banner359

Kadınlar Tasavvuf Müziği Korosundan Gönülleri Mest Eden Konser

31 Mart 2017 Cuma 09:53 2017-03-31 09:56:47
Kadınlar Tasavvuf Müziği Korosundan Gönülleri Mest Eden Konser

 İnegöl Belediyesi’nin Mart ayı kültür-sanat etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen kadınlar tasavvuf müziği konseri, Mobilya Müzesi konferans salonunda gerçekleştirildi.

Geçtiğimiz yıl kurulan İnegöl Belediyesi Tasavvuf Müziği Kadınlar Korosu, Mart ayı kültür sanat etkinlikleri kapsamında İnegöllü bayanların karşısına çıktı. 29 Mart Çarşamba günü 14.30’da müze konferans salonunda gerçekleştirilen bayanlara özel konsere, ilçe halkının ilgisi yoğun oldu. Koro, seslendirdiği ilahilerle gönülleri mest etti.

İlk kez geçtiğimiz yıl sahneye çıkan İnegöl Belediyesi Kadınlar Tasavvuf Müziği Korosu, performansıyla beğeni topladı. Konseri izleyen Belediye Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin konser sonrası sahneye çıkarak dinleyicilere yönelik bir konuşma yaptı. İnegöl Belediyesi olarak her alanda çalışmalarını hassasiyetle sürdürürken, kültür-sanat etkinliklerine de ayrı bir özen gösterdiklerini ifade eden Şahin, “Gerek İNESMEK kursları, gerek enstrüman kursları, gerekse de koro çalışmaları ile İnegöl’ümüzün kültür ve sanat hayatına yön veriyoruz. Kültür ve sanatın dokunduğu hayatların farklılaştığı ve şehrin dokusunu olumlu yönde değiştirdiği olgusuyla kültür sanat faaliyetlerini tüm yaş gruplarına yayarak İnegöllü hemşerilerimizin bu etkinliklerden istifade etmelerini sağlıyoruz. Bu kapsamda bildiğiniz üzere geçen yıl Şef Diler Yalaza yönetiminde tamamı İnegöl İlçe Müftülüğü İshakpaşa kuran kursu hocaları ve kursiyerlerinden oluşan kadınlar tasavvuf müziği koromuzu kurmuştuk. Kadınlar Tasavvuf müziği koromuz ülkemizde nadir bulunan korolardan biri. Bu koro bizim yıllardır isteyip de bir türlü oluşturamadığımız bir koroydu. İnegöl’ümüz yine bir ilki gerçekleştirdi. Bu ekip gösterdiği birliktelik ve cesaretle İnegöl kadınının farkını bir kez daha ortaya koydu. Şef Diler Yalaza yönetiminde kadınlar tasavvuf koromuz kurulduğu günden bugüne kadar şehir içi ve şehir dışında birçok başarılı konsere imza atıyor. Kadınlar Tasavvuf koromuz ilk konserini geçen sene vermişti. Koromuz, kainatın sevgilisi Peygamber Efendimiz (s.a.v) ithafen Yunus Emre’nin şiirlerinden tertiplenen ilahilerle İnegöllü bayan dinleyicileriyle buluşmuştu. Ardından Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle düzenlenen programlar ile hem Bursa hem de İnegöl’de sahne alırken, seslendirdikleri ayet ve ilahilerle dinleyicileri mest etmişti. Bugün de koromuz birbirinden güzel ilahilerden oluşan bir konser ile karşımıza çıktı. Koromuzun seslendirdiği ilahiler sadece müzikleriyle değil, sözleriyle de ruhumuzu okşadı, yüreğimize dokundu. Son olarak bizlere böylesi güzel bir program hazırlayan başta koro şefimiz Diler Yalaza Hanımefendi olmak üzere kadınlar tasavvuf koromuzun değerli üyelerine huzurlarınızda teşekkürlerimi sunar, böylesi güzel programların devam etmesi temennisiyle, sevgi ve saygılarımı sunarım” dedi.

Son Güncelleme: 31.03.2017 09:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<