Kaçak Yapılarla Topyekün Mücadele

15 Kasım 2017 Çarşamba 14:50
Kaçak Yapılarla Topyekün Mücadele

İnegöl Belediyesi, kaçak yapılarla mücadele için seferberlik başlattı. Uygulamanın önemli adımlarından biri olarak beton firmalarının temsilcileriyle görüşme yapıldı.

banner380

İNŞAAT RUHSATI OLMAYAN YAPIYA BETON ATILMAYACAK
Belediye Başkan Vekili Turgay Yel Başkanlığında alınan kararları tebliğ edip uygulama hakkında bilgi verilmek üzere İnegöl’deki beton firmalarının temsilcileri belediyeye davet edildi. Bugün 10.00’da Belediye Encümen Salonunda gerçekleştirilen toplantıda, İnegöl Belediyesi İmar İşleri Müdürü Sedat Koca ile Zabıta Müdürü Osman Kalkan’da hazır bulundu. Toplantıda kaçak yapıların önüne geçebilmek adına beton firmalarının temsilcilerine kaçak yapılara beton atılmaması, beton atılması için inşaat ruhsatı talep edilmesi konusunda uyarıda bulunuldu.

KAÇAK YAPIYA BETON DÖKEN FİRMAYA DA CEZAİ MÜEYYİDE UYGULANACAK
Toplantıya ilişkin bir açıklama yapan Belediye Başkanvekili Turgay Yel, İnegöl Belediyesi olarak daha güzel bir İnegöl için çalıştıklarını söyledi. Gelecek adına şehir yapılaşmasının önemli olduğuna vurgu yapan Yel, “İnegöl’ümüzü daha sağlıklı bir şekilde geleceğe taşımak, çocuklarımıza daha nezih bir şehir bırakmak adına imar ve şehircilik çalışmalarına ayrı bir önem verdiğimizi ifade etmek istiyorum. Bu kapsamda öncelikle kaçak yapılarla mücadelede yeni bir yol haritası belirledik. Kaçak yapılaşmanın önüne geçebilmek adına bugün ilçemizdeki beton firmalarının temsilcileriyle bir araya geldik. Kendilerine inşaat ruhsatı olmayan yapılara beton atılmaması, bu işlem için binanın ruhsatlı olması zorunluluğunu ilettik. Eğer kaçak yapılara beton atıldığı tespit edilirse bundan beton firmaları da sorumlu olacaktır. Tespiti doğrultusunda beton firmalarının da cezai müeyyidelerle karşılaşacağını kendilerine ifade ettik. Firma temsilcilerimiz sağ olsun bu konuda davetimizi kırmayıp toplantımıza katıldılar. İnşallah el birliği ile daha güzel bir İnegöl için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

Anahtar Kelimeler:
InegölKaçakMücadeleYapı
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<