banner359

İstaş Kentaş'da 4006 Tübitak Bilim Fuarı

02 Haziran 2016 Perşembe 15:44 2016-06-02 16:03:23
İstaş Kentaş'da 4006 Tübitak Bilim Fuarı

 Tubitak 4006 Bilim Fuarları kapsamında İstaş Kentaş Ortaokulu okul bahçesinde Bilim Şenliği düzenlendi. Fen bilimlerinin yanında Görsel sanatlar, Teknoloji tasarım, ve ana sınıfının yaptığı çalışmalarda sergilendi. 

Öğrencilerin ve velilerin yoğun ilgi gösterdiği sergi öğrencilerin güneşten etkilenmemesi için üzeri çadırla kaplanan geniş alanda Bilim Fuarı saat 10.30 ‘da başladı.
Bilim şenliği açılışından önce  öğrencilerin bilime meraklarının artmasını amaçlayan gösteri amaçlı  ilginç deneyler gerçekleştirildi. Çöp poşetlerinden yapılan dilek balonları uçuruldu. Yapılan deneylerin öğrencilerin ilgisini çektiği gözlendi. Daha sonra Bilim Şenliği sergi alanının açılışı gerçekleştirildi. Öğrenciler ve veliler gruplar halinde stantları gezip projeler hakkında proje sahibi öğrencilerden bilgiler aldılar.
 
120 PROJE BAŞVURDU
Bilim Şenliği hakkında konuşan okul müdürü Orhan Erdoğan “İstaş Kentaş Ortaokulu olarak 2011 yılından beri her yıl Bilim Fuarı gerçekleştirmekteyiz. Önceki yıllarda bilim fuarlarını mahalli imkânlarla gerçekleştiriyorduk. Ancak son üç yıldır Tubitak ’ın 4006 Bilim Fuarı fonu marifetiyle  gerçekleştiriyoruz.Tubitak ‘ın her yıl binlerce okula Bilim Fuarları konusunda maddi destek sağlamasını takdire şayan bir destek olarak görüyorum.İnşallah bu destekler ileride yeni Aziz Sancar’ların yetişmesine vesile olur.Okulumuzda bu sene gerçekleştirdiğimiz Bilim Fuarı ‘na yaklaşık 120 proje başvurdu. Komisyonumuz bu projelerin 50 tanesini sergilenmeye uygun buldu. Bu 50 projeden ilk üçe giren öğrencilerimizi bugün ödüllendirdik fen bilimleri projelerimizin yanında Türkçe-İngilizce-Sosyal Bilgiler projeleri de bulunmaktadır. Ayrıca Teknoloji Tasarım ve Görsel Sanatlar derslerinden 80 adet resim ve eserde sergilenmektedir. 

AZİZ SANCAR'A İTHAF EDİİYORUZ
Bu sene ki fuarda Deprem Uyarıcı Sistem, Elektrik Üreten Akıllı Ayakkabı,  Strafor Kesici gibi ilginç icatlar da vardı. Ayrıca Tümsek Çukur ve Şakacı aynalarda öğrencilerin hoş vakit geçirmeleri sağlandı. Bu seneki bilim şenliğimizi yüz akımız  Nobel ödüllü Türk bilim adamı Aziz SANCAR’a ithaf ediyoruz.Bu fuarda emeği geçen öğretmenlerimiz Süleyman Çadırcı,  Emel Çetinkaya, Mehtap Ekinci Zantur, Gülay Acar, Leyla Yüksek, Ramazan Kandemir, Nazlı Ağdık, Ali Karagüzel, Betül Yılmaz, Olgun Arıcı, Süleyman Bülbül  ve hizmetlimiz  Yılmaz Akdeniz ‘e teşekkür ederim”

Son Güncelleme: 02.06.2016 16:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<