banner359

Kaçak yapılara jet yıkım!

19 Ekim 2020 Pazartesi 17:10
Kaçak yapılara jet yıkım!

İnegöl Belediyesi meclisi 2. Oturum toplantısı Sani Konukoğlu konferans salonunda gerçekleştirildi. Başkan Alper Taban nezaretinde gerçekleştirilen toplantıda 7 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı. Toplantıda gündem kaçak yapıların kısa sürede yıkılmasıydı. Söz konusu madde bir sonraki mecliste görüşülmesi için komisyona havale edilirken, bu radikal kararla kaçak yapının önüne geçileceği bildirildi.

2021 yılı mali performans programı hakkında söz alan AK Parti üyesi Erdal Akkaya, “5393 Sayılı Belediye Kanunu'nun 41. maddesinde "Belediye başkanı, mahalli idareler genel seçimlerinden itibaren altı ay içinde; kalkınma planı ve programı ile varsa bölge plânına uygun olarak stratejik plan ve ilgili olduğu yılbaşından önce de yıllık performans programını hazırlayıp belediye meclisine sunar." hükmü yer almaktadır. Bu hükümler uyarınca, 5018 sayılı m(111 Yönetimi ve Kontrol Kanununun 9. maddesine dayanılarak Performans Programı hazırlama yükümlülüğü bulunan kurumumuz bu kapsamda "İnegöl Belediyesi 2021 Yılı Mali Performans Programı" çalışmasını tamamlamıştır. Performansa dayalı bütçe hesaplama sisteminin temelini stratejik plan, performans programı, faaliyet raporu ve izleme değerlendirme raporu oluşturmaktadır. Performans programları, ilgili dönemin stratejik planı esas alınarak hazırlanır. Bu kapsamda stratejik planda belirlenen (10) stratejik amaç ve (50) stratejik hedef Odaklı 2021 yılı faaliyet ve projeleri bu çalışmada detaylandırılmıştır. İlgili faaliyet ve projelerin gerçekleşme oranlarının belirlenebilmesi için performans göstergeleri oluşturulmuştur. Mevcut program kapsamında stratejik öneme haiz proje ve faaliyetlere yer verilirken diğer yandan müdürlüklerimizin rutin iş ve işlemlerine dair faaliyetlerine de yer verilmiştir. Maliyetler hesaplamalarında geçmiş yılda yapılan harcama kalemleri irdelenmiştir. Döviz kuru odaklı artış ve azalışlar dikkate alınarak proje/faaliyet bazlı tahmini maliyet çalışması gerçekleştirilmiştir. Müdürlüklerin 2021 yılı faaliyet ve projelerinin tahmini mal hizmet, sermaye ve cari transfer giderlerine ek olarak tahmini personel ve SGK giderleri belirlenmektedir. Bahsi geçen giderler her bir faaliyet için gerekli olan personel sayısı odak!' müdürlük yöneticileri tarafından tahmin edilmiş olup müdürlüklerin personel ve SGK giderlerinin önem derecesi odaklı oranlanması neticesinde ölçeklendirilerek hesaplanmıştır.” Dedi.
212 MİLYON BÜTÇE
Mali performans programı hazırlık süreci hakkında bilgi veren Akkaya, “2020-2024 stratejik planı kapsamında yer verilen (10) stratejik amaç, (50) hedef, (210) performans göstergesi ve (125) faaliyet/projeye uygun olarak hazırlanmıştır. Mevcut plan hazırlıklarının tanımlanmasının ardından stratejik planda yer alan stratejik öneme haiz 2021 yılı projelerine müdürlüklerin rutin faaliyet/projeleri de eklenmiştir. Bu eklemenin ardından 2020 yılı mali performans programı ile de gerekli karşılaştırmalar yapılarak ilgili müdürlük yetkilileri ile SGM koordinesinde çalışma olgunlaştırılmıştır. Tüm çalışmalar neticesinde ortaya çıkan 2021 yılı tahmini bütçesinin ardından (5) toplantı daha gerçekleştirilmiştir. Tekrar faaliyet ve projelerin bütçeleri gözden geçirilerek; Belediye Başkanımızın Başkanlığında gerçekleştirilen toplantı neticesinde şeffaflık, ekonomiklik ve hesap verilebilirlik ilkeleri doğrultusunda nihai hale getirilmiştir. Akabinde elde edilen çalışma, 25.08.2019 tarihinde gerçekleştirilen Encümen Toplantısına sunulmuştur. İlgili toplantıda görüşülen taslak çalışmanın, oy birliği ile uygun görüşüp Belediye Meclisine sunulmasına karar verilmiştir. 