İş öğrenirken 800 TL kazan!

08 Şubat 2018 Perşembe 16:42
İş öğrenirken 800 TL kazan!

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Alman Uluslararası İşbirliği Kurumu (GIZ), İŞKUR ve Halk Eğitim Merkezi Genel Müdürlüğü, sosyal ortaklar ve Proje Daire Başkanlığı ile Göç ve Acil Durum Eğitim Daire Başkanlığı işbirliğinde 7 pilot ilde başlatılan Cash ForWork (İş Karşılığı Ücret) projesi Bursa’da 6 Halk Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirilecek. İnegöl’de de düzenlenecek olan projede Mobilya minder dikimi, fön çekimi, ön muhasebe, bahçe bakımı, servis komisi, müşteri asistanı ve giyim bölümlerinde eğitimler verilecek. Türkiye genelinde 2500 Suriyeli ve 2500 Türk vatandaşının faydalanabileceği projeye İnegöl’de 175 kişi katılım gösterebilecek. 

banner380

Projeyi tanıtan İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Orhan Çelik, “Projenin amacı geçici koruma altındaki Suriyeli mültecilerin ve ihtiyaç sahibi Türk vatandaşların mesleki becerilerinin gelişimidir. Bu proje Alman Uluslararası İş Kurulu tarafından finanse ediliyor. Türkiye genelinde 2500 Suriyeliye 2500 de Türk vatandaşımıza olmak üzere toplamda 5 bin vatandaşa meslek kazandırılacaktır. Kurs üyeleri 2 ay boyunca ayda 150 Avro destek ve 45 Avro çocuk bakım bedeli ve yol bedeli verilecektir. Bu amaçla 7 dalda kurs açıldı. Bu kurslar açılmadan önce İnegöl’ümüzün sosyoekonomik durumu göz önüne alınmış ve ihtiyaca binaen kurslar açılmıştır. Mobilya minder dikimi, fön çekimi, ön muhasebe, bahçe bakımı, servis komisi, müşteri asistanı ve giyim bölümünden ibaret kurslar açılmıştır. Kursların tespit edilmesinde İnegöl’ün durumu göz önünde bulundurulmuştur. Bu projede kursların sabit yürüyebilmesi için bir tercüman gereklidir. Bu tercüman 2500 Suriyeli mültecinin bulunmasından dolayı Arapça bilmek zorundadır. Ondan sonra da Sosyal Hizmet danışmanı ihtiyacımız var. Bunu bulmak kolay olacak, bu anlamda bizde çalışanlar var. Bir de 100 kişilik çocuk gelişim uzmanı bulunacaktır. Bunlar da mezun olup atanamayan öğretmenlerimizden olabilir. 

Burhanettin Özdemir, “İnegöl için çok önemli bir proje için buradayız. Her zaman sesimiz, gözümüz olduğunuz için İnegöl’ün görsel ve yazılı basın mensuplarına teşekkür ediyoruz. Cash ForWork yani İş Karşılığı Ücret projesi Alman Uluslararası İşbirliği Kurumu (GIZ)tarafından finanse edilen bir projedir. 7 pilot ilde uygulanıyor. Bursa’daki 6 noktadan biri de İnegöl. Müdür beyin saydığı 7 kursu 6 ay içinde 3’er ayrı kurs şeklinde yapacağız. Kursiyerlere aşağı yukarı 800 TL’yi bulan bir bedel ödenecek. 175 kursiyerimiz bundan faydalanacak. Her kursa 25 kişi alınacak. Kursiyerlerimizin çocuklarına çocuk bakım hizmeti yapılacak. Bu projede 1 tercüman, 1 sosyal hizmet uzmanı ve 3 çocuk gelişim uzmanı hizmet verecek. Proje Ağustos ayında sona erecek. Kurstan faydalanma kriterleri var. 18 yaşından büyük, çocuk okutan, gelir düzeyi düşük ailelerden seçmeye çalışacağız. Bununla ilgili hem kursiyer seçimi hem de personel alımı için benim başkanlığımda 2 müdür yardımcımızla beraber kurs kayıtlarını alacağız. Başvurular önümüzdeki hafta başlayacak. 19 Şubat gibi de kurslarımız faaliyete geçecek. Gerek Türk vatandaşlarımızı gerekse Suriyeli vatandaşları kurslarımıza bekliyoruz.

ARANAN ŞARTLAR

Faydalanıcılar şu özelliklere sahip olmalıdır:

• 18 yaşından büyük, aşağıdaki şartlardan en az birini taşıyan Türkiye’de geçici koruma altında yaşayan Suriye vatandaşları ve dezavantajlı Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları 

Seçilecek Faydalanıcılar Aşağıdaki Şartlardan En Az Birini Taşımalıdır: 

• En az bir kişiye bakmakla yükümlü ihtiyaç sahibi yalnız (bekar, dul, eşi Suriye’de kalmış) kadınlar 

• En az bir kişiye bakmakla yükümlü  ihtiyaç sahibi yalnız (bekar, dul, eşi Suriye’de kalmış) erkekler

• Ev geçindiren 60 yaş üstü kişiler (Hanede projeden faydalanacak başka bir yetişkin bulunmuyorsa)

• Daha önce iş deneyimi olmayan kadınlar

• Sadece belli alanlarda çalışabilecek ya da eğitime devam sağlayabilecek engelliler (Katılacağı kursun gereklerini yerine getirebilecek adaylar)

• Yoksulluk sınırının altında geliri olan Türk Vatandaşları (Yoksulluk sınırı il, ilçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile belediye bazında tanımlandığı şekliyle değerlendirilecektir.)

Not: Eğitimler için 5 kişilik bir haneden yalnızca bir kişi, 5 kişiden kalabalık hanelerde ise   iki kişi başvuru yapabilecektir. (Bir hanede birden fazla aile barınıyorsa, yukarıdaki şartları taşımak kaydıyla, her aileden bir yetişkin alınabilir.)

“Bakmakla Yükümlü”den Ne Anlaşılmalı?

• 18 yaşa kadar okula düzenli olarak devam eden çocuklar;

• Geliri olmayan hane halkı üyesi

• Zihinsel ve / veya bedensel engelli hane halkı üyeleri

• Geliri olmayan 60 yaş ve üzeri hanehalkı üyesi

Uygun Görülmeyen Adaylar:

• Hane halkının (beş kişiye kadar) bir veya daha fazla üyesi düzenli gelir elde eden adaylar

• Liseye, üniversiteye veya herhangi bir  örgün eğitim kurumuna kayıtlı öğrenciler

Anahtar Kelimeler:
InegölCash For Work
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<