Kaymakam ile sürücü arasında güldüren diyalog

12 Kasım 2021 Cuma 16:49 2021-11-12 17:07:00
Kaymakam ile sürücü arasında güldüren diyalog

İçişleri Bakanlığınca başlatılan "Bir hareketine bakar hayat" kampanyası kapsamında İnegöl’de uygulama yapıldı. Alanyurt yolu üzerinde yapılan uygulamada sürücülere kampanya hakkında bilgiler verilerek emniyet kemeri takılması konusunda İnegöl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince uyarılar yapıldı.
TAKAMADILAR
Bazı sürücüler polisi görünce Emniyet kemeri takarken, bazıları ise Emniyet kemerini takmakta zorlandılar. 
AZ ÖNCE CEZA YAZDILAR... 
Uygulama durdurulan araç sürücü Recep Akdoğan ile Kaymakam Eren Arslan arasında komik diyalog yaşandı. 
Az önce hızdan cezai işlem uygulandığını belirten sürücü Akdoğan, "Bana çok fazla şey yapmayın. Hızdan, 650 TL ceza yedim. 650 geçirdiler. Ama ağacın altına radar koyulmazki." diye tepki gösterdi. Kaymakam Eren Arslan ise, "Tüm trafik kurallarına uyalım. Kimse sana durduk yere ceza yazmaz." dedi. 
İnegöl Kaymakamı Arslan, durdurulan sürücülere bilgilendirme broşürleri dağıtarak emniyet kemerini kullanılması hakkında bilgiler verdi.
Uygulama sonrası açıklamalarda bulunan  Kaymakam Eren Arslan şu ifadeleri kullandı “Bugün 81 ilimizde ve bütün ilçelerimizde olduğu bir hareketine bakar hayat mottosu ile duyurduğumuz olduğumuz trafik denetimimizde emniyet kemerinin kullanımının ne kadar önemli olduğunu sürücülerimize hatırlatmak bu konuda bilinçlendirmek için denetim yaptık. Sürücülerimiz birçoğu kurala uysa da şehir içinde yakın bir mesafede seyahat ettiği için kemer kullanımında ihmali olan sürücülerimizi uyardık bilinçlendirme broşürleri dağıttık. “
“2021 yılı içinde bugüne kadar 9 bin 354 emniyet kemeri denetimi uyguladık. Bu denetimde 2 bin 353 sürücüye ihlalden dolayı cezai işlem yapıldı. Bizim burada cezai işlem yapmak gibi niyetimiz yok ancak ısrarla kuralları ihlal edenler için mutlaka idari yaptırım yapmak zorunda kalıyoruz. “
“Bizim önceliğimiz önce vatandaşlarımızın kendi ve sevdiklerinin sağlığı güvenli sürüş yolculuk yapabilmeleri için kurallara uymalı. Trafik ekiplerimiz 7 gün 24 saat görevinin başında. Bu süre içinde ilçemizde 1 ölümlü trafik kazası ve 554 yaralamalı trafik kazası gerçekleşti. Bunların içinde emniyet kemeri kullanılsaydı %60’ında her hangi bir yaralanma olmadan bu kazalar atlatılabilirdi. Vatandaşlarımız her türlü seyahatlerde emniyet kemerlerini kullanmaları ve kurallara uymalıdırlar.”

banner380

Son Güncelleme: 12.11.2021 17:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<