İsrail’e lanet yağdı

15 Mayıs 2018 Salı 20:03 2018-05-15 20:14:56
İsrail’e lanet yağdı


İsrail’in her yıl Ramazan ayında ve öncesinde Filistinlilere yönelik katliamlarına tüm Türkiye tepki gösterirken,dün yapılan katliamda şehit olan 59 Filistinli için İnegöllülerden büyük tepki yağdı.
İnegöl İHH tarafından İshakpaşa camii önünde düzenlenen programda İsrail’e tepki gösterildi.
59 ŞEHİT
İnegöl İHH Başkanı İlhan Tatlı, “İsrail'in Kudüs işgali, dün ABD'nin büyükelçiliğini taşımasıyla resmiyete kavuştu. Başkent dayatmaları ve zorbalık ile İsrail'e peşkeş edilmeye çalışılan Kudüs için Gazze ve Ramallah'ta kanlar döküldü.  İsrail askerleri, Filistinlilieri katletti; 59 şehit  2 bin 770 yaralı. Barışçıl bir şekilde gösteri düzenlemeye çalışan eylemcilerin üzerlerine İsrail askerleri önce gaz ile saldırdı, bununla da yetinmeyen İsrail güvenliği Fliistinli göstericilerin üzerlerine gerçek mermilerle ateş açtı. Birkaç saat içerisinde şehit sayısı 59'u bulurken, yaralananların sayısı ise 2770 olarak açıklandı. Ayrıca İsrail askerleri  gazetecileri de hedef aldı. Filistin basınından 15 gazeteci  vurularak yaralandı. İsrail askerleri kadın, erkek ayırt etmeksizin gerçekleştirdiği saldırılarda kimsenin yaşına da bakmadı. Öyle ki şehit edilenlerin  arasında 8 aylık bir bebek de vardı.  Filistin'de yaşanan bu katliam sonrası Arap Birliği'nden yine ses çıkmazken, göstermelik açıklamalarda bulunan Arap ülkeleri yine taraflarını belli ettiler. Özellikle Suudi Arabistan ve BAE bu katliamı perde arkasından desteklerken darbeci Sisi'nin de direkt İsrail'e verdiği destek herkesçi biliniyor. BM'de 128 ülke ABD'nin bu karardan vazgeçmesini, büyükelçiliğin taşınmaması yönünde karar aldı. Maalesef büyük şeytan  ABD  128 ülkenin iradesini yok sayarak ısrar etti, sonuç 60 insanın hayatını kaybetmesi, 3 bin insanın yaralanması.” Dedi.
KUDÜS, BAĞIMSIZ FİLİSTİN DEVLETİ’NİN BAŞKENTİDİR
Bu kararın İsrail’in, bütün Filistin’i işgal etme planı olduğunun altını çizen Tatlı, “İşin aslına bakarsanız Abd bu kararı 1995’te aldı bu yeni bir karar değildir bu güne kadar  bu kararını Filistin’e ve İslam Dünyası’na karşı kılıç gibi tehdit olarak kullandı. Ve bu kararı Çok manidar bir tarihte açıkladı. Nedir bu tarih. Bu tarih şudur; Kudüs’ün Müslümanların elinden çıkmasının 100. Yıldönümüdür. Bu hareket basit bir hareket değil, Siyonizm ve Emperyalizm ortaklığının oldukça sistematik ve iyi planlanmış bir hareketidir. İsrail’in Filistin ve Kudüs’te varlığı gayri meşrudur. Varlık sebebi işgaldir ve işgal devam etmektedir. İsrail’in işgali ulusal ve uluslararası hiçbir hukukta onaylanmış değildir, onaylanması da mümkün olamaz. Kudüs’ün statüsü konusunda Birleşmiş Milletlerin kararları açık ve nettir.
1967 sınırları sonrasında yapılan ve yapılacak bütün işgaller, yerleşkeler, utanç duvarları illegal olarak tescillenmiştir. Herkes bilmelidir ki; Kudüs, Bağımsız Filistin Devleti’nin başkentidir. Kudüs için söylenen her söz değerlidir. Lakin yetmez. O nedenle sürekli teyakkuz halinde olmalı ve 15 Temmuz ruhunu harekete geçirmeliyiz. Eğer Kudüs düşerse dünyanın bütün başkentleri huzur bulmayacaktır.
