İş Mahkemesinde İlk Duruşma

23 Ocak 2017 Pazartesi 10:47 2017-01-23 11:08:45
İş Mahkemesinde İlk Duruşma

 İş sektörünün yoğun olduğu İnegöl´de, bireysel ve toplu hak uyuşmazlıklarını çözmekle görevli Hukuk Mahkemelerinden birisi olan ve İnegöl Adliyesinde kurulan İş Mahkemesinde ilk dava görülerek, karara bağlandı.

banner380
2016 yılı adli yargı 2. Bölge Müstemir yetkilerin belirlenmesine ilişkin duyuruda, İnegöl İş Mahkemesinin 7 Kasım 2016 tarihi itibarıyla faaliyete geçirilmesine, İnegöl 1. Asliye Hukuk Mahkemesinde bulunan iş davalarının İş Mahkemesine devrine, bu dava ve işlere Hâkim Levent Yaşar´ın İş Mahkemesi Hâkimi sıfatıyla bakmasına karar verilmişti. Adliyenin ikinci katında Hakimlik, Mahkeme salonu ve mahkeme kalemi büroları oluşturuldu. İş mahkemesinin ilk davası 17 Ocak 2017 tarihinde görülerek karara bağlandı.

1050 DOSYA GELDİ

İş Mahkemesi Hakimi Levent Yaşar, “İş Mahkemesi, işçi ve işverenle arasında problemleri çözen mahkemedir. Belli başlı konular arasında işçilerin haklarından doğan tazminat davaları, işe iade davaları ve iş kazlarından doğan tazminat davaları gibi davalar bulunmaktadır. Zaten ihtisas mahkemesi olarak kurulmuştur. Bunun dışındaki konularla iş mahkemesi ilgilenmez. İş mahkememiz, 1050 dosya sayısı ile faaliyetine başladı. İnegöl´deki mahkemeler arasında yüksek olan bir esas miktarı. Yani mahkememizin dava dosyası yüksek. Dava dosyası sayısında mahkemeler arasında ilk 3´te diyebiliriz. İnegöl´de zaten işçi nüfusunun yoğun yaşadığı bir bölge. Bundan dolayı İş Mahkemesi, İnegöl Adliyesi´nde bir Asliye Hukuk Mahkemesi çatısı altında devam ettirilmiş. Ama büyük ihtiyaç olması sebebiyle HSYK´nın gördüğü lüzum üzerine yeni mahkeme kuruldu” dedi.

İLK DAVA GÖRÜLDÜ

17 Ocak 2016 Salı günü ilk davanın görülerek karara bağlandığını aktaran Yaşar, ilk davanın işe iade olduğunu ve karara bağlandığını belirterek, iki gün içerisinde 174 dosyanın görüldüğünü ifade etti. 

Son Güncelleme: 23.01.2017 11:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<