banner359

İş-Kur Alanyurt’a taşınıyor

03 Aralık 2015 Perşembe 17:52 2015-12-03 17:59:20
İş-Kur Alanyurt’a taşınıyor

 Farklı kurum ve kuruluşlara yönelik ziyaretler gerçekleştiren Belediye Başkanı Alinur Aktaş,  İş-Kur İnegöl şubesini ziyaret etti.

YER TAHSİSİ YAPILDI
Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “İnegöl’ümüzün gizli kahramanları açıkçası. İnegöl gibi istihdamın yoğun olduğu ilçe için önemli olan İş-Kur Şube Müdürlüğümüz… İş-Kur’la alakalı daha önce müdürümüzle oturup konuştuğumuz da son yıllarda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız marifetiyle oluşturulan hizmetler neticesinde İş-Kur’un aktivitesi çok daha fazla. Fonksiyonu eskiye görev arttı. Yenişehir ilçesinin de bize bağlı olması nedeniyle özellikle Alanyurt’ta resmi kurum ve kuruluşların artması noktasındaki isteğimizden dolayı, İş-Kur’a meclis olarak yer tahsisinde bulunduk. Önce imar plan değişikliği yapıldı. Sonrasında yerin tahsisi gerçekleşti. Müdürümüzün gayretleri, kurumumuzun destekleri ile İş-Kur binamızı yapıp önümüzdeki yıl inşallah güzel bir bina kazandırmış olacağız. İş-Kur gerçekten iş arayanlarla alakalı, bunun yanında işverenle iş alanı buluşturma noktasında çok önemli fonksiyonlara sahip bir kurum. Artık o klasik Belediye Başkanı, siyasetçi iş ayarlasın mantığından ziyade kurum ve kuruluşların burada fonksiyonlarını yerine getirmesi gerekiyor. İş-Kur’dan ziyadesiyle memnunuz. Devletimizin sunduğu o imkanlarla insanları buluşturmaya çalışıyorlar.” Dedi.

YENİ BİNA İLE DAHA ÇOK HİZMET
İş-Kur İnegöl Şube Müdürü Ahmet Baştürk ise, “Belediye Başkanımızın şahsında İnegöl belediyesinin bize olan katkıları çok yüksek. Geçen yıl itibariyle kendisi ziyaret ettiğim de bina yetersizliğinden bahsetmiştim. Sağ olsun bize o konuda destek verdi. Blediye meclisi kararıyla bize Alanyurt’ta bir arsa tahsisi yapıldı. Genel merkez nezdinde binanın yapımı ile alakalı yazışmaları yaptık. 2016 planına alındı. Bütçesi ayrıldı. İnşallah önümüzdeki yıl inşaatına başlayıp yıl içerisinde bitirmeyi hedefliyoruz. Bu çalışmayı da takip ediyoruz. İş-Kur’un son yıllarda faaliyet alanları oldukça genişledi. Hem iş arayan ve iş verenlere büyük katkılar sağlıyoruz. Bununla alakalı yeni yeni projeler açıklanıyor. Başbakanımızın işbaşı eğitim programıyla alakalı eğitim projesi vardı. Geçen yıl itibariyle işbaşı eğitim programı toplamında 50 kişi olarak gerçekleştirmiştik. Şu an itibariyle bu eğitimleri vereceğimiz sayı olarak 450’yi geçmiş bulunuyoruz. Yılbaşı itibariyle bu sayıların çok daha yükseleceğini düşünüyoruz. Devletimizin iş verene katkıları bakımından son derece önemli bir çalışma. Yeni binamızla birlikte daha hizmetler vermeye devam edeceğiz.” Dedi.

Son Güncelleme: 03.12.2015 17:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<