİ PANEL DÜZENLENECEK
Fuar bünyesinde sektör ile alakalı iki panel düzenleyeceğiz diyen Yiğit; “İlk panelimizi fuar açılışına müteakip “Kırsal Kalkınma” adı altında yapacağız. Bu panele İlçe Gıda Tarım, Hayvancılık Müdürü Mahmut Doğru ile Tarımsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Bursa İl Koordinatörü Ömer Berksun ve Tarımsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Uzmanı Sonay Demiryürek konuşmacı olarak katılacak. İkinci panelimiz de “İnegöl’de Tarım Ürünleri İhracatı” adı altında olacak. Bu panelimize de Bursa Uludağ Yaş Meyve Sebze İhracatçılar Birliği Başkanı Prof. Dr. Senih Yazgan, Uludağ Üniversitesi İnegöl İşletme Fakültesi Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik Bölümü Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Osman Barbaros Kemer konuşmacı olarak katılacak. Panelin akabinde Tarım Ürünleri Ödül törenine geçerek; elma, armut, şeftali, çilek, ayçekirdeği ve damızlık sığır alanında dereceye giren üreticilere ödüllerini takdim edeceğiz” dedi.

Tarım Fuarında açılacak stant yerlerinin kırsal kalkınma mahalleri muhtarları tarafından çekilen kura ile belirlendiğini belirten Yiğit; “İsaören, Halhalca, Kayapınar, Deydinler, Hocaköy, Turgutalpköy, Kurşunlu, Cerrah, Edebey, Dipsizgöl, Çitli, Ortaköy, Doğanyurdu, Hamamlı, Paşaören, Alibeyköy, Sarıpınar, Boğazköy, Şehitler ve Şipali Tarımsal Kalkınma Kooperatifleri fuar kapsamında üretici stantları açacaklar” dedi.

TARIM SEKTÖRÜNÜ ÖN PLANA ÇIKARMAK İSTİYORUZ
İnegöl’ün mobilyası ile ön plana çıktığı gibi, Tarım sektörünün de, topraklarımız ve arazimiz müsait olduğu için ön plana çıkmasını istiyoruz diyen Yiğit; “Ziraat Odasının, Ticaret ve Sanayi Odasının, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün gayreti ve destekleri tarımı daha fazla ön plana çıkarmak, Tarım ihracatını ve tarım gelirlerini daha fazla artırmak içindir” dedi.

Yiğit son olarak; “Tarım Fuarımızın şimdiden hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyor, hepinize saygılar sunuyorum” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Son Güncelleme: 08.09.2016 17:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<