banner359

İstiklal Marşı'nın kabulü İnegöl'de kutlandı

.

12 Mart 2015 Perşembe 17:01 2015-03-12 17:30:00
İstiklal Marşı'nın kabulü İnegöl'de kutlandı

 12 Mart İstiklal Marşının kabulünün 94. Yıl dönümü ve İstiklal Marşı Şairi Mehmet Akif Ersoy’u anma töreni gerçekleştirildi. 

Programa Kaymakam Ali Akça, Garnizon Komutan vekili Yüzbaşı Uğur Baş, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Başsavcı Osman Köse, Emniyet Müdürü Şükrü Kaplan, Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, Merhem Naire Çikayeva’nın ağabeyi Kemal Çikayev ve bazı okul müdürleri, öğretmenler ile öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve istiklal marşının ardından programın açılış konuşmasını yapan Naire Çikayeva Anadolu Lisesi Müdürü Cavit Yakşi, “Bugün İstiklal Marşımızın kabulünün 94. Yılını gurur ve onurla kutlarken başta istiklal marşı şairimiz Mehmet Akif Ersoy olmak üzere bu vatan için can veren şehitlerimizi, kanını dökmüş olan gazilerimizi, rahmet, şükran ve minnetle anıyoruz. Bu vesile ile hazırlamış olduğumuz programa hoş geldiniz. Şeref verdiniz. O yüce insanlar sayesindedir ki bu güzel ülkenin, güzel topraklarında başı dik ve onurlu bir hayat sürüyoruz. Tarifi imkânsız mücadele ve ulvi duygularla atamızın bizlere armağan ettiği bu güzel vatan topraklarını mamur etmek, bu milletin evlatlarını atalarına layık, bilinçli ve donanımlı hale getirmekte bizlerin en önemli görevidir. Hususiyetle belirtmek isterim ki orijinal yazımıyla, 571 heceden ve 1453 harften oluşan İstiklal Marşı’nda Mehmet Akif’in vurguladığı ruhu taşıyan vatan evlatlarını yetiştirmek içinde bulunduğumuz bu güzide eğitim yuvası gibi yerlerin çoğalması ile mümkün olacaktır. Bu neden ve vesile ile okulumuzu yaptıran değerli hayır severimiz sayın Tarık Celaloğlu şahsında tüm Çikayev ailesine öğretmen, öğrenci ve velilerim adına sonsuz şükran ve minnetlerimizi sunarım. Günümüzde etrafımızda kan gölü haline gelmiş mahvı perişan olan ülkeleri gördükçe merhum Mehmet Akif ERSOY ‘un neden  “Allah bu millete bir daha İstiklal marşı yazdırtmasın” sözünü söylediğini daha iyi anlıyoruz. İstiklal Marşımız ve onun değerli şairi Mehmet Akif Ersoy’u anmaya, anlamaya ve anlatmaya çalıştığımız bu programı hazırlayan öğretmen, öğrenci ve diğer çalışanlarıma, rehberliğinden dolayı ilçe kaymakamından dolayı sayın Ali AKÇA ya maddi ve manevi desteklerinden dolayı belediye başkanımız sayın Alinur AKTAŞ’a, katılımlarıyla bizleri onurlandıran saygıdeğer hayırseverimiz sayın Kemal Çikayev’e, Celaloğlu’na teşekkür eder, hepinize saygılarımı sunarım.” Dedi.

MEHMET AKİF DOST DOĞRU YAŞAYAN BİR İNSANDI

Kaymakam Ali Akça ise, “İstiklal Marşının kabulünün 94. yıl dönümünde öğrencilerimiz nefis bir program hazırlamışlar. Kendilerini camı gönülden kutluyorum. 94 yıl öncesine gidiyoruz, kurtuluş savaşı yılları, Anadolu’nun birçok yerinde kan var, ateş var. Yurdumuzun çok büyük kısmı işgal altında. Anadolu, yıllardır süren savaşlardan dolayı yorgun ve harap olmuş ama inançla dipdiri. TBMM’nin o yıllarda yapmış olduğu yarışma da Mehmet Akif’in yazdığı İstiklal marşıyla, hani yıllardır su görmeyen topraklar suyla buluştuğunda nasıl vaha etkisi oluyorsa insanlarımızın duygularında da aynen öyle bir vaha etkisi oluştu. Bu marşı Mehmet Akif gibi özü bir, sözü bir, dost doğru bir insanın yazmış olması bizler için ayrı bir önem taşır. Ya olduğun gibi görün ya da göründüğün gibi ol. Mehmet Akif’de olduğu gibi görünen göründüğü gibi olan ve dost doğru yaşayan bir insandır.” Dedi.

ORATORYO

Konuşmaların ardından İstiklal Marşı kabulü yıllarında hayat bulan Türküler okulun öğrencilerinden oluşan Oratoryo tarafından seslendirildi. Gür sesleriyle Oratoryo yapan öğrenciler, beğeni ile alkışlandı.

İSTİKLAL MARŞI YENİDEN YAZILDI!

Okulun öğrencileri tarafından sunulan İstiklal Marşının kabulünün sergilendiği drama, adeta 94 yıl öncesini yeniden yaşattı.

GÜZEL OKUYUP ÖDÜL ALDILAR

Drama gösteriminin ardından, Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ortaokul ve liseler arasında düzenlenen İstiklal Marşını güzel okuma yarışmasında derece alan öğrencilere de ödülleri verildi.

Liseler kategorisi birincisi İnegöl Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Fevziye Beytor, ikincisi İnegöl Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Berk Pehlivanoğlu, üçüncü ise Zeki Konukoğlu Anadolu Öğretmen Lisesi Furkan Battal oldu. ortaokulları  kategorisi birincisi Müşerref Muzaffer Samda Ortaokulu öğrencisi Ecenur Dilmaç, ikinci İstaş-Kentaş Ortaokulu öğrencisi Beyzanur Kara, üçüncü ise  80.Yıl ortaokulu öğrencisi Gülsüm Güler oldu. Derece alan 6 öğrenciye çeşitli ödüller verildi.

Son Güncelleme: 12.03.2015 17:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<