banner359

İTSO Yüksek İstişare Kurulu Oluşturuldu

26 Aralık 2019 Perşembe 19:05 2019-12-26 19:11:08
İTSO Yüksek İstişare Kurulu Oluşturuldu

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası tarafından oluşturulan Yüksek İstişare Kurulu ilk toplantısını gerçekleştirdi.

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu’nun almış olduğu karar kapsamında oluşturulan “Yüksek İstişare Kurulu” Orhan Köfte’de düzenlenen programda bir araya gelerek ilk toplantısını gerçekleştirdi. 

İTSO Yüksek İstişare Kurulu’nda Abdullah Büyükışıklar, Alaattin Kırcalı, Bahadır Bayraktar, Bedri Huy, Cemal Arık, Birol Atay, Erdoğan Şeremet, Fikri Bayraktar, Hakan Özdemir, Halil Şekerci, Haluk Özbek, Hasan Çağlayan, Hüseyin Yıldız, Kenan Sülek, Metin Anıl, Muzaffer Çilek, Müfit Besler, Nezih Bosnalı, Orhan Çelik, Osman Argün, Semih Kılıç, Varol Sarılar, Zahit Şükrü Ezim ve Zeki Anıl Gülşen isimleri yer aldı.

Yüksek İstişare Kurulu’na da başkanlık yapan İTSO Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Uğurdağ, toplantının açılışında bir konuşma gerçekleştirdi. Uğurdağ, konuşmasında 5174 Sayılı Kanunun ilgili hükümleri esas alınarak Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Oda ve Borsalarda Yüksek İstişare Kurulları oluşturulması istendiğini ifade ederek bahse konu kurulda ortaya çıkacak görüş ve önerilerin İTSO Yönetim Kurulu için yol gösterici nitelikte olacağını vurguladı. Yüksek İstişare Kurulunun çalışmalarının verimli şekilde sürdürüleceğine dikkat çeken Uğurdağ, buradan çıkacak fikirlerin ve görüşlerin İTSO’nun çalışmaları ile gelecek vizyonuna büyük katkıda bulunacağını belirtti.

Başkan Uğurdağ, Yüksek İstişare Kurulu’nun; Odalara kanunla verilen görevler hakkında çalışmalar yapmak, görüş ve öneriler oluşturarak bunları yönetim kuruluna sunmak, ülke ekonomisine katkı sağlamak üzere yönetim kurulu tarafından havale edilen konuları değerlendirmek, kurul üyelerinin önerdikleri ve ilgili kuruluşlardan intikal eden konuları değerlendirerek görüş oluşturmak ve bu konularda raporlar hazırlamak, bölgedeki ticari, sinai ve ekonomik gelişmeleri izlemek, bu konuda Oda organlarını bilgilendirmek, ekonomik, sinai ve ticari kalkınmaya katkı sağlayacak görüşler oluşturmak, mevcut çalışmaları izlemek ve değerlendirmek gibi görevleri bulunduğunu belirtti.

Toplantının devamında İTSO Yüksek İstişare Kurulu üyeleri, çeşitli konulardaki görüşlerini dile getirerek çözüm önerileri hakkında fikirlerini beyan ettiler. Başkan Uğurdağ, Yüksek İstişare Kurulu Üyelerine toplantıya katılımlarından dolayı teşekkür ederek, toplantı sırasında paylaşılan görüş ve önerileri Yönetim Kurulu Üyeleri ile paylaşacaklarını ve değerlendirmeye alacaklarını ifade etti.

Son Güncelleme: 26.12.2019 19:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<