banner359

Kadınlara aktif rol verilmiyor

.

06 Aralık 2014 Cumartesi 11:01 2014-12-06 11:04:12
Kadınlara aktif rol verilmiyor
 Kadınlara Seçme ve Seçilme Hakkının verilişinin 80. yıldönümü nedeniyle dün parti binasında basın toplantısı düzenleyen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İnegöl İlçe Kadın Kolları Başkanı Nebahat Yılmaz, kadınların kendi kaderleri ve ülke kaderinde söz sahibi olabilmelerinin yolunun, siyasette daha çok yer almaktan geçtiğini belirterek, “80 yıl önce kazanılmış olan seçme ve seçilme hakkı halen kağıt üzerinde kalmıştır” dedi.

Dün saat 15.00`de düzenlenen ve CHP İlçe Kadın Kolları Yönetim Kurulu Üyelerinin katıldığı basın toplantısında, 1930`larda Türkiye Cumhuriyetinde kadınların siyasi haklarını kazanmasının, siyasi hayatta seçme ve seçilme hakkını elde etmesinin, toplumsal hayatta gerçekleşen Atatürk devrimlerinden biri olduğunu ifade eden Nebahat Yılmaz, “Kadınların kendi kaderleri ve ülke kaderinde söz sahibi olabilmelerinin yolu, siyasette daha fazla yer almaktan geçer. Türk kadını, kendisine tanınan bütün haklara layık olduğunu, hem söz konusu haklar tanınmadan önceki asalet ve kahramanlığı ile hem de bu haklar tanındıktan sonra kısa zamanda çeşitli mesleklerde gösterdiği başarılarla kanıtlamıştır. Çağdaşlaşma yolunda Türk kadınına iki türlü görev düşmektedir. Biri, kendi haklarını kullanmayı en iyi şekilde bilmesi ve kullanmasıdır. Diğeri ise bunları bilmeyenleri aydınlatmak, bilgilendirerek haklarını kullanmalarını sağlamaktır. 80 yıl önce kazanılmış olan seçme ve seçilme hakkı halen kağıt üzerinde kalmıştır. Uygulamada ise kadın eşinin seçtiğini seçmiş, kendisi ise seçilememiştir. Bu Türk toplumunun acı bir kaybıdır. Kadınlar, erkeklerin bulunduğu her yerde hem uyanık hem de çok etkin olmalıdırlar. Karar verme mekanizmalarında yer almalıdırlar” diye konuştu.

Türk kadınının, kendisine sunulan haklarının, Kurtuluş Savaşı`ndaki gücünün ve başarısının unutturulmuş olduğunu iddia eden  Yılmaz, “Dikkati başka yönlere çekilerek pasif hale getirilmiştir. Artık kadınlar dikkatini özgürlüklerine, vatanına, ülkenin geleceğine, kültürüne, temel değerlerine, seçme ve seçilme haklarının layıkıyla kullanmaya ve Atatürk`e sahip çıkmaya, O`nu anlamaya vermelidir. Türk kadınları olarak, haklarımızı kullanacağımızı, ülkenin geleceğine yön vermek için siyasette daha etkin yer alacağımızı bir kez daha yineliyoruz. Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı verilişinin 80. yıl dönümünde Atatürk`ü ve fikir arkadaşlarını saygıyla anıyoruz” şeklinde konuştu.

Son Güncelleme: 06.12.2014 11:04
Anahtar Kelimeler:
InegölChpKadın Kolları
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<