Kadınlara Özel Moral Ve Motivasyon Şöleni Düzenlendi

06 Ekim 2019 Pazar 14:30
Kadınlara Özel Moral Ve Motivasyon Şöleni Düzenlendi

İnegöl Belediyesi’nin İnegöllü Hanımlar Grubu işbirliği ile düzenlediği “İnegöllü Hanımlar Kadına Moral ve Motivasyon Şöleni” Yeniceköy Mahallesinde gölet yanında bulunan Aydoğdu Düğün Salonunda coşkuyla gerçekleştirildi.

Sosyal alanda hayata geçirdiği çalışmalarla tüm kesimlere yönelik farklı organizasyonlar ve etkinlikler düzenleyen İnegöl Belediyesi, İnegöllü Hanımlar Grubu işbirliği ile “İnegöllü Hanımlar Kadına Moral ve Motivasyon Şöleni” düzenledi. Bugün Yeniceköy Mahallesinde bulunan gölet yanındaki Aydoğdu Düğün Salonunda yapılan şölende bayanlara moral ve motivasyon sağlamanın yanı sıra zihinsel engelli bireyler ve ailelerine de eğlenceli bir gün yaşatılması hedeflendi.

banner380

AMAÇ, ARTAN ŞİDDET OLAYLARINA KARŞI KADINLARA MORAL VERMEK
11.00’da başlayan ve akşama kadar süren şölenin açılışına Belediye Başkanı Alper Taban, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Ersan ve parti yöneticileri de katıldı. Protokol konuşmalarıyla başlayan şölenin açılış konuşmasını yapan İnegöllü Hanımlar Grubu kurucu ve yöneticilerinden Melek Yıldırım, “İnegöllü Hanımlar Grubu sosyal medyada kurmuş olduğumuz kadın dayanışması temelli, tamamı kadınlardan oluşan 20 bin civarı üyesi olan bir oluşumdur. Kurulduğumuz günden bu yana girişimci kadınlarımızı desteklemek amacıyla birçok faaliyet ve etkinlikler düzenleyerek her alanda kadınlarımızın yanında olduk. Bugün de burada sizlerle birlikteyiz. Amacımız son zamanlarda art arda yaşanan kadına şiddet haberlerine tepki olarak bir nebze de olsa kadınlarımıza moral ve motivasyon sağlamak, yalnız olmadıklarını göstermektir. Bugüne daha da anlam katacak bir diğer amacımız da şuan burada olarak bizleri onurlandıran özel kardeşlerimizi, çocuklarımızı ve ailelerimizi bir gün de olsa mutlu edebilmek ve toplumumuzun her ferdinin bu özel evlatlarımıza karşı sevgi ve ilgilerini pekiştirip farkındalık yaratmaktır. Bu kutlu yolda bizi yalnız bırakmayan Belediye Başkanımıza ve ekibine, sponsor firmalarımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

HAVA MUHALEFETİ NEDENİYLE KAPALI ALANA ALINDI
İnegöllü Hanımlar Grubu kurucu ve yöneticilerinden Ayşe Ergene ise “Belediye Başkanımız Alper Taban’a İnegöllü Hanımlar Grubu olarak bizlere verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ediyoruz. İnegöllü Hanımlar Grubu olarak bugün buradaki amacımız kadına moral ve destek adı altında kadınlarımıza yapılan şiddeti bir gün dahi olsa unutturup çocuklarımızın stresten ve sıkıntıdan uzak bir gün geçirmelerini sağlamaktır. Maalesef ki bir annemiz evladının gözleri önünde ölmek istemiyorum diyerek kadın cinayetinin kurbanı oldu. Bu ve bunun gibi haberler çoğaldıkça bizler neler yapabiliriz diye düşünmeye başladık. Etkinlikler, seminerler ve yapmak istediklerimizin ilk başında öncelikle moralimizin, psikolojimizin iyi olması için destek şölenini düzenlemeye karar verdik. Bizleri kırmayıp bu soğuk havada yanımızda olan anneler ve çocuklarımıza çok teşekkür ediyoruz. Hava şartlarının kötü olmasından dolayı piknik şölenimizi kapalı bir alanda yapmak zorunda kaldık. Bu nedenle bazı etkinliklerimizi mecburen iptal ettik. Ama yine de sizleri bol hediyeli ve bol eğlenceli bir gün bekliyor” diye konuştu.

İNEGÖLLÜ HANIMLARA DESTEK
Ardından Belediye Başkanı Alper Taban sahneye çıkarak bir konuşma yaptı. Güzel bir Pazar sabahında bu güzel etkinlikte bir araya geldiklerini ifade eden Taban, “Gerçekten İnegöllü Hanımlar olarak ben de kendileriyle tanıştığım günden bu güne onlarda bu heyecanı gördüğüm için onlara sonuna kadar destek vermeye çalışıyorum. İşin özünde aslında dayanışma var, birlik beraberlik var, belirli sorunların ortadan kaldırılması adına bir mücadele var. Ben de bu yönüyle gayretleri ve azimlerinden dolayı hanımefendilere çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

BAYANLAR ALLAH’IN BİZLERE EMANETİ
Bayanın hayattaki rolü ve önemine de değinen Başkan Taban, şöyle devam etti: “İnegöllü Hanımlarla daha öncesinde de Kadına Destek Festivali adı altında bir program gerçekleştirdik Hikmet Şahin Kültürparkı içerisinde. Bugün de yine özellikle zihinsel engellilerimizin yararına olacak bir buluşma tertip edildi. Aynı zamanda kadına moral olması gerekçesiyle bir program icra ediyoruz. Her yaşanan olumsuz örnek bizim için çok üzücü ve hepimizi derinden yaralayan konular. Kadınlar Peygamber Efendimizin de ifade ettiği gibi Allah’ın bizlere birer emanetidir. Hanımefendiler iş hayatında da var, aile hayatının merkezinde de var, sosyal hayatta da var. Dolayısıyla bu kadar azimle ve gayretle çalışan hanımefendilerin kendilerinin bulunduğu her alanda güzel işlerin olduğunun da farkındayız. Bugün hayatta yaşadığımız tüm olaylara dönüp baktığımızda dönüp dolaşıp olumsuzlukların aileden kaynaklandığını, özellikle ailede anne yoksa eksikliklerin buradan kaynaklandığını görüyorum. Dolayısıyla bayanın hayattaki rolünün ne kadar önemli olduğunu da görüyoruz.”

EĞLENCELİ BİR GÜN OLACAK
“Program hava muhalefeti nedeniyle kapalı alana alınmak zorunda kaldı. Aslında yan bölümde açık alanda DOSTUM Merkezinde gerçekleştirilecekti. Fakat hava yağmurlu olur düşüncesiyle buraya alındı. Burada da inşallah güzel bir konser, çekilişler ve eğlenceli bir gün geçirilecek inşallah.”

Konuşmalar sonrası çekilişle devam eden şölende, daha sonra Semih Kandemir ve Riva Konseriyle coşku adeta tavan yaptı. Gün boyu süren şölen; konserler, halk dansları, illüzyon gösterileri, çekilişler, ikramlar ve yarışmalar devam etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<