banner359

İstihdam seferberliği başlıyor

11 Mayıs 2018 Cuma 09:31
İstihdam seferberliği başlıyor

negöl Kaymakamlığı, İnegöl Belediyesi, İŞKUR İnegöl Şubesi, İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO), İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Uludağ Üniversitesi İnegöl İşletme Fakültesi ve Uludağ Üniversitesi İnegöl Meslek Yüksek Okulu işbirliğinde düzenlenen “İstihdam Fuarı” kapılarını açıyor. İki gün sürecek fuar bugün Belediye spor salonunda izlenime açılacak.

Fuarla ilgili açıklama yapan İŞKUR İnegöl Şube Müdürü Ahmet Baştürk, "Bilgi ve teknolojinin her geçen gün yenilikler getirdiği günümüzde, bu gelişmelere paralel olarak vasıflı işgücüne duyulan ihtiyaçta artış göstermektedir. Bu çerçevede ilçemizde Türkiye İş Kurumu İnegöl Hizmet Merkezi olarak istihdamın korunması bir yandan da vasıfsızlığın ve mesleksizliğin giderilmesi için birçok mesleki eğitim kursları düzenlemekte ve işgücü piyasasına vasıflı eleman temini noktasında destek olmaktayız” dedi.

SEFERBERLİK YILI

Müdür Ahmet Baştürk, “Cumhurbaşkanımızın 2017 yılını İstihdam Seferberliği yılı olarak ilan etmesi ve buna katkı sağlama kapsamında, 24-25 Kasım 2017 tarihlerinde ilçemizde ilk defa İnegöl Kaymakamlığı himayesinde İnegöl Belediyesi, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) ve İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası’nın koordinasyonunda 'İstihdam Fuarı' düzenlenmiştir. İstihdam Seferberliğinin ilan edilen 2. Fazı çerçevesinde ilçemizde de geleneksel hale getirilen İstihdam Fuarı’nın 11-12 Mayıs 2018 tarihlerinde düzenlenmesi planlanmıştır. Yine Kaymakamlığımız himayesinde yapılacak olan İstihdam Seferberliği Buluşması Düzenleme Kurulu’na İnegöl Belediyesi, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) ve İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası’nın yanı sıra İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Uludağ Üniversitesi İnegöl İşletme Fakültesi ve Uludağ Üniversitesi İnegöl Meslek Yüksek Okulu’da katılmışlardır" dedi.

DOĞRU KARİYER PLANLAMASI

Müdür Baştürk konuşmasını şöyle sürdürdü; "Bu etkinlik ile tüm iş arayan vatandaşlarımız ile Meslek Lisesi ve Üniversite son sınıfta okuyan öğrencilerin iş görüşmesi yapabilmeleri, çalışabilecekleri işyerleri konusunda bilgi sahibi olmaları, öğrencilerimizin staj ve mezuniyet sonrası istihdam imkânları hakkında bilgi edinmelerinin sağlanması hedeflenmiştir. Ayrıca, düzenlenen seminer programları ile de iş arayanlarımızın ve öğrencilerimizin iş arama tekniklerini öğrenmesi, doğru kariyer planlaması yapabilmesi ve meslekleriyle ilgili gelişmelerden haberdar olması amaçlanmıştır.” FUARIN İSTİHDAMA ETKİSİ “İstihdam Fuarı etkinlikleri, iş arayanlar, iş hayatına atılmaya hazırlanan öğrenciler ile yeni mezunların, iş dünyasını tanımalarını sağlar. Bu tür fuarlar, bir yandan özel sektör ve kamu sektöründeki kurumlar ile iş arayanlar arasında birebir ve doğru bir iletişim ortamını oluştururken, diğer taraftan katılan firmalar için de ihtiyaçları olan nitelikteki elemanlara yerinde ulaşma olanağı yakalar. Yine çeşitli sektörlerden yöneticiler, hem firmaların işe alım prosedürlerini anlatarak gençlerin mülakat deneyimi yaşamalarını sağlayarak iş görüşmelerinin en heyecanlı basamağında başarılı olma yolunu açar. 2017 Yılında yapılan İnegöl 1. İstihdam Fuarı’nı yaklaşık 1500 kişi ziyaret etmiştir. Fuarın istihdama etkisi ise, İş-Kur kayıtlarındaki aylık ortalama 300 işe yerleştirme rakamı Kasım ve Aralık aylarında ortalamanın üzerinde toplam 500 kişilik artışla gerçekleşmiştir. Tahmini olarak Fuarın istihdama etkisinin %10-15 oranında yaklaşık 150 - 200 işe yerleştirme şeklinde gerçekleştiğini düşünüyoruz.” 2018 yılı İstihdam Seferberliği 2. Fazı kapsamında 11-12 Mayıs 2018 tarihlerinde düzenlediğimiz İnegöl İstihdam Fuarı etkinliğine bölgemizde bulunan 38 güçlü firma katılmış bulunmaktadır. Bu fuarda geçen yıl düzenlediğimiz etkinlik rakamlarını aşacağımızı umuyoruz. Nisan ayı sonu itibariyle kayıtlı iş arayan sayımız 8237’dir. Bunların içerisinden 2015 kişi de işsizlik ödeneği almaktadır. İşsizlik ödeneğinden yararlanan kişileri de fuara davet ederek onlarında firmalarla görüşme sağlamasını ve işe yerleşmelerini sağlamak istiyoruz. Fuarda iş arayanlarla işverenleri buluşturmak için mesaj sistemimiz vasıtasıyla İnegöl, Yenişehir, Gürsu, Kestel ve Yıldırım’da bulunan portalımızda kayıtlı kişilere mesaj gönderilmiştir." 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<