banner359

İshakpaşa'da ümmet iftarına davetlisiniz.

İHH İNİYAD tarafından Filistin, Suriye, Irak, Doğu Türkistan ve tüm İslam coğrafyasında yaşanan zulümlere dikkat çekmek ve Müslümanlara destek olmak amacıyla bugün İshakpaşa Camii avlusunda menüsünde sadece simit, su ve hurmanın yer aldığı ‘Ümmet İftarı’

17 Temmuz 2014 Perşembe 08:53 2014-07-17 08:55:40
İshakpaşa'da ümmet iftarına davetlisiniz.
İnegöl İHH Yönetim Kurulu Üyesi Nurullah Eren, ilçe halkını simit, su ve hurmanın yer aldığı ümmet iftarına davet etti.  
ZULÜMLERE DİKKAT ÇEKİLECEK
İftar ile İslam coğrafyasında yaşanan zulümlere ve tüm olup bitenlere dikkat çekmeyi hedeflediklerini kaydeden Eren: “İslam coğrafyası ne yazık ki her zaman olduğu gibi bilhassa İslam düşmanlarının daha da azgınlaştığı mübarek Ramazan aylarında tam bir zulüm diyarı haline gelmiş durumda. Bizler duyarlı Müslümanlar olarak elimizden geldiğince bu kardeşlerimizin acısını yüreğimizde taşıyor, maddi ve manevi yönden destek vermeye çalışıyoruz. Ancak bunların yeterli olmadığının da farkındayız. Bu nedenle İnegöl İHH olarak geçtiğimiz Cumartesi günü düzenlediğimiz Dünya Yetim Günü iftarı ile halkımızla buluşarak hep birlikte iftar yapmıştık” dedi.
AÇ VE SUSUZLARI ANLAMAK İÇİN
Ümmet iftarının ikincisini tertip edeceklerini aktaran Eren, şunları söyledi: “Perşembe günü ise İslam coğrafyasında yaşanan zulümlere dikkat çekmek, bir nebze de olsa bombalar altında yiyecek tek bir lokma ekmek, içecek su bulamayan kardeşlerimizin hissiyatını yaşamak adına ilkini geçtiğimiz yıl düzenlediğimiz Ümmet İftar’ının 2’ncisini düzenleyeceğiz. İshakpaşa Camii bahçesinde düzenleyeceğimiz iftarımızın menüsünde sadece simit, su ve hurma bulunmaktadır. Amacımız bir araya gelerek farkındalık oluşturmak. Hep birlikte yapacağımız iftarın ardından programımız Kur’an-ı Kerim tilaveti, basın açıklaması, dua, sinevizyon gösterileri, ezgi, ilahi ve marşlarla devam edecek. Bu bağlamda ümmet bilinciyle düzenlediğimiz iftara isteyen tüm ilçe halkımızı iftarımıza davet ediyoruz”

Genç Gazete

Son Güncelleme: 17.07.2014 08:55
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<