İtikaf İçin Camiye Kapandılar

.

09 Temmuz 2015 Perşembe 12:55 2015-07-09 12:57:20
İtikaf İçin Camiye Kapandılar

 Türkiye genelinde 8 bin 801 Cami, ramazan ayının en önemli sünnetlerinden olan itikaf ibadeti için kapılarını açarken, İnegöl´de de 4 camide 6 vatandaş itikafa girdi.

banner380
Ramazan ayını daha anlamlı bir şekilde geçirmek isteyen vatandaşlar, dün itibariyle itikafa girdi. Ramazan ayı denince akla gelen en önemli ibadetlerden olan itikaf, Allah´ın rızasını kazanmak için belli bir adab içerisinde kalmak ve ibadetle meşgul olmak anlamına geliyor. Ramazan ayının son 10 gününde gerçekleştirilen itikafa girenlere mütekif veya akif deniliyor. Modern hayatın yoğunluğu içinde kendisine zaman ayıramayan Müslümanlar için bulunmaz bir nimet olarak görülen itikaf ibadeti, Ramazan ayının manevi ikliminden yararlanmak ve Kadir Gecesi´ni tam olarak idrak edebilmek adına da büyük önem taşıyor.

İNEGÖL´DE 6 KİŞİ İTİFAKA GİRDİ

İlçe Müftülüğü tarafından Kasımefendi Camii, Turgutlap Camii, Alanyurt Yeni Mahalle Camii ve Göçmen Cami itikafa girilecek camiler olarak belirlendi. Alınan başvuruların ardından Kasımefendi Camisinde 1, Turgutlap Camisinde 3, Alanyurt Yeni Mahalle Camisinde 1 ve Göçmen Camisinde 1 olmak üzere dün 6 kişi itikaf ibadetine başladı.

Son Güncelleme: 09.07.2015 12:57
Anahtar Kelimeler:
InegölHaberCami
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<