banner359

Kalaşnikoflu cinayette keşif kararı

24 Ocak 2019 Perşembe 11:55
Kalaşnikoflu cinayette keşif kararı

Cerrah mahallesinde 2017 yılında, Tekel bayisinde çalışan Recep Koyun’u (27) kalaşnikofla öldürdükleri iddiasıyla tutuklanan Ercan T. ve Okan E. ’nin İnegöl Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanmalarına  devam edildi.

Sanık Ercan T. , “Silahlarımı alıp, ağabeyimin öldürülmesi nedeniyle aramızda husumet olan bayi Emrah K.’nin iş yerine gittim. Bu sırada Emrah bana ateş etti. Ben de iki silahım ile karşılık verdim. Recep Koyun’un öldüğünü sonradan medyadan öğrendim” dedi. Olay, 22 Mart 2017'de saat 23.00 sıralarında İnegöl’ün Cerrah Mahallesi’nde bir tekel bayisinde meydana geldi. Araçla gelen iki kişinin bayiye kalaşnikof tüfekle ateş açması sonucu, iş yeri çalışanlarından Recep Koyun yaşamını yitirdi, Murat Ç. yaralandı. Sürdürülen soruşturma kapsamında jandarma tarafından yakalanan şüpheli Okan Erdem, sevk edildiği mahkeme tarafından tutuklandı. Kaçan Ercan T. ise olaydan 13 gün sonra Bursa'da, 34 KY 7484 plakalı araçta yakalandı. Otomobilde yapılan aramada 1 kalaşnikof, 1 otomatik tabanca, 41 mermi ve çelik yelek ele geçirildi.  Olayla ilgili yargılamaya, İnegöl Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Cinayet sanığı Ercan T., savunmasını yaparken, “15 Temmuz’dan sonra Emrah K.’nin sahte hesaplar üzerinden beni ve arkadaşlarımı FETÖ’cü diye itham etmesi, benim uyuşturucu madde sattığımı yayması sonucunda, ağabeyim Ersin T.nin tehdit edilmesi ve aynı gün öldürülmesi nedeniyle Emrah ile aramızda husumet başlamıştı. Sosyal medyadan bana hakaretler de yapıldığını bacanağım olan M.Y.D.'den öğrenince evime gidip kalaşnikof ve otomatik silahımı aldım, Cerrah’taki iş yerlerinin önüne gittim. Tam bu sırada Emrah bana ateş etmeye başladı. Ben de her iki silahla ona karşılık verdim. Recep Koyun’un öldüğünü daha sonra medyadan öğrendim” dedi. Tutuklu sanık Okan E. de savunmasında “Olay gününün akşamı Ercan Turan beni evime bıraktı. Sonrasında kendisini  görmedim. Olayla ilgim yok, olanları sonradan öğrendim. Suçlamaları kabul etmiyorum. Beraatimi istiyorum” diye konuştu.

'BENİ VURACAĞINI SÖYLEMİŞ'

Müşteki sanık, tekel bayi Emrah K. ise savunmasında, “Ercan Turan ile daha önceye dayalı husumetimiz var. Ağabeyi Ersin'in öldürülmesinin ardından 5 ay cezaevinde yattım, sonra serbest kaldım. Tahliye olduktan sonra Ercan çevresine beni vuracağını söylemiş. Ben de kendime göre tedbirler aldım. Olay gecesi iş yerimin yazıhanesinde oturuyordum. Murat Ç.  isimli kişi içeriye girdiğinde ateş edilmeye başlandı. Silah sesleri kesildikten sonra Recep öldüğünü Murat Ç.'nin ise yaralandığını öğrendim. Ben de dışarı çıkıp havaya ateş ettim. Daha sonra Recep Koyun’u araçla hastaneye götürdük, ancak öldü" dedi.

KEŞİF KARARI

mahkeme heyeti 22 Şubat 2019 tarihinde olay yerinde keşif yapılmasına karar verip, duruşmayı erteledi. Tutuklu sanık Okan E. İse tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<