banner359

İshakpaşa'dan Kızılay'a 200 Ünite Kan

.

29 Aralık 2014 Pazartesi 19:35 2014-12-29 19:43:13
İshakpaşa'dan Kızılay'a 200 Ünite Kan
 İshakpaşa İlk ve Ortaokulu ile Kızılay Derneği İnegöl Şubesi işbirliğinde  kan bağışı kampanyası düzenlendi. Bu yıl üçüncüsü düzenlenen kampanya kapsamında en fazla kan bağışçısı bulan öğrencilere bisiklet hediye edildi.

Saat 09.30-16.300 arasında İshakpaşa İlk ve Ortaokulunda düzenlenen kan bağışı kampanyasında Bursa Kızılay Kan Merkezinden gelen doktor ve hemşireler 200 ünite kan bağışı toplandılar. Kan Bağışı Kampanyasına en fazla kan bağışçı bulan öğrencilere Tablet PC ve bisiklet hediye edildi.
Düzenlenen kan bağışı kampanyası hakkında bilgi veren İshakpaşa İlk ve Ortaokulu Müdür Yardımcısı Yusuf İşgören, “Kış aylarında düşen kan bağış oranını yükselmek, toplumumuzda unutulmaya yüz tutmaya başlayan yardımlaşma ve paylaşma alışkanlığını yeniden anımsatmak ve canlandırmak amacıyla öğrencilerimiz arasında ‘Kan Bağışçısı İkna Kampanyası’ düzenlemekteyiz. Öğrencilerimiz yaş grubu itibari ile kan vermeleri mümkün değil, ancak minik yürekleri ve tatlı dilleri ile ikna edebildikleri gönüllü kan bağışçılarını hiç tanımadıkları insanlara umut olabilmek için kan vermeye ikna etmektedirler. Öğrencilerimizi hem onurlandırmak hem de emeklerinin karşılığını çam sakızı çoban armağanı ödüllendirmek amacı ile okul müdürlüğümüz ve Okul-Aile Birliğimizce en çok bağışçıyı getiren öğrenciye Tablet PC, ikinci ve üçüncü olan öğrencilere bisiklet, en çok katılımcıyı sağlayan sınıfa da piknik hediye ediyor. Ayrıca kampanyaya katılımcı sağlayan bütün öğrencilerimiz Türk Kızılay’ı tarafından ‘Teşekkür Belgesi’ ile ödüllendirildi” dedi.
Kan bağışında bulunacak kişilerin önce uzman doktor kontrolünden geçtiğini, kan vermeye uygun olan bağışçıların kanlarının alındığını ifade eden İşgören, “Kan bağışında bulunan kişilerin kanları bulaşıcı hastalıklar yönünden testlere tabi tutulacak, bir nevi küçük çapta bir Check-Up yaptırmış olacak. Unutmayalım ki; sağlıklı olan 18-65 yaş aralığında her insan 3 ayda bir kan bağışında bulunabilir. Kan veren insanların kanları temizlenir, daha sağlıklı olur” diye konuştu.

Son Güncelleme: 29.12.2014 19:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<