banner359

İşaret diliyle ilahi okudular

10 Aralık 2016 Cumartesi 17:53 2016-12-10 18:03:37
İşaret diliyle ilahi okudular

İnegöl İmam Hatip Anadolu Lisesi tarafından 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle okulda program düzenlendi.

Programda farkındalık oluşturmak isteyerek İşaret Dili Uzmanı Şefika Ceyhan´dan işaret dili öğrenen öğrenciler, hem Kur´an-ı Kerimden sureler okudular hem de işaret dili ile sureleri tercüme ettiler.

Okulun çok amaçlı salonunda düzenlenen programa Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Belediye Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin, Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, bazı okul müdürleri, öğretmenler ile öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasının ardından programın açılış konuşmasını yapan İnegöl İmam Hatip Anadolu Lisesi Müdürü Mahmut Alpir, “3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla düzenlemiş olduğumuz programımıza hoş geldiniz. Bu dünya imtihan dünyası ve her birimizin imtihanı farklı farklı. Kimimiz bol nimetlerle imtihan ediliriz, kimimiz nimetlerin azlığıyla. Kimimiz sağlıkla, kimimiz hastalıkla. Kimimiz çocuklarıyla. Ve marifet; tabi ki imtihanı başarıyla verebilmek. İnegöl Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak, ülkemizde din eğitimi üzerine hizmet veren kurumların engelli insanlarımıza yönelik çok fazla çalışma yapmadığını gördük. Okulumuzdan beş öğrencimizin büyük bir sosyal duyarlılık örneği göstererek, İşaret Dili kursuna gittiğini duyunca çok mutlu oldum ve öğrencilerimizin bu birikimini geliştirmek, hizmete dönüştürmek adına işitme engelli insanlarımıza yönelik bu programı organize etme kararı aldık. Bundan sonra bu alanda yapacağımız çalışmalara temel teşkil etmesi bakımından bu programı çok önemli görüyorum. Diyanet, İmam Hatip ve ilahiyat camiaları olarak engelli insanlarımızı daha fazla ihmal etmememiz gerektiğine inanıyorum. Bu program için bazı isimlere müsaadenizle teşekkür etmek istiyorum. Başta İşaret dili eğitmeni Şefika Hanım´a, Belediye Başkan Yardımcımız Gülhan Şahin hanımefendiye, Terminal Camii imamı İlyas Doğan´a çok teşekkür ediyorum. Katılımlarınız için sizlere, emeklerinden dolayı öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmanın ardından işaret dili eğitimi alan kız öğrenciler, Kur´an-ı Kerimden sureler okuyup, işaret dili ile ifade ettiler. Öğrencilerin hem okuyup hem işaret dili ile işaretler yaparak duyusal ve görsel sunumlarını katılımcılar beğeni ile alkışladılar. 

Son Güncelleme: 10.12.2016 18:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<