banner359

Kariyer Günlerinin Son Konuğu Haluk Özbek oldu

.

06 Mayıs 2015 Çarşamba 12:32 2015-05-06 15:49:34
Kariyer Günlerinin Son Konuğu Haluk Özbek oldu

 İnegöl İşletme Fakültesi Dekanlığı (İNİF) ve İnegöl İşletme Topluluğu (İNİT) tarafından, fakülte ile sektörlerin arasındaki bağı kuvvetlendirmek amacıyla planlanan ‘Kariyer Günleri’ sona erdi.

Önceki gün başlayan program dün konuklar Kırcalı İnşaat Firması sahibi Alaattin Kırcalı ve Saloni Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı ve İnegöl Mobilya AVM Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Özbek’in kariyerlerini paylaşmasıyla son buldu.
İşletme Fakültesi Çok amaçlı salonunda dün saat 13.00’de programa konuk olan Kırcalı İnşaat Firması sahibi Alaattin Kırcalı, sektördeki ve hayatındaki deneyimlerini paylaştı.
Programın ikinci konuğu ise Saloni Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı ve İnegöl Mobilya AVM Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Özbek oldu.
EĞİTİM SİSTEMİNİ ELEŞTİRDİ
Türkiye’de eğitim sistemini eleştirerek konuşmasına başlayan Özbek, “Bende üniversite mezunuyum. Türkiye’deki eğitim sistemi malum. Yani geçmişte kendi adıma üzüldüğüm gibi geçmişte de sizin adınıza üzülüyorum. Olumsuz koşulları biz de yaşadık. Akademik bilgileri ciddi şekilde önemsiyorum. Fakat benim güncellenmemiş bilgilere karşı ciddi bir alerjim var. 30 yıl önceki bir bilginin bu gün geçerliliği varmış gibi anlatılmasından rahatsızım. Kendi kendinizi rehabilite edebilmeniz için önünüzde yeterli zaman var.” dedi.
YURTDIŞINA ÇIKIN
Ömrünüzün her yılında 3-5 sefer yurtdışına çıkmalarını öneren Özbek, “Bu sizin hayal gücünüzü, yatırımcı profiliniz varsa bunla ilgili sizin beyninizi çok sıra dışı çalıştıracaktır. Size çok ciddi hem sosyal hem ekonomik faydalar sağlayacaktır. Orada yakaladığımız güzellikleri biz kendi ülkemize transfer edebilmeliyiz. Kendi kişisel imkanlarınızla yurtdışı ziyaretleri yapmalısınız. Ülkemizde son 10 yıl içerisinde genç kardeşlerimizin iletişim olanaklarının artmasıyla meraklı gençleri görüyoruz. Gençlersiz bir dünya düşünülemez.” Diye konuştu.
HERŞEY PARA DEĞİL
Her şeyin para olduğu fikrinin asla doğru olmadığına dikkat çeken Özbek, “Paylaşmak, yardımcı olmak, kendisinin dışındaki çevreyi de düşünmek mutlu yaşamanın bir sırrı. Bireysel zenginlikler kıymeti yok. Toplum olarak zenginleşebilmemiz için iyi bir gençlikle olur.” şeklinde konuştu.
UÇAK ALACAĞIZ
Mobilya AVM örneğinden bahseden Özbek, “365 gün boyunca fuar alanı konsepti ile tüm dünya ile iletişim halinde olarak, tüm dünyaya Mobilya AVM’ye davet ediyoruz. Çok hızlı misafir ve müşteri transferi için kendi uçağımızı ve helikopterimizi satın almayı düşünüyoruz. Üyelerimizin ihracatı 250 milyon dolar seviyesinde. 1 Milyar dolar hedefimiz var.” dedi.
MOBİLYA AVM’Yİ BAYANLAR AÇACAK
Mobilya AVM’nin 10 Mayıs’taki açılışının Anneler günü nedeniyle bayanlar tarafından açılacağını bildiren Özbek, açılışa öğrencileri de davet etti.
DÜŞÜNMEK BELEŞ SERMAYE
Düşünmeyi çok önemsediğinin altını çizen Özbek, “Şirketimizdeki bir çok ilerlemeyi kendi başıma yaşadığım düşünce yolculukları ile buldum diyebilirim. Çok sık sık seyahatte ediyorum. Bizim en büyük problemimizin hiç düşünmemek olduğunu düşünüyorum. Düşünmek beleş sermaye. İlerlemenin birinci yolu asla para değil. Düşünerek kendi eğitiminizdeki başarınızı acayip üst seviyeye çıkarabilirsiniz. Düşünerek dünyaya, ailenize ve kendinize yararlı olabilirsiniz. Düşünerek çok mutlu olabilirsiniz. Büyük ekonomik değerler oluşturabilirsiniz. Hayatınızı kurtarabilir.” Şeklinde konuştu.
PARA PAZARLIĞI ASLA YAPMAYIN
Öğrencilere öğütlerde bulunan Özbek, “Ben çilek mobilya da göreve başladığım da Türkiye 2.liğim vardı. bir çok ulusal ve uluslararası şirketlerden iş teklifi alan biri olmama rağmen mobilyacı olacağım demiştim. İş görüşmesine gittiğim de patron bana kaç para ücret istersin dedi. Ben; 6 ay bana sadece ulaşım  ve yemek ücreti alayım demiştim. Sizlere de önerim bu. Para pazarlığı asla yapmayın. Öğrendiğiniz zaman da en yüksek pazarlığı yapın.” Diye konuştu.
Konuk işadamlarına teşekkür plaketleri takdim edildi.

Son Güncelleme: 06.05.2015 15:49
Anahtar Kelimeler:
MobiliyumSaloniInegol.haber
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<