banner359

Kayra'nın Karne Sevinci

17 Haziran 2016 Cuma 11:58 2016-06-17 12:03:54
Kayra'nın Karne Sevinci
 İnegöl´de 3 yaşındayken yanlışlıkla içtiği temizlik maddesi sebebiyle iç organları büyük hasar gören ve ABD´deki tedaviye rağmen sağlığına tam olarak kavuşamayan 8 yaşındaki Kayra Yaman, ABD´deki tedavisinin ardından İnegöl´e dönerken,  karne sevinci yaşadı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın sağlık durumu ile yakından ilgilendiği Kayra, tedavi ve sağlık sorunları nedeniyle eğitimini tam olarak tamamlayamayan Kayra, Anaokuludan bu sene mezun oldu. Okul öncesi eğitimini alan Kayra, karne sevinci yaşadı.

Şuana kadar 70 ameliyat geçirmesine rağmen sağlığına tam olarak kavuşamayan Kayra Yaman, ABD´deki tedavisinin ardından İnegöl´e dönmüştü. Devletin yanısıra İnegöl Kaymakamlığı, Milli Eğitim Müdürlüğü ve hayırseverlerin destekleri ile ABD´de uzun soluklu bir tedavi süreci geçiren Kayra, geçtiğimiz günlerde İnegöl´e dönmüştü. İnegöl´e döndükten sonra Ulusal haberlere konu olan Kayra için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan devreye girmişti. Erdoğan, haberi okuduktan sonra İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş´ı telefonla arayarak, Kayra ile yakından ilgilenilmesini istemişti.

Kayra, 2015-2016 eğitim öğretim döneminin sonuna gelinmesi nedeniyle Türkiye genelinde milyonlarca öğrenci ile birlikte karne sevinci yaşadı.

Cemil Sönmez İlkokulu bünyesindeki anaokulunda geçtiğimiz yıl eğitim alan ve tedavi için ABD´ye gitmek zorunda kalan Kayra, bu yıl karne almaya hak kazandı.

Anaokulunda bu sabah karne töreni düzenlendi. Törene Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, Şube Müdürü Mustafa Karaarslan, Kayra Yaman ve Kayra´nın ailesi ile anaokulu öğrencileri ile aileleri katıldı.

Törende konuşan Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, “2015-2016 eğitim öğretim yılının son günü. Çocuklarımızı 3 aylık tatile gönderiyoruz. Kayra çocuğumuz da geçen sene bu çocuklarımız içerisinde eğitim aldı. Ama Kayra´mızın rahatsızlığı nedeniyle uzun süreden bu yana önce Türkiye sonra ABD´de tedavisi yapıldı. Kayra çocuğumuzun anaokulunda mezuniyet törenine katıldık. Onun bu mutlu gününde yanında olduk. Biz her zaman diğer öğrencilerin olduğu gibi Kayra´nın da yanında olduğumuzu göstermek istedik. Bu süreç içerisinde Kayra´nın ailesi ile irtibat halindeyiz. İnegöllüler de Kayra´ya sahip çıktı. Cumhurbaşkanımız da yakından ilgileniyor. Kayra çocuğumuz yakında zamanda inşallah sağlığına kavuşur. Diğer öğrencilerimiz gibi ilkokul, ortaokul, lise ve üniversite eğitimlerini tamamlar. Cenab-ı hak Kayra´ya sağlık ve sıhhat versin inşallah.” Dedi.

Kayra´nın annesi Ayşen Karakaş´da, “Ben bir anne olarak gururlu ve onurluyum. Okul öncesi eğitimini tamamladı. Sağlık durumundan dolayı da olsa ilk eğitimini tamamladı. İnşallah daha iyi olacak. Bizlere destek veren herkese teşekkür ediyorum. Çok mutluyuz” dedi.

Konuşmaların ardından Kayra diğer arkadaşları ile beraber kep atarak mezuniyet sevinci yaşadı.

Son Güncelleme: 17.06.2016 12:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<