banner359

Kar ile Yapılan Sanat

03 Ocak 2017 Salı 15:55 2017-01-03 16:01:47
Kar ile Yapılan Sanat

  İnegöl´de özellikle yüksek kesimlerde daha etkili olan karın ardından bazı vatandaşlar yeteneklerini karda konuşturarak, “Kardan Gelin” ve “Kardan Traktör” yaptılar.

Kar yağışını eğlenceye dönüştürerek, kardan adam yapma yarışına giren İnegöllülerin sanata dönüştürdükleri heykeller ilgi gördü. İnegöl´e bağlı Tahtaköprü mahallesinde ikamet eden vatandaşlar, hafta sonu tatilinde kar sevincini sanata dönüştürdüler. Kış mevsiminde vatandaşların eğlencesi olan kardan adam yapma oyunu, Tahtaköprü mahallesinde farklı bir sanata dönüştü. Tahtaköprülü gençler, sıradan bir kardan adam yapmak yerine “Kardan gelin” yaptılar. Mahallenin merkezinde yapılan kardan geline Türk kültürünün önemli geleneği olan kuşak, gelin örtüsü ve şapka takıldı. Gençlerin yaptığı kardan gelin, mahalleye gelen vatandaşların ilgi odağı oldu.

Mahallenin gençleri, "Her sene kar yağınca kardan adam yapardık ama bu sene farklı bir şey yapmak istedik. Bir arkadaşımızın aklına gelin yapmak geldi. Bizde bir kaç saatlik çalışma ile kardan gelin yaptık. Kardan geline gelinlik giydirdik. Oldukça güzel oldu" dediler.

KARDAN TRAKTÖR

İnegöl´e bağlı Olukman mahallesinde ise farklı bir sanat eseri ortaya çıktı. Mahalle sakinlerinin yaptığı “Kardan Traktör” büyük ilgi gördü.  

Son Güncelleme: 03.01.2017 16:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<