İstaş'ta örnek proje 'Babamla Bir Simiti Paylaştım'

04 Ocak 2018 Perşembe 18:52
İstaş'ta örnek proje 'Babamla Bir Simiti Paylaştım'

İstaş Kentaş Ortaokulu, veli ve okul ilişkilerini güçlendirmek, okula velilerin ilgisini arttırmak ve babalarında çocuklarının eğitim hayatında yer almasını sağlamak amacıyla “Babamla Bir Simiti Paylaştık” projesi başlattı.

Proje kapsamında 11 Aralık 2017 tarihinden bugüne kadar  her sabah bir sınıfın öğrencilerinin, babaları ile birlikte kahvaltı etme imkanı bulduklarını bildiren İstaş Kentaş Ortaokulu Müdürü Orhan Erdoğan, İnegöl de yoğun çalışma temposu içinde öğrencilerin eğitimleri ile ilgili sorumlulukların genellikle annelere bırakıldığını, proje ile babaların da çocuklarının eğitim öğretimi çalışmalarına fiili olarak katılmalarının hedeflendiğini söyledi. 

banner380

Proje kapsamında okula gelen babaların bazılarının, iş yoğunluğu ve benzeri mazeretlerle okula daha önce hiç gelmediklerini belirten müdür Orhan Erdoğan, “Öğrenci- Veli- Okul ilişkilerini geliştirmek, sevdiklerine zaman ayırmak için düzenlenen etkinliğe katılan velilerimiz, etkinliği çok beğendiklerini örnek bir proje olduğunu dile getirerek, bu projeyi düzenlediğimiz için bizlere teşekkür ettiler. Bu tür etkinliklerin devamı konusunda talepte bulundular. Proje kapsamında babalarını okullarında ağırlayan miniklerin mutlulukları gözlerinden okunuyordu. Babalarıyla bir saatlik zamanı paylaşmanın, babalarını okullarında görmenin heyecanı ve tadını yaşayan öğrencilerimiz, hayatlarında unutamayacakları bir anı olduğunu söylediler, babalarından bu tür etkinliklerin devamını istediler. Etkinlik anı defterine duygularını yazan öğrencilerimiz, babalarına ve bu organizasyonu gerçekleştirenlere de teşekkür etmeyi ihmal etmediler.” dedi.

Eğitimin merkezine insanı alarak yola çıktıklarını ifade eden müdür Erdoğan, “Okul, öğrenci ve velileri ile bir bütündür. Bu projemizde hem velilerimizi okula farklı nedenlerle davet edip, bir farkındalık oluşturmaya çalıştık, hem de sanayi şehri İnegöl de çocuklarına özel zaman ayıramayan babalarımızın, özel bir zaman diliminde çocukları ile hoşça vakit geçirmelerini sağladık. Çocuklarda paylaşımcı anlayışı geliştirmek ve sevdiklerimize zaman ayırmamız gerektiğini vurgulamak istedik. Her sınıf için sabahları bir saatlik bir uygulama gerçekleştiriyoruz. Babaların ve çocuklarımızın gözlerindeki mutlu ifadeler, ne kadar doğru iş yaptığımızı bize gösteriyor. Daha sonra da öğrencilerimizden babasıyla bir simidi paylaşmanın onda nasıl duygular uyandırdığını satırlara dökmesini istiyoruz. Geri dönüşlerde çok özel ve çok güzel satırlar buluyoruz. Buda, öğretmenlerimizi ve bizleri mutlu ediyor. Velilerimiz ise hep çocuklarımızla ilgilenme konusunu annelere bırakıyorduk fakat bu gün anladık ki, bizlerinde böyle bir yükümlüğü varmış. Bu projeden çok mutlu olduk, okul yönetimine ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz, bundan sonra çocuklarımıza daha çok zaman ayıracağız diyerek duygularını dile getirdiler. Buda bizleri ayrıca mutlu etti.” diye konuştu.

        Babamla bir simidi paylaştım projesi için davetimize icabet eden ilçe Milli Eğitim Müdürümüz Fatih Bilican ve Şube Müdürlerimiz Orhan Çelik, Ayfer Er, Musa Oktar’a teşekkür ederim. Bu projenin gerçekleşmesinde emeği geçen Müdür yardımcımız Behcan Karagöz başta olmak üzere yöneticilerimize, sınıf öğretmenlerimize ve kahvaltılarımıza destek veren  velilerimize teşekkür ederim.

Anahtar Kelimeler:
InegölIstaşKentaş
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<