İTSO Enerji Verimliliği Yardım Masası Kuruluyor

07 Haziran 2021 Pazartesi 11:48 2021-06-07 11:53:35
İTSO Enerji Verimliliği Yardım Masası Kuruluyor

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Başkanı Yavuz Uğurdağ, Avrupa Birliği tarafından finanse edilen “İTSO Enerji Verimliliği Yardım Masası”nı hizmete geçirmeye hazırlandıklarını ifade etti.

Konu ile ilgili bilgilendirmelerde bulunan İTSO Başkanı Yavuz Uğurdağ, Türkiye-AB İş Diyaloğu (TEBD) Projesi’nin, Avrupa Birliği tarafından Türkiye ile IPA II programı kapsamında ortak finanse edilen bir proje olduğunu ve İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası’nın da bu projenin paydaşlarından biri olduğunu belirterek, “Projenin genel amacı, Türk Odaları ile AB'deki muadilleri arasındaki karşılıklı bilgi ve anlayışı güçlendirmek, böylece AB ve Türk iş çevrelerinin entegrasyonunu teşvik etmek ve potansiyel bir gelecekte Türkiye'nin AB'ye katılımının fırsat ve zorlukları hakkında daha güçlü bir farkındalık sağlamaktır. TEBD Projesi'nin bileşenlerinden biri Kapasite Geliştirme olarak adlandırılmaktadır. Projeyle Enerji Verimliliği faaliyetleri kapsamında kapasite geliştirilecektir. Bu kapsamda da Odamız Türkiye’de belirlenen 25 Odadan birisi olarak “Enerji Verimliliği Yardım Masası” kurulacaktır. Bu yardım masasının faaliyetleri Avrupa Birliği tarafından Türkiye ile IPA II programı kapsamında Türkiye-AB İş Diyaloğu (TEBD) Projesi kapsamında finanse edilecektir.”

banner380

ULUSAL VE ULUSLARARASI HİBE KAYNAKLARINA KATILIMLAR ARTACAK
“Proje ile gerçekleştirilecek faaliyetlerin amacı, KOBİ'lere/üyelere enerji tüketimlerini nasıl azaltabilecekleri konusunda tavsiyelerde bulunmak, enerji verimliliği kapasitelerini belirlemek, enerji verimliliği konusunda maliyet azaltıcı alanlara yönlendirme yapmak ve bu konuda ulusal ve uluslararası hibe kaynaklarına üyelerimizin katılımını arttırmaktır. Böylece üyelerimizin daha rekabetçi hale gelmelerine ve Enerji Verimliliği konusunda farkındalık yaratmalarına olanak sağlayacak. Ayrıca hizmet alan işletmelere enerji verimliliği konusunda alınan hizmetlere yönelik teşvik ve prestij sağlayıcı sertifikalandırma sağlayacaktır. Merkez ilk etapta üyelerimizden belirlenecek 10 firmaya enerji verimliliği konusunda sorun tespiti çalışması yapacak, ardından bu işletmelere verimlilik artırımı yönünden planlama gerçekleştirilerek firmalar özelinde danışmanlık verilecektir. Daha sonra hizmet verilecek firma sayısı arttırılarak İTSO Enerji Verimliliği Yardım Masası çalışmaları Avrupa Birliği destekleriyle genişletilerek devam ettirilecektir” ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 07.06.2021 11:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<