İşgücü Piyasasının Fotoğrafı Çekilecek

10 Şubat 2018 Cumartesi 11:19
İşgücü Piyasasının Fotoğrafı Çekilecek

İş-Kur İnegöl Müdürü Ahmet Baştürk yaptığı açıklamada, açık iş istatistikleri araştırması kapsamında İnegöl´de 31 ve Yenişehir´de 2 olmak üzere toplam 33 işletmeyi ziyaret edeceklerini belirtti.

Çalışma ve İş Kurumu Bursa İl Müdürlüğü İnegöl Hizmet Merkezi olarak işletmeleri ziyaret ederek 2018 yılı birinci çeyrek açık iş istatistikleri araştırmasını gerçekleştireceklerini ifade eden İş-Kur İnegöl Müdürü Ahmet Baştürk, “4904 sayılı Türkiye İş Kurumu Kanununda işgücü piyasası verilerini, yerel ve ulusal bazda derlemek, analiz etmek, yorumlamak ve yayınlamak ile işgücü arz ve talebinin belirlenmesine yönelik işgücü analizlerini yapmak, yaptırmak, İş-Kur´un görevleri arasında sayılmıştır. Bu görev kapsamında, 2018 yılı birinci çeyrek açık iş istatistikleri araştırması 12-28 Şubat 2018 tarihleri arasında, ikinci çeyrek açık iş istatistikleri araştırması 14-31 Mayıs 2018 tarihleri arasında, üçüncü çeyrek açık iş istatistikleri araştırması 13-31 Ağustos 2018 tarihleri arasında ve dördüncü çeyrek açık iş istatistikleri araştırması 12-30 Kasım 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir” dedi.

banner380

AÇIK İŞ ORANI HESAPLANACAKTIR

Müdür Baştürk, “İnegöl Hizmet Merkezimiz tarafından araştırma kapsamında İnegöl´de 31 ve Yenişehir´de 2 olmak üzere toplam 33 işletme ziyaret edilecektir. Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde yer alan 81 ilde gerçekleştirilecek bu araştırma ile işgücü piyasasının talep tarafındaki gelişmeleri yansıtabilecek, uluslararası standartlar ile uyumlu, kendi içerisinde tutarlılığı ve karşılaştırıla bilirliği olan açık iş istatistikleri derlenecektir. Bu araştırma ile birlikte Türkiye işgücü piyasasının fotoğrafı çekilecek olup, sektörler ve meslek grupları itibariyle açık iş oranı hesaplanacaktır. Buna ek olarak, Aktif İşgücü Piyasası Politikalarının, özellikle de işgücü yetiştirme kurslarının araştırmanın sonuçlarının dikkate alınarak açılması planlanmaktadır” dedi.

ZİYARETLERİ İŞ VE MESLEK DANIŞMANLARI GERÇEKLEŞTİRECEK

Uluslararası sektörel ve mesleki sınıflandırmalar kullanılarak yapılacak araştırmada örneklem yöntemi ile çalışılacağını belirten Baştürk, “Çalışma başından sonuna kadar Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü tarafından koordine edilecektir. İşletme ziyaretleri iş ve meslek danışmanları tarafından gerçekleştirilecektir. Saha çalışması Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ile birlikte tespit edilen 10+ istihdamlı işletmeler ziyaret edilerek yapılacaktır. Alan uygulaması bizzat İnegöl Hizmet Merkezi personeli olan İş ve Meslek Danışmanları tarafından işletmeler ziyaret edilerek, yüz yüze görüşme tekniği ile açık iş bilgi formu uygulanması şeklinde gerçekleştirilecektir. Araştırmanın ilgili kamu kurum ve kuruluşlarına, çalışma hayatının tüm aktörlerine, sivil toplum örgütlerine, üniversitelere, araştırmacılara ve tüm kamuoyuna faydalı olması beklenmektedir” şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Inegöl
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<