İstanbul Maratonuna 149 İnegöllü Katıldı

12 Kasım 2018 Pazartesi 16:54
İstanbul Maratonuna 149 İnegöllü Katıldı

İnegöl Belediyesi organizasyonu ile 11 Kasım Pazar günü gerçekleştirilen 40. Vodafone İstanbul Maratonuna İnegöl’den 149 kişi katılım gösterdi.

40. Vodafone İstanbul Maratonu 11 Kasım 2018 Pazar günü gerçekleştirildi. 100 ülkeden yaklaşık 130 bin kişinin katıldığı, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’ın startını verdiği İstanbul Maratonu, "Sağlıklı yarınlara koş İstanbul" temasıyla koşuldu. İnegöl’den de İnegöl Belediyesi organizasyonu ile 149 kişinin katıldığı maraton için Cumartesi gecesi otobüsler kaldırıldı.

DÜNYADA İKİ KITA ARASINDA KOŞULAN TEK MARATON
İnegöl Belediyesi organizasyonu ile İstanbul Maratonuna gerçekleştirilen etkinlik hakkında açıklama yapan Belediye Başkanı Alper Taban, “İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Spor A.Ş. tarafından organize edilen, dünyada iki kıta arasında koşulan tek maraton olma özelliğine sahip Vodafone 40. İstanbul Maratonuna Belediyemiz organizasyonu ile vatandaşlarımızı götürmenin mutluluğunu yaşadık. Spor işleri müdürlüğümüz tarafından alınan kayıtlar sonucunda 134 vatandaşımız halk koşusu için, 15 vatandaşımız da maraton koşusu için kayıt başvurusunda bulunmuştu. Kayıt olan toplam 149 vatandaşımızı belediye personellerimiz ile birlikte Cumartesi gecesi maraton için yolcu ettik. İnegöl Belediyesi olarak İstanbul Maratonuna katılan spor gönüllülerine gidiş geliş olmak üzere ulaşım ve katılımcılar için kumanya sağladık. Ayrıca her katılımcıya İstanbul Koşusunun bir anısı olarak maraton tişörtü de takdim ettik” dedi.

banner380

“SPORU HAYATIMIZIN VAZGEÇİLMEZ BİR PARÇASI YAPMAK İSTİYORUZ”
Yüz bini aşkın sporseverin iki kıtayı dostluk ve centilmenlik duygusuyla birleştirmesinin İstanbul Maratonu’nu dünyanın en ilgi çekici maratonu haline getirdiğini ifade eden Başkan Taban, “İstanbul Maratonu, yürüyüş yapma ve koşma imkânı ile spora özendirme açısından önemli bir ulusal etkinliğimiz. Bizde İnegöl Belediyesi olarak yıllardır süre gelen geleneğimizi devam ettirip bu yılda bu organizasyonda yerimizi alıyoruz. Organizasyon kapsamında; maraton dediğimiz 42 kilometre koşusu, 15 kilometre koşusu ve 10 kilometre koşusu ile herkese açık halk koşusu düzenlenmektedir. Bu yıl, 100 ülkeden yaklaşık 130 bin kişinin katıldığı İstanbul Maratonu, "Sağlıklı yarınlara koş İstanbul" temasıyla koşuldu. Böylesi büyük bir organizasyon içerisinde İnegöllü vatandaşlarımızda yer almasına vesile olmaktan dolayı mutlu olduğumuzu buradan bir defa da dile getirirken, sporu hayatımızın vazgeçilmez bir parçası yapmak temennisiyle hepinizi sevgi ve saygı ile selamlıyorum” diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<