Karne heyecanına ortak oldular

08 Haziran 2018 Cuma 18:29
Karne heyecanına ortak oldular

2017-2018 eğitim öğretim yılı bugün sona erdi. İnegöl’de 54 bin 597 öğrenci örgün öğretimi tamamlayarak karne heyecanı yaşarken, protokol üyeleri de Müşerref-Muzaffer Samda İlkokulunda öğrencilerin heyecanını paylaştı.

banner380

Samda okulunda düzenlenen karne törenine; Kaymakam Ali Akça, Belediye Başkanı Alper Taban, Başsavcı Zekeriya Alper İnanç, Emnyet Müdürü İlhami Araali, Jandarma Komutanı Binbaşı Uğur Baş, Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, okul müdürleri ile öğrenciler ve velileri katıldı.

62 BİN ÖĞRENCİ MEZUN OLDU
Milli eğitim Müdürü Fatihi Bilican ise “Türkiye genelinde 18 milyon civarında öğrenci ve 950 bin civarında öğretmen, İnegöl’ümüzde ise 4 bin 419 öğrenci okul öncesi, 17 bin 457 öğrenci ilkokul, 18 bin 326 öğrenci ortaokul ve 14 bin 395 öğrenci ise lise olmak üzere örgün öğretimde toplam 54 bin 597 öğrenci, Açık öğretimde de 7.667 öğrenci olmak üzere toplamda 62.264 öğrencimiz ve yaklaşık 3.500 eğitimcimiz 18 Eylül 2017 tarihinde başlayan 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılını 08 Haziran 2018 Cuma günü itibariyle tamamlayarak, öğrencilerimiz bugün, öğretmenlerimiz ise ay sonu itibariyle yaz tatiline girmiş bulunuyorlar. Böylece lise son sınıftan mezun olan öğrencilerimizin önemli bir kısmı Üniversiteye gitmiş olacak, diğer sınıflardaki öğrencilerimiz ise 17 Eylül 2018 tarihinde yeni eğitim-öğretim yılında ders başı yapmak üzere dinlenmeyi hak etmiş bulunuyorlar” dedi.

ÇOCUKLARIMIZIN HEPSİ BİRER CEVHER
Belediye Başkanı Alper Taban da, öğrencilerin ülkemizin geleceği olduğunu ifade ederek eğitim öğretim yılını tamamlayan öğrencilere iyi tatiller diledi. Taban, “Öğrencilerimiz birazdan karnelerini alacaklar. 2017-2018 eğitim öğretim yılının sonuna gelmiş bulunuyoruz. Öğrencilerimiz de velilerimiz de çok heyecanlılar. Şöyle bir tezim var; bütün çocuklar pırıl pırıl, tertemiz. Ve hepsi parlatılmayı bekleyen bir cevher” dedi.

Karne töreni öncesi son konuşmayı Kaymakam Ali Akça yaptı. Okullarda başarı için öğrenci, öğretmen ve veli üçgeninin düzgün şekilde oluşturulması gerektiğine dikkat çeken Akça, “Bu okulda bir de hayırsever desteği var. Dört ayağı ile yere bastığı için bu başarıyı kazanıyor. Hem öğrencilerimizi hem öğretmenlerimizi bu başarıdan dolayı kutluyorum. Bazen aldığımız karneler istediğimiz notları taşımıyor olabilir. Sevgili veliler, geçmiş yıllarda da sık sık yaptığım bir hatırlatmadır; hiçbir karne notu öğrencinin kendisinden daha değerli değildir. Kırık olan notlar doğru teşhislerle düzeltilebilir, daha da yukarılara taşınabilir ama kırılmış bir kalbin tamiri mümkün değildir. Eğer o öğrencinin kalbi bu yaşlarda kırılırsa bunu hayat boyu unutmaz. Kalbi kırmadan notu nasıl düzeltebilirizin arayışı içerisinde olmalıyız. Bugün tatile çıkıyorsunuz. Tatilde bol bol oynayın ve kitap okuyun. Cuma günü bayram olacak. Bayram günü büyüklerimizin ellerini öpeceğiz, onların hayır dualarını alacağız. Mutlu tatiller diliyorum” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından öğrenciler mini gösteriler yaptılar. Suriye uyruklu öğrencilerin Türk bayraklı gösterileri duygulandırdı. Gösterilerin ardından protokol üyeleri, öğrencilere karnelerini takdim ederken, İnegöl Belediyesi tarafından da hediyeler verildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<