banner359

Karadağlı öğrenciler İnegöl'de

31 Mart 2017 Cuma 14:52 2017-03-31 15:26:41
Karadağlı öğrenciler İnegöl'de

 İnegöl Gençlik Merkezi Müdürlüğünün, Gençlik Spor Bakanlığınca kabul edilen projesi kapsamında Karadağ'dan İnegöl'e gelen öğrenciler İnegöl Belediyesini ziyâret ettiler.

Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban, 45 kişilik ekibi Meclis salonundan ağırladı.

Ziyarette konuşan Gençlik Merkezi Müdürü Recep Erdoğan, "Konuklarımız Karadağ Montenegro’dan geldiler. Gençlik Spor Bakanlığı kapsamında oraya yazmış olduğumuz bir proje kapsamında arkadaşlarımız buradalar. İnegöl Gençlik Merkezi olarak yazmış olduğumuz proje. Bir okul ve sivil toplum örgütü ile hazırladık. 3 ayaklı bir proje. Misafirlerimiz 1 hafta burada konuk olacaklar. Ülkemizi tanıyacaklar. Osmanlı’dan kalan eserlerimizi, ortak kültürümüzü tanıyacaklar. Buradaki 1 haftalık süreçten sonra ülkelerine yolcu edeceğiz. Daha sonra da 24 Nisan’dan itibaren İnegöl’den bazı okullardan ve Belediye Halk Dansları grubundan seçmiş olduğumuz gençlerle birlikte biz 1 haftalığına Karadağ’a gideceğiz. Amacımız gençlerin birbirleri ile tanışması, kaynaşması ve özellikle de ortak kültürümüzün devamı. Osmanlı eserleri bildiğiniz gibi Balkanların birçok yerinde mevcut Türkiye’de olduğu gibi. Gençlerimiz hem bunları hem de ortak değerlerimizi tanıyacaklar. Amaç sadece gezmek değil. Ortak sosyal sorumluluk projeleri de var. Köylerimizi tanıyacaklar, bizim yaşam tarzımızı tanıyacaklar ve bir gün de evlerimizde konuk olarak kalacaklar ve aile yaşantımızı tanıyacaklar. Aynı çalışmayı bizler de Karadağ’da yürüteceğiz."dedi.

Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban ise "Şehrimizde sizleri ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Bugün çok değerli Belediye Başkanımız ülkemizin başka bir kardeş şehrinde görevli olduğu için burada değil. Ben sizlere selamlarını iletmek istiyorum. Şehrimize gelen her misafiri çok çok önemsediğimizi ve duyduğumuz memnuniyeti tekrar ifade ediyorum. Çünkü bunun öncelikli olarak hem geçmişten gelen bağların güçlendirilmesi, kültürlerin kaynaştırılması adına faydalı olacağını düşünüyoruz hem de beraberinde buradaki şehirlerin, kendi şehrimizin tanıtımı anlamında faydası olacağını düşünüyoruz. Burada bugün ağırlıklı olarak ortaokul, lise ve üniversite öğrencilerimizin olduğunu, beraberinde yine onlarla birlikte çok değerli öğretmenlerimizin olduğunu biliyorum. İnşallah sizleri burada kaldığınız 1 haftalık zaman dilimi içerisinde en güzel şekilde ağırlamak istiyoruz." dedi.

Taban konuşmasını şöyle sürdürdü; " İnegöl’ümüz yaklaşık 5000 yıllık bir tarihe sahip. Mobilya şehridir, tarım şehridir, turizm şehridir. Özellikle mobilya konusunda iddialı bir şehir olduğunun altını çizerek vurgulamak istiyorum. Ve İnegöl’ün şöyle bir özelliği de var, şehrimizde Türkiye’deki tüm vilayetlerden yaşayan insanlar var. Beraberinde Rumeli’den, Balkanlardan, Kafkaslardan ve Türki Cumhuriyetlerden burada yaşayan vatandaşlarımız olduğunu belirtmek istiyorum. Burada yıllardır biz kardeşlik içerisinde, huzur içerisinde, barış içerisinde çok güzel bir şekilde hayatımızı devam ettiriyoruz. İnşallah bundan sonrasında da böyle devam edecektir. Hepinize saygılar sunuyorum."

Yabancı ekibin müdürü Avdo Nurkoviç, "Şehrimizdeki vatandaşların, idarecilerin ve Belediye Başkanımızın selamlarını sizlere iletmek istiyorum. Bütün bu organizasyonun arkasında duran kişilere teşekkür ediyoruz. Başkanımızın da söylediği gibi çocuklarımızı, geleceğimiz adına bir bağlantı ve köprü olarak görüyoruz. Ve biliyoruz ki bizim gelecek kuşaklar bizim için çok önemlidir. Türkleri kast ederken hepimiz biliyoruz ki Osmanlı orada en az 500 yıl kalmıştır ve çok güzel şeyler bıraktı bizim için. Halen o güzellikleri yaşıyoruz. Biz küçük milletler, Balkanlardan Türklerin çekilişinden beri maalesef kendimizi çok büyük bir boşlukta hissediyoruz. Sonuçta bu güzel misafirperverliğinizi yine gösteriyorsunuz ki biz tek olmadığımızı ve arkamızda her zaman güçlü bir millet olduğunu biliyoruz." dedi.
Taban, ekibe çeşitli hediyeler takdim etti.

Son Güncelleme: 31.03.2017 15:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<