Kaya Tırmanışı Sporcuları İnegöl’de Hünerlerini Sergiledi

06 Kasım 2017 Pazartesi 15:54
Kaya Tırmanışı Sporcuları İnegöl’de Hünerlerini Sergiledi

İnegöl Belediyesi, Dağcılık Federasyonu Bursa İl Temsilciliği işbirliği ile Boulder Kısa Tırmanış yarışması düzenledi. Milli sporcuların da aralarında bulunduğu doğa sporcularının katıldığı etkinlik, adeta bir şenlik havasında gerçekleştirildi.

Doğa sporları ve turizm alanında son dönemlerde hayata geçirdiği etkinliklerle adını Türkiye’ye duyuran İnegöl Belediyesi, hafta sonu yoğun katılımın olduğu bir organizasyona daha imza attı. Dağcılık Federasyonu Bursa İl Temsilciliği işbirliği ile İnegöl Belediye Spor Salonunda Boulder Kısa Tırmanış yarışması düzenlendi. Cumartesi günü başlayan etkinliğe İnegöl’den katılan sporcularla birlikte; İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Kütahya, Balıkesir, Eskişehir, Aydın ve Bursa’dan da katılım oldu. Doğaseverlerin bir şenlik havasında gerçekleştirdiği yarışlarda, bazı milli sporcular da yer aldı.

12 AYRI ROTADA YARIŞTILAR
Boulder Kısa Tırmanış etkinliği, sabah 10.30’da başlayıp akşam 17.00’a kadar devam etti. 16 yaş ve üstü tüm bay ve bayanlara açık olan etkinlikte; 12 ayrı rotada tüm yarışmacılar tırmandıkları rotalara göre puanlandırılarak sıralama yapıldı. Yarışmada birinci, ikinci ve üçüncülüğü paylaşanlar altınla ödüllendirilirken, yine belirli bir derece elde edenlere de hediye çeki takdim edildi.

banner380

DOSTUM; HER GEÇEN GÜN YEŞERİP BÜYÜYEN BİR PROJE
Yarışmaların sona ermesinin ardından yine Belediye Spor Salonunda ödül töreni gerçekleştirildi. Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban ile AK Partili meclis üyeleri ve yönetim kurulu üyelerinin katıldığı törende, dereceye giren sporcuların açıklanmasının ardından Alper Taban Kürsüye çıkarak bir konuşma yaptı. DOSTUM (Doğa Sporları ve Turizm Merkezi) projesinin her geçen gün gelişip büyüyen ve yeşeren bir tohuma benzediğini kaydeden Alper Taban, “İnegöl Belediyesi olarak günlük anlamda birçok etkinliğe imza atıyoruz. Bu etkinliklerimiz haftalık ve yıllık olarak planlarımızda işli vaziyette. Ama yaptığımız en değerli işlerden bir tanesi DOSTUM (Doğa Sporları ve Turizm Merkezi) projemiz. Bu her geçen gün, aynı toprağa tohumun atılması ve her geçen gün büyüyüp yeşermesi gibi düşünülebilir. Bizler de bunu büyütmeye çalışıyoruz. Sizler de bugün buraya katılarak bu organizasyonda bizlere güç vermiş oldunuz” dedi.

DOĞA SPORLARI KONUSUNDA HEDEFLERİMİZ VAR
Yapılan etkinliğe ilişkin de konuşan Taban, “Bugün yapılan etkinliğimiz Boulder, yani kısa kaya tırmanış etkinliği. Bu etkinlik için sizler buraya geldiniz. Aramızda milli sporcularımız da var. Bizler de bu etkinlikleri şehrimizde ilk kez gerçekleştiriyoruz. Dolayısıyla sizlere bu süreçte sağladığınız katkı için de teşekkür ediyorum. Biz şehrimizde bu etkinlikleri üretmeye ve geliştirmeye çalışıyoruz. Bu anlamda hedeflerimiz olduğunu da sizlere hatırlatmak istiyorum. Bugün yapılan etkinliğimizi Dağcılık Federasyonu Bursa İl Temsilciliği ile birlikte gerçekleştirdiğimizi de ifade etmek istiyorum. İnşallah bundan sonra benzer etkinliklerimizi geliştirerek sürdürmeye devam edeceğiz. Ben tekrar katılımınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

ÖDÜLLER TAKDİM EDİLDİ
Konuşmaların ardından dereceye giren sporcular tek tek açıklanarak ödülleri protokol üyeleri tarafından takdim edildi. Ayrıca yarışmada görev alan antrenörlere de plaket takdim edildi.

SÖYLEŞİ VE OYLAT İKİZ KAYALIKLARDA TIRMANIŞ ETKİNLİĞİ YAPILDI
Etkinlik yarışmayla da sınırlı kalmadı. Ödül töreni sonrası DOSTUM Merkezinde sporcuların ve antrenörlerin katılımıyla doğa sporları konusunda bir söyleşi gerçekleştirildi. Gece DOSTUM Merkezinde kamp yapan doğa sporları tutkunları, Pazar günü de Oylat İkiz kayalıklarda tırmanış etkinliği gerçekleştirdi. Öğle saatlerine kadar süren etkinlik sonrası 2 günlük program sona erdi.

Anahtar Kelimeler:
InegölTırmanışKaya
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<