2021 yılı mali performans programında (23) performans hedefine, (239) faaliyet ve projeye yer verilmiştir. Bu faaliyet ve projelerden (91)1 stratejik öneme haiz olup (148)'i rutin faaliyet ve proje olarak tasnif edilmiştir.” İfadelerini kullandı.Bir önceki program olan 2020 yılı mali performans programı tahmini bütçesinde; Faaliyet ve proje odaklı toplam bütçe kaynak ihtiyacı, 139.962.000,00 TL, iken genel yönetim giderleri ihtiyacı toplamı, 60.038.000,00 TL'dir. Toplam tahmini bütçe ise 200.000.000,00 ti olarak hesaplanmıştır. Yeni hazırladığımız 2021 yılı mali performans programında ise faaliyet ve projelerin tahmini toplam bütçesi 212.500.000,004 TL, olarak hesaplanmıştır. Bu bütçe tutarının detayları;  Faaliyet ve proje odaklı toplam bütçe kaynak ihtiyacı 151.123.000 TL. Genel yönetim giderleri ise 61 377.000,00 şeklindedir.  Genel Değerlendirme. Bu çalışma; katılımcılık ve şeffaflık düzeyinin yüksek tutulduğu, şehrin sorunları odaklı projelerin yer verildiği, farklı analiz yöntemlerinin kullanıldığı, akademik destek alındığı ve diğer belediyeler ile bilgi paylaşımının yapıldığı haliyle nihayete erdirilmiştir.” İfadelerini kullandı.
YATIRIMLARIMIZ ARTACAK
Başkan Alper Taban ise, “Kamu kaynağını en doğru şekilde kullanabilmek noktasında hedeflerimiz var. Bundan sonraki yıllarda da yatırım miktarımızın artacağını ümit ediyorum. Daha verimli ve daha fazla yatırım yapar hale geldiğimizi göreceğiz.” Dedi.
YENİ BELEDİYE İNŞAATINDA DEĞİŞİKLİK
Söz alan Fen İşleri Müdürü Yakup Can, “Projede küçülmesi yok. Optimize edilmesi konusu. Meydan alanının daha da büyütülmesi konusu var. Yüklenici firmayla çalışma yapıyoruz. 23 madde de değişiklikler yapıyoruz.” Dedi.
İLK KAZMA VURULUYOR
Sözleşmenin imzalandığını aktaran Başkan Yardımcısı Fevzi Dülger, Kanal İnegöl projesinin bu hafta içinde startının alacağını söyledi. 
Mali performans programı İYİ Partili üyelerin red oyuna karşın oy çokluğu ile kabul edildi.
Gündemin 2. Maddesinde yer alan 2021 yılı ve izleyen iki yılın gelir ve gider tahminlerini gösteren bütçe tasarısı ise oy birliği ile kabul edildi.
HUZUREVİ BAKANLIĞA DEVREDİLDİ
Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon merkezinin Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına devredilme konusuyla alakalı bilgi veren Taban, “Bakanlıklarla yaptığımız görüşmelerde, Bakanlıkların detaylı çalışma yaptığını görüyoruz. Devrettikten sonra da desteklerimizi sürdüreceğiz.” Dedi.
Huzurevi, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına ücretsiz olarak devredilmesine karar verildi.
JET YIKIM
Kaçak yapıların önlenmesi amacıyla uygulamaların çabuk sonlandırılması için yıkım işlemlerinin yapılması konusunda karar alındı. 
Başkan Taban, kaçak yapılara kesinlikle göz yummayacaklarını söyleyerek, “Daha hızlı hareket etmek istiyoruz. Yıkımları gerçekleştirmek istiyoruz. Herkes kanuna uymak zorunda. Yapılar kurallara uygun yapılmalı.” Dedi.
Bu zamana kadar kaçak yapıların yıkımında encümen kararı alınırken, yeni alınan kararla artık encümen kararı beklenmeksizin yıkımı sağlanacak. Madde, bir sonraki mecliste görüşülmek üzere imar komisyonuna havale edildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<