banner359

Kasım Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı

07 Kasım 2017 Salı 16:46 2017-11-07 18:11:32
Kasım Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı

İnegöl Belediyesi Kasım ayı Meclis toplantısı, 16’sı İmar ve Şehircilik Müdürlüğü olmak üzere toplam 23 maddenin görüşülmesiyle gerçekleştirildi.

AYIN ELEMANLARI ÖDÜLLENDİRİLDİ
Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nde çalışmakta olan ve gerçekleştirdiği faaliyetlerle 500 bin TL’lik bir meblağın belediye kasasında kalmasını sağlayan Abdullah Emirli, Fen İşleri Müdürlüğü’nde çalışmakta olan ve görevini özveriyle yerine getiren Engin Demirtaş ile Etüt Proje Müdürlüğü’nde çalışan ve hayata geçirilen projelere koyduğu katkıyla iş ve işleyişi olumlu etkileyen Seda Çakmak ayın personeli olarak ödüllendirildiler.

Ödül töreninin ardından, Ekim ayı faaliyetlerinin sinevizyon şeklinde izlenime sunulmasıyla toplantıya devam edildi.

YENİ İNEGÖL PROJESİNE GÜVENİMİZ AZALIYOR
Yeni İnegöl olarak adlandırılan Baykoca Mahallesi’ndeki bölgede yapılacak plan değişikliği maddesi esnasında söz alan MHP’li Meclis Üyesi İsmail Karaman, “Daha önceki toplantılarımızda yeni İnegöl projesiyle ilgili olumlu görüşler ifade etmiştik. İnegöl’ün gelişmesi noktasında yeni İnegöl projesinin hayata geçmesiyle birlikte İnegöl’ün rahatlayacağı ve gelişeceğini düşünüyorduk. Fakat görüyoruz ki son meclis toplantılarında bu alanla ilgili çok fazla revizyon talebi geldi. Bu, o günkü düşüncelerimizi zayıflatmaya başladı. Planlama konusunda ciddi hata ve problemler olduğunu görüyoruz. Bunlar her mecliste geliyor. Buradaki yeşil alanın başka yere kaydırılması plancılık açısından doğru değil. Planla ilgili de çok fazla oynanmasını grup olarak doğru bulmuyor, bu maddeye grup olarak ret oyu kullanıyoruz” dedi. Madde, oy çokluğu ile kabul edildi.

ERTUĞRULGAZİ’YE HİZMET BİNASI GELİYOR
Ertuğrulgazi Mahallesi’nde bulunan 1059 ada 2 parsellik alan, sosyal hizmetler binası yapılması ve 2 yıl içerisinde inşaatına başlanması şartıyla 10 yıllığına Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tahsis edildi.

ADEM YARAN ANISINA CAMİ İNŞA EDİLİYOR
İnegöllü mobilyacı işadamı Mahmut Yaran’ın, geçirdiği trafik kazasında yaşamını yitiren mobilyacı kardeşi Adem Yaran’ın anısına Akhisar Mahallesi’nde hayata geçireceği caminin yer tahsisi maddesi meclise sunuldu. Alan, inşaatın 2 yıl içerisinde başlaması şartıyla 10 yıllığına tahsis edildi.

ALANYURT-AKHİSAR YOLU ÇALIŞMALARI HIZLANIYOR
Alanyurt ile Akhisar Mahalleleri arasında gerçekleştirilen bağlantı yolunun çalışmalarının sürdürülebilmesi için bölgedeki ada ve parsellerin trampa usulü ile kamulaştırılması maddesi mecliste masaya yatırıldı. Yolun 3’te 2’sini açacak olan alanları kapsayan madde, meclisin oybirliği ile kabul edildi.

ESKİ YAPILAR RESTORE EDİLİYOR
Hamidiye Mahallesi’nde bulunan eski yapıların korunmasına yönelik madde, mecliste görüşüldü. Bölgede bulunan eski yapının restore edilerek İnegöl Belediyesi’nde mahalle konağı şeklinde değerlendirilmesi meclisin oy birliği ile kabul edildi.

AKTAŞ’A BAŞARI TEMENNİSİ
Dilek ve temenniler bölümünde konuşan İsmail Karaman, “Alinur Başkansız ilk toplantımız. MHP Grubu olarak, adında milliyetçilik söylemi olan bir partinin grubu olarak İnegöllü birinin Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı olması, rahmetli Hikmet Şahin hocamızdan sonra bir İnegöllünün Bursa’da görevde olması bizleri memnun etti. Alinur Başkanımıza başarılar, muvaffakiyetler diliyoruz. İnegöl ile ilgili önemli kazanımlar sağlayacağımızı düşünüyoruz” dedi.


Meclisin sonunda konuşan Turgay Yel, “Yarın saat 15.00’da meclis salonumuzda belediye başkan seçimi var. İnşallah bu seçim, seçilecek kardeşlerimize, İnegöl’ümüze, Bursa’mıza hayırlar getirir. Haydar Cerrah kardeşimizin kayınpederi rahmetli olmuş. Kendilerine başsağlığı diliyoruz” dedi.

Son Güncelleme: 07.11.2017 18:11
Anahtar Kelimeler:
InegölMeclisKasım
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<