banner359

İşaret Dili Öğreniyorlar

09 Mart 2016 Çarşamba 10:16 2016-03-09 10:22:01
İşaret Dili Öğreniyorlar

 Zihinsel engelli öğrencileri anlamak ve iletişim kurmak isteyen anneler ve öğretmenleri işaret dili kursuna katıldı. İnegöl Halk Eğitim Merkezi, Engelli çocuk-anne-öğretmen üçgeni arasında iyi iletişim kurmalarını sağlamak için iletişim kursuna start verdi. Kursta işaret dili eğitimi alan Engelli çocuk-anne-öğretmenler arasında iletişim sorunu ortadan kalktı.

İşaret dili kursuna katılan Engelli çocuk-anne-öğretmenler, hem eğleniyor hemde öğreniyorlar.

DAHA KOLAY İLETİŞİM KURABİLİYORLAR

İnegöl Halk Eğitim Merkezi Müdürü Burhanettin Özdemir, “Merkezimiz olarak 23 yaş üstü engelli gençlerimize yönelik, el sanatları ve spor kursları düzenlemekteyiz. Bunla alakalı 45 öğrencimiz bulunmakta. 5 ayrı grupta 10 öğretmen nezaretinde eğitimlerimiz devam etmekte. Servisle evlerinden alınan öğrencilerimiz eğitimler sonucunda evlerine bırakılmaktadır. Bu kursların yanı sıra engelli çocuklarımız ile öğretmenleri ve anneleri arasındaki iletişim sorununu çözmek için işaret dili kursunu başlattık. Kursumuza, engelli öğrencilerimizin yanı sıra öğrencilerimizin öğretmenleri ile anneleri de katılıyorlar. Güzel bir eğitim alıyorlar. İletişim sorununu çözdüler, çocuklarını çok iyi anlayabiliyorlar. İki hafta içerisinde önemli bilgiler edindiler. Artık anneler ve öğretmenler engelli öğrencilerimizle daha kolay iletişim kurabiliyorlar.” Dedi.

İŞARET DİLİYLE KENDİNİ DAHA SAĞLIKLI İFADE EDEBİLECEK OLMASI BİZLERİ SEVİNDİRDİ

Engelli öğrencilerin öğretmeni İsmail Deniz Dalgıç ise, “Bu kursumuz hem bizim, hem annelerin ve hemde engelli öğrencilerimizin katılımı ile açılmış oldu. Çocuklarımızın işaret diliyle kendini daha sağlıklı ifade edebilecek olması bizleri sevindirdi. Veya başka bir yere gittiğinde kendini ifade edebilmesi için bu kursumuzun açılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.” dedi.

ÇOCUĞUM KONUŞAMIYOR, ONLA DA ARTIK İLETİŞİM KURABİLİYORUM

Zihinsel ve bedensel engelli bir çocuğun annesi Perihan Şentürk´de, “Tüm kadınların dünya kadınlar gününü kutluyorum. Engelli çocuğumun ve engelli çocukların dilini çözebilmek, onlarla daha sağlıklı iletişim kurabilmek için bu kursa katıldım. Çocuğum konuşamıyor, onla da artık iletişim kurabiliyorum. Kendimizi çok geliştirdik. Çok teşekkür ediyoruz” dedi.

 

Son Güncelleme: 09.03.2016 10:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<