banner359

İtso’dan Teröre Kınama

09 Eylül 2015 Çarşamba 15:30
İtso’dan Teröre Kınama

İTSO Başkanı Metin Anıl, artan terör olayları üzerine sağduyu çağrısı yaptı.
İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Başkanı Metin Anıl, Dağlıca’da ve Iğdır’da yürekleri yakan terör saldırıları üzerine yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamasında terörü lanetleyen ve tüm şehitlere Allah’tan rahmet dileyen Başkan Anıl, şehit ailelerine de sabır ve başsağlığı temennisince bulundu.
Anıl, mesajında, toplumda sağduyu sahibi herkesin yüreğini yakan terör saldırılarının maksadının Türkiye’nin istikrarını bozmak olduğunu söyledi. Anıl, “Milletimizin göz bebeği Mehmetçiklerimizin ve polislerimizin canına kastetmenin ne bir açıklaması ne de insanlığın vicdanında yeri vardır. Terörle bir yere varılamayacağı, herhangi bir sonuç alınamayacağı aşikârdır. Türkiye Cumhuriyeti güçlü bir devlettir, bunun da üstesinden gelecektir. Ancak giden canlar yerine gelmeyecektir. Bu yüzden üzüntülüyüz. İnegöl iş dünyası adına bu menfur olayı lanetliyoruz” dedi.
Yaşanan olayların ve üzücü haberlerin Türkiye’nin bütünlüğüne gölge düşürmemesi gerektiği uyarısında da bulunan Metin Anıl, Türkiye’de yaşayan Türk, Kürt, Alevi, Sünni herkesin etnik kimlik ve inanç ayrımı olmaksızın kardeş olduğunu vurguladı. Anıl, “Ülkemizde yıllardır yaşanan bu tür acıların son bulması için, tüm siyasi partilerimize, sivil toplum kuruluşlarımıza ve vatandaşlarımıza büyük bir görev düşmektedir” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<