Kudüs Müslümanlara emanettir ve bugün emanete sahip çıkma günüdür. İslam Dünyası bütün Filistin topraklarına ve Filistin’in Başkenti Kudüs’e sahip çıkmalıdır. Siyasi, ekonomik, hukuki her türlü desteği sağlamalıdır. İsrail’e ve İsrail’in yanında duranlara da siyasi, ticari, ekonomik vs her türlü boykot/ambargo uygulanmalıdır. Sadece İstanbul’da 25 bin Yahudinin yaşadığını biliyor muydunuz?. Ve bu Yahudilerin İsrail’e gidip askerlik yapıp birkaç Filistinli öldürdükten sonra tekrar Türkiye’ye dönüp yaşıyorlar. Türkiye’de yaşayan Allahın lanetlediği kavimden olan Yahudileri ABD’nin bu kararına ve İsrail’in Kudüs’ü işgal politikasına karşı açıklama yapmaya davet ediyoruz. Hatırlatmak isteriz ki eğer şiddet sarmalı bölgemizi ve dünyamızı sararsa bütün dünyada Müslüman, Hristiyan, Yahudi ve diğer hiçbir din ayırt edilmeksizin hepsi için güvenlik riski vardır.. Görünen odur ki, İsrail kudüsü işgal etme ve sonrasında işgal topraklarını Suriye, Türkiye ekseninde genişletme planları yürütmektedir. Bu planı uygulamak için başta ABD olmak üzere bir çok  güçle işbirliği yapmaktadır.” Diye konuştu.
ABD BAŞKANININ AÇIKLADIĞI KARARI LANETLİYORUZ
Tatlı konuşmasını şöyle sürdürdü; “İslam Dünyasının halihazırdaki iç problemleri çatışma ve kaos ortamları da onlar için bir fırsat olarak görülmektedir. Derhal iç problemlerin sarmalından çıkıp herkes yüzünü Siyonizm etrafında buluşanlara çevirmelidir. Filistin ve Kudüs’ün müdafaası herkesin mesuliyetidir. Kudüs’ün özgürleşmesi için tüm çalışmalar başlatılmalıdır. Mescid’i Aksa ile Ayasofya paralel yürür.  İstanbul’un savunması bugünden başlar. ABD başkanının açıkladığı kararı lanetliyoruz. İnanıyoruz ki Bu ümmet o kararı onların yüzüne çarpacaktır.”.
HAYKIRIYORUZ
 “Buradan haykırıyoruz: Ey zalimler, bizim için Kudüs herhangi bir şehrin adı değildir.  Bizim Kudüs insanlığın başşehridir. Orası şehirlerin anası bizim ilk kıblemiz istikametimizdir. Kudüs düşerse Mekke ve Medine düşer. İstabul düşerr İstanbul Kudüs’ü savunmak Saraybosna’yı ve İstanbul’u savunmaktır.
Unutmayın Kudüs İle İstanbul kardeştir. Onun içindir ki Amerika ve İsrail’in almış olduğu bu kararı tanımıyoruz. tanımıyoruz ve tanımayacağız. Bizim sessizliğimiz Mescid’i Aksa’nın yıkılması demektir.  
Bizim sessizliğimiz Kudüs’ün kaybedilmesi demektir. Bizim sessizliğimiz Filistinli çocukların öldürülmesi demektir. Bizim sessizliğimiz Filistinli kadınların yerlerde sürüklenmesi demektir. Kudüs  bizim kırmızı değil kıpkırmızı çizgimizdir. Mescid’i Aksa’ya yapılan saldırıya devletler nezdinde karşılık vermezsek yarın Kudüs kaybedildikten sonra artık her şeyi kaybetmiş oluruz. Onun için bütün Sivil Toplum Kuruluşları, siyasi partiler, devlet ve hükümet elbirliği ile Mescid’i Aksa’nın yanında olduğumuzu göstermek mecburiyetindeyiz.”.
KUDÜS BÜTÜN MÜSLÜMANLARIN KUTSALIDIR
“Kudüs Bütün Müslümanların kutsalıdır. Kudüs Filistin’in başkentidir. Ve öylede kalacaktır. Hiçbir zaman İsrail’in başkenti olmadı ve de olmayacaktır. Ey Kudüs!  Ey Peygamberler kokusu!  Ey yerin göklere en yakın avlusu! Ey Allahın resulünun 124 bin peygambere namaz kıldırdığı yer. Ey Allah’ın Resulünün miraca çıktığı yer, Ey Allahın kuranada berekleli topraklar dediği yer, Ey HZ ömerin feth ederek bize bıraktığı  kutsal mabed. Ey haz ibrahimin ishakın musanın isanın davudun harunun ve bir çok peygamberin makamının olduğu yer. Ey HZ Ömer’in Selahatin Eyyubi’nin  şanlı ordusunun fethettiği yer. Bizi affedin -ne olursunuz bizi affedin, emanetinize sahip çıkamadık. Sizlerden utanıyoruz. Ey toprağın altındaki diriler geri dönün, çünkü toprağın üstündekiler çoktan öldüler .”.
