banner359

Kadına yönelik şiddet artıyor

.

26 Kasım 2014 Çarşamba 09:39 2014-11-26 09:40:18
Kadına yönelik şiddet artıyor
 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü nedeniyle bir açıklama yapan CHP İnegöl İlçe Kadın Kolları Başkanı Nebahat Yılmaz, 2014 Türkiye’sinde kadın cinayetlerinin, kadın intiharlarının, taciz ve tecavüz olaylarının artarak devam ettiğini belirtti.

Dün saat 14.00’de parti binasında CHP İnegöl İlçe Kadın Kolları Yönetim Kurulu Üyelerinin katılımıyla bir basın toplantısı düzenleyen CHP Kadın Kolları Başkanı Nebahat Yılmaz, 2014 Türkiye’sinde kadınların, çocukların ve emekçilerin öldürüldüğünü ifade ederek, “Kadın cinayetleri, kadın intiharları, taciz ve tecavüz olayları artarak devam ediyor. Kadınlar hiçbir dönem yaşamadıkları kadar baskı ve şiddet altında. 2013 yılında 237 kadın öldürüldü. 2014’ün ilk 10 ayında bu sayı 255’e yükseldi. Bunlardan 12 kadın, tehdit edildiği için koruma başvurusu yapmasına rağmen, gerekli önlemlerin alınmaması nedeniyle hayatını kaybetti. Sadece Ekim ayında 29 kadının yaşam hakkı elinden alındı. Yine bu yıl güvencesiz çalışan 101 kadın iş cinayetlerinde hayatını kaybetti. 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü’nde, kadın mücadelesinin ve örgütlü birlikteliğinin önemini bir kez daha vurgulamak istiyoruz” dedi.

KADINLAR YAŞASIN DİYE YAŞASIN KADINLAR

Kadınların, mutlu, özgür ve huzurlu yaşamasını istediklerini vurgulayan Yılmaz, “Dünyanın her tarafından kadınlar, aynı haklar için aynı mücadeleyi veriyorlar. Baskının ve şiddetin her türlüsüne karşı olduğumuzu, bu karşı duruşun dayanışma ruhu ile beslenmesi gerektiğini göstermek için her türlü şiddete karşı susmuyoruz. Bugün artık kabul edilemez boyutlara gelen kadın cinayetleri, güvencesiz çalışan kadınların iş cinayetleri, cinsel yönelimleri nedeniyle öldürülen bireyler, çocuk işçiler, çocuk gelinler, cinsel istismara uğrayan çocuklar olgusu; mücadelenin topyekun, örgütlü ve dayanışma içinde yapılması gerektiğini bizlere gösteriyor. Kadınlar evde, sokakta yada çalıştığı yerlerde, kadın oldukları için yaşadıkları baskı, şiddet ve sömürünün arkasında ideolojik bir saldırının olduğunun bilincindeyiz ve kadınların sahip oldukları tüm farklılıklara rağmen, maruz kaldıkları sömürünün aynı olduğunu biliyoruz. Kadınları yok sayan, onun emeği ve bedeni üzerinde hak iddia eden bu zihniyete karşı, bulunduğumuz her noktada, kadın olmak ortak paydasında örgütlenerek ve dayanışma ilişkilerimizi güçlendirerek mücadele edeceğiz. Emeğimize, bedenimize ve kimliğimize sahip çıkacağız. Sevginin, huzurun, barışın ve insanca yaşamın yeşermesi için sesimizi daha da yükseltiyor ve diyoruz ki; kadınlar yaşasın diye yaşasın kadınlar” şeklinde konuştu.

Son Güncelleme: 26.11.2014 09:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<