banner359

İstaş Kentaş'ta turnikeli geçiş dönemi

25 Aralık 2017 Pazartesi 23:00 2017-12-26 09:46:20
İstaş Kentaş'ta turnikeli geçiş dönemi

İstaş Kentaş'ta güvenlik tedbirleri kapsamında okul girişine kartlı geçiş sağlayan turnikeler konuldu.

Kurulan sistemle ilgili bilgi veren İstaş-Kentaş Ortaokulu Müdürü Orhan Erdoğan, “Toplamda 6 adet olan turnike, bin 60 öğrencinin giriş ve çıkışlarının kısa sürede yapılmasına imkan sağlamaktadır. Turnikeli güvenlik sisteminin yapım giderlerinin tamamı İstaş-Kentaş Ortaokulu velileri tarafından karşılanmıştır. Okulumuzun giriş kapısı, ziyarette bulunanlar da dahil herkesin ilk göz attığı yerdir. Okul girişlerinde kontrollü geçiş yapılması, caydırıcılık sağlamak, güvenlik zafiyetine yol açmamak, izinsiz geçişleri önlemek gibi bir dizi avantajı beraberinde getirmektedir. Turnike üzerinde, çift tarafta bulunan okuyucular sayesinde öğrenciler girişte ve çıkışta kartlarını okutmak suretiyle geçiş yapmaktadırlar. Kartını okutan öğrencinin resmi ve kimlik bilgileri güvenlik görevlisinin kontrol edebileceği monitörlere yansımaktadır. Monitörler kontrol amacıyla kullanıldığı gibi geçiş yapan öğrencinin, geçişe engel teşkil edecek herhangi bir durumu varsa bilgilendirme de yapabilmektedir. Sistem belirli bir saatte okula girmesi gerektiği halde girişini yapmamış öğrencilerin tespitini otomatik yapar ve velilerine SMS ile bildirimde bulunabilir. Okula geç kalan öğrencilerin velilerine, okula geldikleri anda SMS ile haber verebilir, öğrencisinin okula geçte olsa ulaştığını bildirebilirsiniz. Veliler öğrencilerinin okula sağ salim ulaşıp ulaşmadığı ile ilgili bilgiye anında sahip olacağından, olası bir sıkıntılı durumda velinin durumdan en kısa sürede haberdar edilmesi mümkün olmaktadır. Gelmeyen öğrencinin veli etkileşimli takibinin yapılması, devamsızlık yüzdelerine de olumlu yönde etki etmektedir” dedi.

OKULUN ÖĞRENCİSİ OLMAYAN İÇERİ GİREMEYECEK

Her öğrencinin ders bitiş saatine göre ya da servisle gidip-gitmemesine göre çıkış saatlerine izin verileceğini ifade eden Erdoğan, “Öğrencinin Salı günü dersi 17.00´de, Çarşamba günü 17.50´de bitiyor olabilir. Bunu ne bir güvenlik görevlisi ne de bir öğretmen tüm öğrenciler için ezbere bilemez, ama sistem unutmaz. Okulumuzdan farklı saatlerde çıkan öğrenci gruplarına özel çıkış kontrolleri sağlayarak, dersi bitmeyen öğrencinin okuldan çıkmasını engelleyebilir. Kapıdan kaçak çıkışları tek hamlede kesebiliriz. İzin alıp, erken çıkan öğrenciler olması durumunda bu durum velilerine SMS yoluyla bildirilmektedir” diye konuştu.

OKUL GÜVENLİĞİNİ ÖNEMSİYORUZ

“İstaş Kentaş Ortaokulu olarak, eğitimin merkezine insanı alan bir misyonu üstleniyoruz” diyen Orhan Erdoğan, “Önce insan misyonumuzun bir gereği olarak okul güvenliğini önemsiyoruz. Öğrencilerimizin daha güvenli bir okulda eğitim görmelerini sağlamak, ayrıca onların devam-devamsızlık takiplerini en kısa zamanda velilerle paylaşmak için böyle bir sistemi okulumuzda gerçekleştirdik. Bu sistem için öncelikle bütün velilerimizin görüş ve desteklerini aldık. Velilerimizin maddi ve manevi destekleriyle sistemi okula kazandırdık. Bu sistemin kurulmasında desteği olan başta bütün velilerimize teşekkür ederim. Ayrıca Balyoz Madencilikten Serdal Özkan´a, Koca İnşaattan Kerem Koca´ya, Müdür Yardımcımız Esin Gürsoy Eraydın´a, idareci ve öğretmen arkadaşlarıma teşekkür ederim” şeklinde konuştu. 

Son Güncelleme: 26.12.2017 09:46
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<