banner359

İnternet Kafelere Denetim

04 Ağustos 2017 Cuma 18:37 2017-08-04 18:40:04
İnternet Kafelere Denetim

 İnegöl Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Bilgi Toplumu Stratejisi ve Eylem Planının 36. Maddesinde yer alan ‘İnternet Kafelerin Şartlarının İyileştirilmesi’ eylemi kapsamında İnegöl’deki 28 internet kafeyi denetledi. Gerekli şartların tebliğinin yapıldığı denetlemeye ilişkin açıklama yapan Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban, muhtelif tarihlerde kontrollerin devam edeceğini söyledi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Kalkınma Bakanlığına ait Bilgi Toplumu Stratejisi ve Eylem Planının 36. Maddesinde yer alan ‘İnternet Kafelerin Şartlarının İyileştirilmesi’ çalışmaları kapsamında internet kafelerin fiziki şartlarının başta yaşlılar ve engelliler olmak üzere herkese uygun şekilde düzenlenmesi için çalışma başlattı. Bu kapsamda harekete geçen İnegöl Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ‘İnternet Kafelerin Şartlarının İyileştirilmesi’ amacıyla İnegöl’de bulunan 28 internet kafeyi mercek altına aldı.

İNTERNET KAFELERİN FİZİKİ KOŞULLARI İNCELENDİ
31 Temmuz – 04 Ağustos tarihleri arasında 28 internet kafede yapılan denetimlerde, kafelerin mekana ilişkin fiziki koşulları ve bilgisayarların donanım ve yazılımlarının da erişilebilir halde olup olmadığı yönünde incelemeler yapıldı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na bağlı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün konuya ilişkin resmi yazılarının da tebliğ edildiği denetimlerde, işyeri sahiplerine gerekli düzenlemelerin yapılması hususunda uyarılarda bulunuldu. İşyeri açma-çalıştırma ve ruhsat yönetmeliğine ilişkin de kontrollerin yapıldığı denetimlerde, İnegöl halkının internet kafelerde daha sağlıklı hizmet almaları, güvenli ve nezih mekanların oluşması adına da gerekli kontroller yapıldı.

28 İNTERNET KAFE DENETLENDİ
5 günlük denetimlerin tamamlanmasının ardından Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban, uygulamaya ve denetimlere ilişkin bir açıklama yaptı. İnegöl’de 28 internet kafenin denetlendiğini duyuran Taban, “Kalkınma Bakanlığı’na ait Bilgi Toplumu Stratejisi ve Eylem Planının 36. Maddesinde yer alan ‘İnternet Kafelerin Şartlarının İyileştirilmesi’ eylemi gereğince İnegöl Belediyesi olarak harekete geçtik ve ekiplerimizle ilçemizde faaliyet gösteren internet kafelerin her birini tek tek denetledik. İnternet kafelerin mekana ilişkin fiziki koşullarının erişilebilir hale getirilmesi kapsamında yapılan 31 Temmuz 2017 tarihinde başladığımız denetimlerde, 5 Ağustos 2017 tarihine kadar 28 internet kafenin incelenmesini yaptık. Ayrıca Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün yazıları da denetimler sırasında tebliğ edildi. Yine 9207 sayılı işyeri açma-çalıştırma, ruhsat yönetmeliği hükümlerince ruhsat konularında ve fiziki mekanların engelli ve yaşlıların erişilebilirliğine uygunluğu açısından kontrol edilmiş olup, işyeri sahiplerine konu ile ilgili olarak 20 Temmuz 2013 tarihinde yürürlüğe giren Erişilebilirlik İzleme ve Denetleme Formları Genelgesi ekinde yer alan Ek:1 formuna göre fiziki noksanlıklarını gidermeleri yönünde bilgilendirmeler yapıldı” dedi.

DENETİMLER SÜRECEK
Alper Taban, muhtelif tarihlerde internet kafelerle ilgili kontrollere devam edileceğini de vurgulayarak “İşyeri sahiplerinin bu konuda herhangi bir mağduriyetle karşılaşmamaları için gerekli hassasiyeti göstermeleri gerekmektedir” açıklamalarında bulundu.


Son Güncelleme: 04.08.2017 18:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<