banner359

'Kadın, nesilleri inşa edendir'

08 Mart 2022 Salı 15:19
'Kadın, nesilleri inşa edendir'

8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen kahvaltıda İnegöl’deki sivil toplum kuruluşlarında görev alan ve kamu kurumlarında görev yapan kadınlar ve kadın meclis üyeleri ile buluşan Belediye Başkanı Alper Taban, “Kadın hayatın her aşamasında var. Anne olarak var, eş olarak var, iş arkadaşı olarak var, tarımda var, sporda var… Hayatın her aşamasında hanımefendileri görüyoruz. Bir nesli inşa eden de hanımefendiler” dedi.

İnegöl Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında İnegöl’de sivil toplum kuruluşlarında görev alan, kamu kurumlarında çalışan ve meclis üyesi olarak görev yapan kadınlara yönelik kahvaltı programı düzenledi. Kaymakam Eren Arslan ile Belediye Başkanı Alper Taban’ın da eşleriyle birlikte katıldığı programda, kadınlar gününün önemine vurgu yapıldı.

“HER GÜN KADINLAR GÜNÜ”

Kahvaltı sonrası konuklara hitaben bir konuşma yapan Belediye Başkanı Alper Taban, “8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir organizasyon düzenlemek istedik. Bugün burada sivil toplum kuruluşlarımızdan, kamu kuruluşlarımızdan, okullarımızdan davet ettiğimiz kıymetli hanımefendiler var. Meclis üyelerimiz var. Ben bugünü şöyle ifade ediyorum, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü hatırlatma günü. Bana göre her gün kadınlar günü. Nihayet itibariyle takvimde işli tüm günler hatırlatma günüdür. Dolayısıyla ben hayatımızın her aşamasında var olan, varlıklarıyla değer katan siz değerli hanımefendilerin gününü kutluyorum. İnşallah her gününüz böyle olsun. Bizler de bugün sizlerle buluşmak istedik” dedi.

“KADINLAR NESİLLERİ İNŞA EDER”

Kadınların nesilleri inşa ettiğine de vurgu yapan Başkan Taban, “Kadın, hayatın her aşamasında var. Anne olarak var, eş olarak var, iş arkadaşı olarak var, tarımda var, sporda var… Hayatın her aşamasında hanımefendileri görüyoruz. Bir nesli de inşa eden hanımefendiler, bir Belediye Başkanı veya Kaymakamı da yetiştiren hanımefendiler, bir Milletvekili veya Cumhurbaşkanını yetiştiren de hanımefendi. Bir çiftçiyi, öğretmeni yetiştiren de hanımefendiler. Dinimizin de bu konudaki hassasiyetleri ortada. Kadınlar birer emanet. Ben iyi ki varsınız demek istiyorum. Sağlıklı kalmanızı temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

“KADIN, TOPLUMUN TEMEL DİREĞİDİR”

Kaymakam Eren Arslan ise “Bizim inancımızda da geleneğimizde de kültürümüzde de kadınlar her ortamda bizim baş tacımızdır. Bunu biz sadece sözle değil bütün kadim kültürümüzle tarihimizde birebir yaşatan bir milletiz. Çok şükür geldiğimiz bu gelenek, kadına verilen bu değer başka milletlerle olan mukayesede milletimizin değerleri olarak ön plana çıkmaktadır. Tabi sembolik günleri kutlamak anlamlı. Bunu bir hatırlatma olarak değerlendirmek lazım. Kadın bir insanın doğumundan ölümüne kadar hayatın her safhasında en kıymetli varlığıdır. Hepimiz bir annenin çocuğuyuz. Anne, dünyada asla yerine başka bir şey ile ikame edilemeyecek bir varlık. Kadın, toplumun temel direğidir. Kadınları gelişmiş, sağlıklı, müreffeh bir toplum her alanda gelişmiştir. Bu vesileyle 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü bir kez daha kutluyorum” ifadelerinde bulundu.

Konuşmalar sonrası sohbet ile devam eden kadınlar günü kutlama programında, misafirlere çiçek de hediye edildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<