İtfaiyeden Nefes Kesen Tatbikat

İtfaiye teşkilatının 303. Kuruluş yıl dönümü nedeniyle İnegöl İtfaiye ekiplerinin gerçeğini aratmayan tatbikatı nefes kesti.

28 Eylül 2017 Perşembe 17:17 2017-09-28 17:34:19
İtfaiyeden Nefes Kesen Tatbikat

İtfaiye teşkilatının 303. Kuruluş yıl dönümü nedeniyle İnegöl İtfaiye ekiplerinin gerçeğini aratmayan tatbikatı nefes kesti.

Okullar bölgesindeki İnegöl Spor Lisesi bahçesinde düzenlenen yangın ve kurtarma tatbikatı protokol üyelerini ve öğrencilerin büyük beğenisini kazandı.

İnegöl Spor Lisesi´nde yangının olduğu ihbarını alan İtfaiye ekipleri, tüm ekip ve araçları ile olay yerine kısa sürede geldiler. Temsili okul yangınında içerde ve dışarıdan müdahalenin yanı sıra, okulda mahsur kalan öğrenciler Merdivenli araç ve hava yastıkları ile kurtarıldılar.

ALEV ALEV YANDI

Okul bahçesinde temsili ev yangınında alev alev yanan ev, yaşanan patlamalara rağmen itfaiye ekiplerince kısa sürede söndürüldü.

KURTARILDI

banner380

Sıkışmalı olarak meydana gelen kaza sonucunda, şoför mahallinde sıkışan sürücü, İtfaiye Arama Kurtarma ekipleri tarafından sıkıştığı yerden titizlikle kurtarıldı.

BAYRAĞIMIZ GÖKLERDE

İzleyenlerden sık sık yoğun alkış alan tatbikat, 20 metre yükseklikten itfaiye personelinin Türk Bayrağı açıp ip üzerinden kayarak inmesiyle son buldu. İtfaiye eri, Türk bayrağını Kaymakam Ali Akça´ya teslim etti.

Nefes kesen tatbikatın ardından tüm itfaiye ekiplerini tebrik eden Kaymakam Ali Akça, “Öncelikle İtfaiye haftanızı kutluyorum. Tabii bugün bizlere sunmuş olduğunuz gösteriler, gerçek hayatta karşılaşmak istemediğimiz şeyler. Allah bizleri bu tür sıkıntıları durumlardan inşallah uzak tutar. Bu tip olayların bizden uzak olması bir temennidir ama bizimde insan olarak yapmamız gereken bir takım hususlar olduğunu, uymamız gereken bir takım kurallar olduğunu değerlendiriyorum. Bu kurallarda uyduğumuzda yapmamamız gereken şeyler yapmadığımızda bu tip sıkıntılarla belki karşılaşmayacağız. Ama karşılaştığımızda da sizler gibi olayla seri bir şekilde müdahale eden teşkilatları da destekleyeceğiz. Bugün ki programı o kadar hızlı yaptığınız ki hangisini izleyeceğimi şaşırdım. Bir taraftan yangın söndürme işlemleri, bir yandan yaralıların tahliyesi, bir yandan söndürme çalışmaları, trafik kazası neticesinde yaralını kurtarılması noktasında yapmış olduğunu çalışma, göstermiş olduğunuz performans, gerçekte böyle bir olayla karşılaştığımızda sizlerin ne kadar hızlı, ne kadar seri bir şekilde olaylara müdahale edeceğinizi bizlere gösterdi. Ben Allah varlığınızı kuvvetlendirsin diyorum. İtfaiye haftanızı bir kez daha tebrik ediyorum. Olaylara müdahale anlamında özellikle dikkatli olmanızı arzu ediyorum. Neticede olaylara müdahale ederken, gerek yaralanan, gerek hayati anlamda bir takım tehlikeler yaşayan bir takım arkadaşlar olduğunu biliyoruz. Bu noktada kazadan, beladan sizlerin uzak olmasını temenni ediyorum.” Dedi.

Törene Kaymakam Ali Akça, Belediye Başkan Yardımcıları Adil Kansu ve Alper Taban, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Uğur Baş, Emniyet Müdürü İlhami Araali, Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, İtfaiye Müdürü Adnan Aydın, bazı kurum müdürleri, okul müdürleri ile öğrenciler katıldı.

Son Güncelleme: 28.09.2017 17:34
Anahtar Kelimeler:
InegölInegölhaberE-inegol
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<