FİLİSTİNLİLER BİZİ ÇAĞIRIYORDU
“Eğer Kudüs işgal atındaysa, ki işgal altında, Filistin’e pranga vurulmuşsa, ki vurulmuştur. Müslümanlar katlediliyorsa, ki katlediliyor, lütfen Yahudileri kimse suçlamasın. Gitmediğimiz yer bizim değildir. Sahip çıkmadığımız yer bize ait değildir. Ağabeylerim ablalarım kardeşlerim; HZ Ömer  ve ordusu  artık yok. Selahaddini Eyyubi ve ordusu artık  yok. Biz kimden  ne bekliyoruz. Kimden medet umuyoruz bilmiyorum. Ama bildiğim bir şey var; Silklenelim ve kendimize gelelim. Hz Ömer de ordusu da,  Seladdini Eyyübide orduları da biziz. Ve biz şuan Kudüs için buradayız meydanlardayız. Ama ne olursa olsun. And olsun and olsun ki; gelecek bir gün gelecek Selahattinin Fatihi’n torunları silkelenecek. Tıpkı Selahattinin Kudüsü, Fatih’in İstanbul’u özgürleştirdiği gibi torunları da Kudüs’ü özgürleştirecektir. Biz görür müyüz bilmem ama eğer Allahın dinine yardım etmezsek Allah bizi yok eder, ve yerimize Allah’ın dinine yardım edecek yeni insanlar yaratır Bu böyle biline. Değerli kardeşlerim bakınız. Kudüs; Filistin davası değil, kıble davasıdır. Kudüs, her mü’min kulun önünde bir sınav kâğıdıdır. Kudüs, Mekke’dir. Kudüs, Medine’dir. Kudüs İstanbul’dur. Kudüs, şehir değildir. O; dindir, imandır, davadır, Kudüs özgür olmadıkça, tüm şehirler tutsaktır. Kudüs’e rahat yoksa bizlere de yok! Kudüs özgürleşmeden, özgürüm deme! Kudüs onurdur  Öyleyse, onurunu çiğnetme! Kudüs Müslümanım diyenin izzeti, namusu ve şerefi, haysiyetidir. Kudüs Müslümanın  imanıdır, hayatıdır ve canıdır. Bu Kudüs’ün önemi böyle bilinmelidir. İki ay önce Kudüste’ydim geçen hafta yine ordaydım. Filistinlilerin evlerine çat kapı yapıp girdik. Her evde 1-2 şehit var. Her evde bir yada iki kişi tutuklu. Vallahi bizi çağırıyordu. Filistinliler bizi çağırıyordu.”
ÖZGÜR KUDÜS DÜŞÜ GÖREN YİĞİTLER LAZIM
“Unutmayalım ki;  Bu olay apaçık bir haçlı seferidir. Ya haçlı seferi ile birlikteyiz yada onun karşısındayız. Herkes tarafını belli etsin. Zulmün olduğu yerde tarafsızlık varsa bu da alçaklıktır. Onun için diyoruz ki mazlumlar ayağa kalkmadıkça, zalimler diz çökmez. Biz ayağa kalkıp haykırmak zorundayız. Şaire demişler sen şairsin elindeki bu taş ne? Şair demiş ki; şair aşka boyun eğer, zulme değil.  Eğer ki Peygamberlerin göğe yükseldiği yere sahip çıkamıyorsak. Bari biz  yerin dibine girelim!  
Kudüs bizleri çağırıyor. Aksa bizleri çağırıyor. Bizlere Yüreğinde Kudüs sevdası büyüten anneler lazım.
Ve rüyasında özgür Kudüs düşü gören yiğitler lazım. Kudüs’ü ilk fetih eden  ey Ömer İbni Hattap sana ve orduna  selam olsun. Kudüs’ü feth eden ey Selahaddini Eyyubi sana ve orduna Selam olsun. Kudüs’ün büyük muhafızı şeyh Ahmet Yasin sana selam olsun. Kudüs’ü koruyan  ey Filistinli gençler size selam olsun. Kudüs’ü koruyan ey Filistinli analar size Selam olsun. Kudüs’ü koruyan ey Filistinli babalar size selam olsun. Kuranı kerimin övdüğü ve bereketli topraklar dediği ey mekanlar  İnegöl sana selam. Selam selam ve selam. Allahın selamı üzerinize olsun.”.
Konuşmanın ardından dua yapıldı.
Programa Belediye Başkanı Alper Taban, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Ersan, AK Parti Bursa Milletvekili bazı Aday adayları, MHP Bursa Milletvekili Adayları, oda ve dernek başkanları ile kalabalık cemaat katıldı.

banner380

Son Güncelleme: 15.05.2018 20:14
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<