İstifaya davet etti

22 Mart 2019 Cuma 18:54
İstifaya davet etti

İYİ Parti İnegöl Belediye Başkan Adayı Hakan Özdemir, AK Parti İnegöl Belediye Başkan Adayı Alper Taban'ı istifaya davet etti.

Partililer ve Meclis Üyesi adayları ike birlikte seçim merkezinde açıklama yapan Hakan Özdemir, "Tüm kamuoyunun malumu olduğu üzere, parti teşkilatlarımız ve kampanya ekibimizle birlikte, son derece müspet, halkla iç içe ve gerginliklere yer vermeyen bir seçim kampanyasını, sizlerle koordinasyon halinde yürütmeye, büyük gayret gösteriyoruz. Bundan iki gün önce, tarafımıza ulaşan yoğun mesaj ve şikâyetler nedeniyle, sizlere bir açıklamada bulunma ihtiyacı hissettik. Açıklamamızda, bize gelen mesajlarda, İnegöl Belediyesi tarafından görevlendirilmiş personellerin, kapı kapı dolaşarak, Sayın Alper Taban’a yönelik siyasi propaganda yürüttüklerine dair şikâyetlerin olduğunu, eğer verilen bilgiler doğruysa, bu durumun hukuk kurallarına ve siyasi etiğe aykırı olduğunu ifade etmiştik. Bu açıklamamızın üzerine, Sayın Belediye Başkanı, gerek basına verdiği mülakatta, gerekse dün gerçekleştirdiğimiz canlı yayında, son derece üst perdeden bir çıkış yaparak, bu iddianın ispatlanması halinde görevinden ayrılacağını belirtti. Şimdi söylenenleri hatırlatmak adına, müsaadenizle dün geceki yayından ilgili bölümü sizlere izletmek istiyorum" dedi.

Taban'ın son derece net ifadelerle, bu durumun kanıtlanması halinde, görevinden istifa etmeye hazır olduğunu söylediğini aktaran Özdemir, "Yayının devamında, İnegöl Belediyesinde Sağlık Memuru Kadrosunda görevli olan, ancak topluma Başkan Yardımcısı olarak lanse edilen Eşref Yiğit’in, ne iş yaptığı ve köylerdeki propaganda faaliyetlerine ne sıfatla katıldığı sorusu Sayın Alper Taban’a yöneltildiğinde, adı geçen Eşref Yiğit’in, kırsal mahallelerdeki Belediye faaliyetlerinden sorumlu olduğunu söyleyerek, herhangi bir siyasi faaliyetin içinde bulunmadığını ifade etmiştir. Şimdi sizlere Ak Parti İnegöl İlçe Başkanlığının, Facebook sayfasından alınan görselleri göstermek istiyorum. Bu resimlerin çoğu, seçim sürecinin tam ortasında, Şubat ayı ortaları ve sonlarında çekilmiş ve partinin resmi sosyal medya hesabında yayınlanmış fotoğraflardır. Gördüğünüz gibi resimlerde, adı geçen Eşref Yiğit köylülere hitap etmektedir. Paylaşımların açıklamalarında ise, partinin sloganı olan 'Memleket İşi Gönül İşi' ifadeleri yer almaktadır. Ayrıca karşılama ve ağırlamalarından dolayı mahalle halkına teşekkür edilmektedir 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunun 7. Maddesinin 1.Fıkrası Derki, Devlet memurları siyasi partiye üye olamazlar, herhangi bir siyasi parti, kişi veya zümrenin yararını veya zararını hedef tutan bir davranışta bulunamazlar; görevlerini yerine getirirlerken dil, ırk, cinsiyet, siyasi düşünce, felsefi inanç, din ve mezhep gibi ayırım yapamazlar; hiçbir şekilde siyasi ve ideolojik amaçlı beyanda ve eylemde bulunamazlar ve bu eylemlere katılamazlar. 198 sayılı, seçimlerin temel hükümleri hakkında kanun ise şunu emreder; MADDE 62 – Devlet katma bütçeli, idareler, il özel idareleri, belediyelerle bunlara bağlı daire ve müesseseler, iktisadi devlet teşekkülleri ve bunların kurdukları müesseseler ve ortaklıkları ile diğer kamu tüzel kişiliklerinde memur ve hizmetli olarak çalışanlar ilan dağıtamazlar. MADDE 63 – Yukarıda yazılı olanları, 5830 sayılı kanunda yazılı yasak hükümleri saklı kalmak üzere seçim süresince; a. Siyasi partilere veya adaylara her nam ile olursa olsun bağış ve yardımlarda bulunmaları; b. Memur ve hizmetlileriyle her türlü araç ve gereç ve imkânlarını, siyasi bir partinin veya adayın emrinde veya herhangi bir siyasi faaliyette çalıştırmaları, kullanmaları veya kullandırmaları yasaktır”dedi.

banner380

Özdemir konuşmasını şöyle sürdürdü:"Bu konunun artık tartışılacak bir tarafı kalmamıştır. Yasa hükümleri de son derece açıktır, Alper Taban’ın ifadeleri de son derece açıktır. Bu halkın ödediği vergilerle maaş alan insanların, Sayın Alper Taban’ın kişisel siyasi girişimine hizmet ediyor olmasını, İnegöl halkı ne kabul eder, ne de bu durumu içine sindirebilir. Sayın Alper Taban’ın kaybedeceği seçim dışında, toplumsal algısında da kayıplar yaşamaması adına, en kısa sürede verdiği sözün arkasında durmasını, İnegöl Belediye Başkanlığı görevinden, seçime 10 gün bile kalsa ayrılarak kamuoyu vicdanını rahatlatmasını bekliyoruz. Ayrıca hukukçu arkadaşlarımızın yüksek seçim kurulu nezrinde gerekli başvuru ve girişimleri de başlatmış olduklarını belirtmek isteriz. Sayın Alper Taban’ı İnegöl adına son görevine çağırıyor ve istifaya davet ediyoruz".

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<